30kmhcz

Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Pokročilé vyhledávání  

Novinky:

>>DŮLEŽITÉ UPOZORNĚNÍ: ČTOU TO TADY JAK ÚŘEDNÍCI, TAK POLICIE. Neuvádějte nic, podle čeho by protistrana mohla dovodit, o jaký případ se jedná. Jak na to? Pojďte >>sem<<.

Autor Téma: okopírovaný podpis  (Přečteno 1628 krát)

Ifik1979

• Zobrazit profil
okopírovaný podpis
« kdy: 14 Února 2025, 15:40:32 »

Zdravím,dlouho jsem nic neřešil,ale nyní mi přistála výzva k zaplacení určené částky, a co mě zarazilo je,že podpis úřední osoby je nakopírovaný(evidentně si tisknou předem podepsané lejstra a jen doplňují odstavce),to vidím poprvé.Chci se zeptat-je to v pořádku z hlediska SŘ nebo má to nějaký potenciál anebo už je to standart?Díky za odpvověď .
IP zaznamenána

Ropák

• Zobrazit profil
Re:okopírovaný podpis
« Odpověď #1 kdy: 14 Února 2025, 16:07:36 »

To bude OK. Řekl bych, že rozesílání výzev je automatický proces, jehož se lidská ruka nedotkne.
IP zaznamenána

mhepp

• Zobrazit profil
« Odpověď #2 kdy: 14 Února 2025, 16:14:07 »

Jestli je to OK, to si nejsem jistý, ale standard to je.

Otázka je, jestli je to v souladu s legislativou. Možná bych zaslal výzvu k doplnění podání ;)
IP zaznamenána

Ifik1979

• Zobrazit profil
« Odpověď #3 kdy: 14 Února 2025, 16:57:45 »

Kde hledat jestli je to s legislativou?mně stále google ukazuje co musí sprostý občan a né ,,vážený úřad,,.Na doplnění podání se podívám,to jsem ještě nedělal....
IP zaznamenána

Ifik1979

• Zobrazit profil
« Odpověď #4 kdy: 14 Února 2025, 17:26:28 »

Chybějící podpis na podání adresovaném správnímu orgánu je tedy vadou podání, neboť podání postrádá jednu z podstatných náležitostí. Podpis stvrzuje, že se podatel ztotožňuje s obsahem podání, že jej myslí vážně, nikoliv jen „jako“. V neposlední řadě stvrzuje též to, že podání skutečně činí podatel (a nikoliv někdo jiný jeho jménem).

Podle § 37 odst. 3 spr. řádu, nemá-li podání předepsané náležitosti nebo trpí-li jinými vadami, pomůže správní orgán podateli nedostatky odstranit nebo ho vyzve k jejich odstranění a poskytne mu k tomu přiměřenou lhůtu. Neodstraní-li podatel vadu, tj. nedoplní podpis, správní orgán zastaví řízení započaté vadným podáním podle § 66 odst. 1 písm. c) spr. řádu (shodně např. rozsudek ze dne 29. 1. 2013, č. j. 8 As 105/2012-40, podobně též J. Vedral: Správní řád, Komentář, 2. vydání, Bova Polygon, Praha 2012, str. 412-413 a pak 591-592). Jinými slovy, listinné podání, které trpí podstatnou vadou, jako je např. chybějící vlastnoruční podpis, řízení zahájí. Podání ovšem nemůže, aniž by byla vada odstraněna, vyvolat projednání věci. V takovémto případě řízení skončí procesním rozhodnutím, zastavením podle § 66 odst. 1 písm. c) spr. řádu.

Moc chytrej z toho nejsem,ale možná je tam to ,,vlastnoruční podpis,, a dle SŘ úřad by měl být ve stejném postavení jako občan,jen občan nemusí vyzývat úřad,aby dělal vše tak jak má.....

IP zaznamenána

Číkus

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil
IP zaznamenána

Ifik1979

• Zobrazit profil
« Odpověď #6 kdy: 14 Února 2025, 19:05:45 »

No a kde najdu co musí úřad :)
Mně to totiž nedává logiku,předem vytisknuté papíry s ,,podpisem,,tudíž ten člověk co to parafuje ,ten papír vůbec neviděl.Mně to připadne zmatečný.
IP zaznamenána