30kmhcz

Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Pokročilé vyhledávání  

Novinky:

>>DŮLEŽITÉ UPOZORNĚNÍ: ČTOU TO TADY JAK ÚŘEDNÍCI, TAK POLICIE. Neuvádějte nic, podle čeho by protistrana mohla dovodit, o jaký případ se jedná. Jak na to? Pojďte >>sem<<.

Autor Téma: [LOST] Jízda na červenou Mladá Boleslav  (Přečteno 707 krát)

bananovnik

• Zobrazit profil
[LOST] Jízda na červenou Mladá Boleslav
« kdy: 09 Března 2025, 20:11:05 »

Zdravím, potřebuji poradit, chtěl bych se odvolat proti rozhodnutí správních úředníků v mladé Boleslavi, jednalo se o průjezd na červenou, bylo to za soumraku v létě, jako důkaz poslali 2 fotky, kde je auto v křižovatce a červená na semaforu.  Ale je možné, že když jsem byl před křižovatkou byla teprve oranžová, ale to na fotkách není. Samozřejmě nebudu prudce brzdit kvůli tomu, že skočila oranžová, když většina cestujících ve vozidle spala a mohla by si ublížit. V rozhodnutí se píše o 3 fotkách, ale ve výzvě byli jen 2. Chtěl jsem si obstarat spis, ale zatím jsem neměl čas, musím  děti  vozit do školy a ze školy. Myslíte, že  úředníci by byli ochotni mi  poslat  fotky, popřípadě celý spis do datovky?  Kdyžtak bych tam zajel, zbývá na odvolání asi 10 dnů. Prosím o radu zkušenější co napsat do odvolání. V červnu mě přišla výzva uhrazení částky, v říjnu pak příkaz, na ten jsem podal odpor, po té mě pozvali na ústní jednání začátkem ledna. Ale omluvil jsem se z důvodu nemoci (opravdové), šel jsem ještě k doktorce, kdyby si to ověřovali, poté mě přišla v únoru výzva seznámení se s podklady k budoucímu rozhodnutí. Do přílohy dávám hlavní dokumenty anonymizované výzvu, příkaz a rozhodnutí.  :) Děkuji předem za rady.
p.s. Prosím o přesun do neveřejné části fóra.
IP zaznamenána

František Dobrota

• Zobrazit profil
Re:Jízda na červenou Mladá Boleslav
« Odpověď #1 kdy: 09 Března 2025, 20:24:20 »

Ja si troufam rict ze spis neposlou a je nanejvys vhodne jej co nejdriv zajistit at je jasne co maji. Vubec bych neotalel.
IP zaznamenána

ViktorN

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #2 kdy: 09 Března 2025, 20:38:41 »

spis samozřejmě nepošlou, dělá jim moc dobře když mohou páchat obstrukce, ale jakmile si s nimi pohrajete Vy, tak budou mocinky moc brečet, jak obstruujete a jste na ně móc ošklivý fujky fuj…
Pokud nestíháte, můžete se odvolat tím, že podáte blanketní odvolání a jako lhůtu uvedete 30 dnů. Obecně bych blankletní odvolání doporučil použít v každém případě. Má to několik výhod. Předně získáte čas na zjištění stavu spisu a také Vás třeba zapomenou vyzvat k doplnění blanketního odvolání a předají to na kraj tak jak to je a kraj jim to na tomhle musí shodit. A pokud ne, tak máte vyhraný soud.
IP zaznamenána

bananovnik

• Zobrazit profil
« Odpověď #3 kdy: 09 Března 2025, 21:21:23 »

Díky, spis se pokusím zajistit co nejdříve budu moci.
IP zaznamenána

stanice35

• Zobrazit profil
« Odpověď #4 kdy: 09 Března 2025, 21:44:54 »

Ale klidně jim zkuste poslat žádost  o ten spis, ať mají zatím aspoň nějakou prácičku :-)
A třeba bude mít úředník svoji chvilku, zachová se férově a spis pošle (což se stává 1x za 10 let).
IP zaznamenána

Ropák

• Zobrazit profil
« Odpověď #5 kdy: 09 Března 2025, 22:43:42 »

Čas od času tady zaznamenám informaci, že ho někomu poslali ;-)
IP zaznamenána

ViktorN

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #6 kdy: 10 Března 2025, 07:40:04 »

