30kmhcz

Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Pokročilé vyhledávání  

Novinky:

>>DŮLEŽITÉ UPOZORNĚNÍ: ČTOU TO TADY JAK ÚŘEDNÍCI, TAK POLICIE. Neuvádějte nic, podle čeho by protistrana mohla dovodit, o jaký případ se jedná. Jak na to? Pojďte >>sem<<.

Autor Téma: 0,19 a 0,18, přiznáno  (Přečteno 9427 krát)

jeden_blbec

• Zobrazit profil
0,19 a 0,18, přiznáno
« kdy: 27 Ledna 2025, 11:40:17 »

Dobrý den,

poslyšte prosím příběh o tom, jaký jsem blb.
Sobota v 9:00 ráno silniční kontrola v centru Hradce Králové, nadýcháno 0,19, druhý pokus neproveden protože se porouchal Dräger, za deset minut příjezd druhé hlídky s jiným přístrojem, tím proběhl druhý pokus 0,18.

Já IDIOT policii přiznal konzumaci 5 piv předchozí večer v čase 19:00-23:00. Policie vyplnila protokol, já podepsal, policie dále uvedla že nejevím známky opilosti atd. Přiznání z důvodu roztřesenosti ze třech příslušníků PČR, do této chvíle jsem byl bezúhonný občan maximálně s pár pokutami za rychlost a jednoho zaviněného ťukance. Stejně jako mě podobní blbci jsem se s policií bavil a nevěděl, že si tím seru do vlastního hnízda... Ale k věci:

- co teď?
- doporučíte prosím někoho, kdo by byl ochotný a schopný mě zastoupit? Samozřejmě ne zadarmo.
IP zaznamenána

scorpio777

• Zobrazit profil
Re:0,19 a 0,18, přiznáno
« Odpověď #1 kdy: 27 Ledna 2025, 12:09:07 »

Naozaj to bolo len 5 pív medzi 19:00-23:00, či je možné, že toho bolo viac? K téme bohužiaľ neporadím, len je mi zvláštne, že si o 9 ešte nafúkal. Ja sa spolieham že za tak dlhý čas určite už nič nenafúkam. Budem dávať na to asi väčší pozor.
IP zaznamenána

Jenyk

• Zobrazit profil
« Odpověď #2 kdy: 27 Ledna 2025, 12:17:15 »

Jaké to mělo pokračování? Přišlo nějaké rozhodnutí? Co přišlo anonymizujte a nahrajte sem. Máte už nějaké body, nebo jste čistý?

S pravděpodobností hraničící s jistotou se ale dá říci, že pokud jste se přiznal a úřad zareagoval rozhodnutím, šance ho zvrátit jsou mizivé a zastoupení bohužel nepotřebujete.
IP zaznamenána

jeden_blbec

• Zobrazit profil
« Odpověď #3 kdy: 27 Ledna 2025, 12:30:25 »

Jenyk: stalo se tuto sobotu, zatím nic nepřišlo. Přiznal jsem konzumaci předchozí večer v míře pěti piv značky Plzeň v čase 19-23:00. Body aktuálně žádné nemám, v minulosti nějaké fotky z radarů, jedna rychlost, pásy a telefon, ještě před rokem zaviněná nehoda bez zranění, nedobrzdil jsem a ťuknul do paní. Jinak nic.
IP zaznamenána

Kokrhel123

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #4 kdy: 27 Ledna 2025, 12:41:19 »

Vyčkejte, co přijde z úřadu, jestli vůbec něco přijde. Na zahájení správního řízení mají rok. Písemnost přebírejte až 10. den, totéž platí pro DS.
Anonymizovaný dokument nám sem pošlete. Teprve pak se dá říct, co s tím.

