30kmhcz

Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Pokročilé vyhledávání  

Novinky:

>>DŮLEŽITÉ UPOZORNĚNÍ: ČTOU TO TADY JAK ÚŘEDNÍCI, TAK POLICIE. Neuvádějte nic, podle čeho by protistrana mohla dovodit, o jaký případ se jedná. Jak na to? Pojďte >>sem<<.

Autor Téma: Blokové čištění Brno  (Přečteno 857 krát)

McMartyn

• Zobrazit profil
Blokové čištění Brno
« kdy: 24 Března 2025, 00:21:44 »

Ahoj,

ve zkratce - Brno - blokové čištění, lístek od BRKOM za stěračem (3500,- kč).

1) Bylo to v úseku za křižovatkou podél hlavní silnice, ale vůbec si nejsem vědom, že by za křižov. stála dopravní značka "zákaz zastavení" a to jsem tudy jel za bílého dne v předchozích 7 dnech několikrát. S blokovým čištěním už mám své zkušenosti a nechce se mi věřit, že bych tu značku několikrát po sobě přehlédnul. Vzhledem k tomu, že na tomto krátkém úseku podélného stání mělo za stěračem spolu se mnou lístek asi 6 dalších aut, tak mi nepřijde logické, že by všichni tu značku přehlédli.

2) Dle svědka byly údaje o datu a hodině čištění na dodatkových tabulkách na jiných místech (a pokud se mýlím a DZ tam opravdu byla, tak je pravděp., že i zde) napsány ručně vybledlou fixou na plastovém podkladu, takže čitelnost byla ztížena, téměř nemožná. Dle vyhlášky musí být DZ jednoznačné a čitelné. Vztahuje se to na celek DZ včetně tabulky nebo je mou povinností zastavit nebo dojít k tabulce pod zákazem zastavení a informaci na tabulce o přesném datu čištění si ověřit?

- Má smysl psát na BRKOM a dožadovat se důkazu, že tam ta DZ opravdu stála? A pokud stála, hraje nějakou roli nízká čitelnost dodatkové tabulky? Má BRKOM povinnost ještě před začátkem správního řízení předložit důkazy?
Pokud jsem udělal chybu (moje nepozornost) nemám problém poplatek uhradit. Pokud neudělal, kladu si otázku, jaká je šance uspět bez mých důkazů (foto)?
IP zaznamenána

sennheiser

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
Re:Blokové čištění Brno
« Odpověď #1 kdy: 24 Března 2025, 08:46:10 »

Pokud to bylo za 3500, tak to bylo i s přesunutím auta a vrácením zpět.. Opravdu bylo auto na jiném místě nebo to jen tak zkusili?
Ten kdo nakládá, vždy pořizuje fotodokumentaci vozidla kvůli případnému poškození.
Je také otázka , jestli to BRKO dělalo ze své vůle nebo na pokyn měsťáků.
Každopádně bych zkusil žádost dle InfZ.
1) na BRKO - zaslání fotografii nakládaného vozidla RZ......
                - fotodokumentaci dopravního značení v místě za křižovatkou.

2) na MP  - - fotodokumentaci dopravního značení v místě za křižovatkou, resp v okolí vozidla s RZ.....

Ono ta značka tam být mohla, ale třeba byla krytá vozidly..  Já měl případ, kdy značka i na fotkách byla prokazatelně krytá a další byly mimo trasu ( i když z dálky ve dne částečně viditelné, v noci nikoliv). A soudkyně pak naznala, že není chybou žalobce, že žalovaný jezdil domů až v noci a značky byly omezeně zřetelné. Kdyby jezdil ve dne, byla by značka zřetelně viditelná..  i takové perly padají z úst soudců.
« Poslední změna: 24 Března 2025, 08:47:41 od sennheiser »
IP zaznamenána

McMartyn

• Zobrazit profil
« Odpověď #2 kdy: 24 Března 2025, 18:41:31 »

Dle svědka to opravdu jinde v ulici nadzvedávali. Pod autem bylo navíc čisto.

Jestli tomu dobře rozumím, mohla u toho být i MP a může mi být spolu s tím doručena i pokuta za porušení DZ....
Pokud ale ne, pravděpodobně ani MP žádnou fotodokumentaci nemají....nebo ji musí vždy (např. den před čištěním) pořizovat?

Díky, zkusím obeslat příslušné úřady.
IP zaznamenána

McMartyn

• Zobrazit profil
« Odpověď #3 kdy: 13 Dubna 2025, 22:55:44 »

Tak BKOM umožňuje náhlednutí do fotodokumentace ještě před zasláním první výzvy. Vypadá to, že vše bylo z jejich strany v pořádku včetně umístění DZ (to jestli ji při odtahu a focení přemísťovali zaměstnanci BKOM na to správné místo, už se nedozvím) a umístění alespon 7 dnů před bl. čištěním. Teď je hlavní otázkou, zda mají fotodokumentaci i z mezičasu, tzn. zda vědí, že se auto přemísťovalo. Tuto informaci mi nepodali. Mám ale info z druhé ruky, že den před čištěním MP nějakým způsobem dokumentovali rozmístění aut, nehledě na to, že tam tudy jezdí poměrně často a většinou mají spuštěny kamery při jízdě, co vím. Provozovatel sice bydlí 300 km daleko, tak by se to dalo uhrát na to, ale pokud mají MP zaznamenáno ono přemísťení auta, ve správním řízení bych asi neměl šanci. Otázkou je, jak v těchto záležitostech MP a BKOM spolupracují.... Kladu si otázku zda to zjišťovat ve správním řízení a dle mě s velkou pravděp. neuspět a být pak chudší o dalších 2,5k....
IP zaznamenána