I já jsem zaznamenal, například Kuřim a Litovel. Ale tomu se přesně říká „výjimka, která potvrzuje pravidlo“…

pozn: ta Litovel byla skutečně velmi výjimečná. Oni dokonce poslali kompletní originální spis. A tím to v podstatě skončilo…  :D

přesunuto do kuchyně
« Poslední změna: 10 Března 2025, 08:30:17 od pk202 »
IP zaznamenána

bananovnik

• Zobrazit profil
« Odpověď #7 kdy: 13 Března 2025, 06:18:56 »

Díky za cenné informace. Před 2 dny jsem jim poslal žádost o zaslání kopie spisu přes datovou schránku, ale zatím žádná reakce. Blíží se mi termín pro odvolání. Zašlu jim blanketní odvolání dle vzoru v příloze přes DS a jako termín pro doplnění důvodů dám tedy 30 dní. Snad tolik dní  úřad akceptuje. Pokud mi spis do té doby nepošlou, tak příští týden zajedu do MB si spis ofotit mobilem.
IP zaznamenána

bananovnik

• Zobrazit profil
« Odpověď #8 kdy: 17 Března 2025, 17:54:32 »

Zdravím, dnes jsem byl v mladé boleslavi u paní úřednice, co dělá přestupky. Fotek mají mnohem víc, než mi poslali ve výzvě a některé nejsou pro mě příznivé :-[. Fotky anonymizuji a přiložím, snad to uvidíte, když je to v kuchyni.
IP zaznamenána

bananovnik

• Zobrazit profil
« Odpověď #9 kdy: 17 Března 2025, 18:35:49 »

Zde jsou ty fotky, tak nevím, zda má cenu se odvolávat...
IP zaznamenána

Číkus

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil
« Odpověď #10 kdy: 18 Března 2025, 15:13:22 »

Fotky anonymizuji a přiložím, snad to uvidíte, když je to v kuchyni.

Vidí to ti, kteří mají status "stálý člen" a výše. Pak samozřejmě Vy sám. Případně je možné na žádost přidat přístup dalším konkrétním uživatelům.
IP zaznamenána

kdo

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil
« Odpověď #11 kdy: 25 Března 2025, 10:44:12 »

Zde jsou ty fotky, tak nevím, zda má cenu se odvolávat...

Odvolání kromě práce nic nestojí, podávám jej vždy a v každé věci a totéž doporučuji každému. Přinejhorším alespoň zaměstnáte odvolací orgán.

Máte k dispozici nějakou fotku, na které ještě není červená? Podstatná otázka je, kolik času uplynulo mezi rozsvícením oranžové a projetím semaforu.
IP zaznamenána

bananovnik

• Zobrazit profil
« Odpověď #12 kdy: 31 Března 2025, 23:30:05 »

Zdravím, blanketní odvolání jsem podal poslední den lhůty 19.3. prostřednictvím datové schránky. Zatím  žádná odpověď z úřadu. Posílám ještě fotky na kterých je oranžová a zelená,moje auto na nich ještě není vidět. Díky
IP zaznamenána

bananovnik

• Zobrazit profil
« Odpověď #13 kdy: 23 Července 2025, 10:10:01 »

Zdravím,
tak krajský úřad středočeského kraje potvrdil rozhodnutí správního orgánu mladé boleslavi a odvolání zamítnul. Do datové schránky přišlo již 11. 6. Potvrdili i výši pokuty 7000+2500 náklady řízení. Nicméně neuvedli, do kdy bych to měl zaplatit, docela pochybuji o tom,že by v mladé boleslavi na pokutu zapomněli a nikdo po mně už nic nechtěl.
Chci se zeptat, zda posílají výzvu k zaplacení, když bylo odvolání zamítnuto? Jinak lhůta v původním rozhodnutí z mladé boleslavi je 30 dnů od nabytí právní moci.
Nerad bych, aby mě pak přišla výzva od exekutora na dvojnásobnou částku. :x
Díky
IP zaznamenána

medved

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #14 kdy: 23 Července 2025, 14:17:34 »

Pravni moci nabylo rozhodnuti SO1 dnem doruceni zamitnuti Vaseho odvolani proti tomuto rozhodnuti. Takze 30 dnu po nabyti pravni moci je 30 dnu po doruceni zamitnuti odvolani.
IP zaznamenána