Ahoj,
ve zkratce - Brno - blokové čištění, lístek od BRKOM za stěračem (3500,- kč).
1) Bylo to v úseku za křižovatkou podél hlavní silnice, ale vůbec si nejsem vědom, že by za křižov. stála dopravní značka "zákaz zastavení" a to jsem tudy jel za bílého dne v předchozích 7 dnech několikrát. S blokovým čištěním už mám své zkušenosti a nechce se mi věřit, že bych tu značku několikrát po sobě přehlédnul. Vzhledem k tomu, že na tomto krátkém úseku podélného stání mělo za stěračem spolu se mnou lístek asi 6 dalších aut, tak mi nepřijde logické, že by všichni tu značku přehlédli.
2) Dle svědka byly údaje o datu a hodině čištění na dodatkových tabulkách na jiných místech (a pokud se mýlím a DZ tam opravdu byla, tak je pravděp., že i zde) napsány ručně vybledlou fixou na plastovém podkladu, takže čitelnost byla ztížena, téměř nemožná. Dle vyhlášky musí být DZ jednoznačné a čitelné. Vztahuje se to na celek DZ včetně tabulky nebo je mou povinností zastavit nebo dojít k tabulce pod zákazem zastavení a informaci na tabulce o přesném datu čištění si ověřit?
- Má smysl psát na BRKOM a dožadovat se důkazu, že tam ta DZ opravdu stála? A pokud stála, hraje nějakou roli nízká čitelnost dodatkové tabulky? Má BRKOM povinnost ještě před začátkem správního řízení předložit důkazy?
Pokud jsem udělal chybu (moje nepozornost) nemám problém poplatek uhradit. Pokud neudělal, kladu si otázku, jaká je šance uspět bez mých důkazů (foto)?