Pročtěte si také tohle vlákno a ideálně i další zde na fóru.
https://www.30kmh.cz/index.php?topic=13694.0#:~:text=B%C4%9B%C5%BEn%C4%9B%20se%20toleruje,O%20NI%C4%8CEM%20NEBAV%C3%8DME!!!!!!!
« Poslední změna: 27 Ledna 2025, 12:45:11 od Kokrhel123 »
IP zaznamenána

jeden_blbec

• Zobrazit profil
« Odpověď #5 kdy: 27 Ledna 2025, 12:46:38 »

Kokrhel123: děkuji za radu, budu se věnovat samostudiu. DS mám, znamená to tedy případnou zprávu otevřít až desátý den?
IP zaznamenána

Urban.

• s
    • Zobrazit profil
« Odpověď #6 kdy: 27 Ledna 2025, 12:48:19 »

Hodnoty pod 0,2 z orientačního měrení jsou neprůkazné, takže i kdyby se aktivní blbec na úřadu rozhodl toto nějak řešit, nemají proti vám žádné důkazy. Nesebrali vám řidičák, nechali vás odjet, což prokazuje, že fízli byli toho názoru, že nejste pod vlivem.
Takže klid, pro teď je důležité včas podat odpor, pokud by vám do DS/poštou přišel příkaz.
IP zaznamenána

ladin

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #7 kdy: 27 Ledna 2025, 13:34:12 »

Řidičák máte nebo byl sebrán nebo řečeno, že to udělají v registru?

Jaká piva jste jim přiznal? Nealkoholická? Značku Plzeň neznám.
IP zaznamenána

Kokrhel123

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #8 kdy: 27 Ledna 2025, 13:50:42 »

Kokrhel123: děkuji za radu, budu se věnovat samostudiu. DS mám, znamená to tedy případnou zprávu otevřít až desátý den?

Vstoupit do schránky až desátý dne poté, co vám přijde notifikace. Zprávy jsou považovány za přečtené již pouhým přihlášením do DS.
Nastavte si v DS rozšířenou notifikaci, ta vám sdělí do mailu odesilatele i s anotací, budete pak mít lepší přehled, co vás v DS čeká.

Pokud máte DS jako FO, nepřebírejte případné doručování písemnosti poštou. Úřad je povinen doručovat do DS.
« Poslední změna: 27 Ledna 2025, 13:52:47 od Kokrhel123 »
IP zaznamenána

Číkus

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil
« Odpověď #9 kdy: 27 Ledna 2025, 14:29:51 »

Hodnoty pod 0,2 z orientačního měrení jsou neprůkazné...

Pod 0.23

edit: Ano, je to 0.24, pardon. Resp. do 0.24 včetně je to OK, 0.25 už je problém.
« Poslední změna: 27 Ledna 2025, 15:36:08 od Číkus »
IP zaznamenána

gumidos

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil
« Odpověď #10 kdy: 27 Ledna 2025, 15:16:18 »

pod 0,24?
IP zaznamenána

jeden_blbec

• Zobrazit profil
« Odpověď #11 kdy: 27 Ledna 2025, 15:34:11 »

Urban: děkuji za uklidňující odpověď. Příslušníci mi jen zakázali další jízdu slovy "půl hodiny nebo hodinu tady počkejte, dojděte si někam na snídani, auto tu nechte a potom jeďte". Vyfotili si mě u vozu a odjeli. Perličkou je, že mě odstavili na autobusové zastávce, relativně frekventované. Super parking na nějakou snídani... Půl hodiny jsem počkal a odjel.

ladin: řidičák vrátili, další postup viz odpověď Urbanovi. Řekli jen, že to půjde do správního a že mi ŘP seberou třeba na měsíc (chápu pokud některý ze zdejších matadorů právě vyprskl smíchy, máte na to právo). Pivo jsem nahlásil přesně takhle, pět piv značky Plzeň, z pročítání zdejšího fóra ale zjišťuji, že jsem se v tom stresu nejspíš špatně vyjádřil a asi jsem chtěl říct něco ve smyslu že Staropramen nealko byl jak Plzeň, ale je divný že jsem nafoukal.

Kokrhel123: rozšířenou notifikaci na email používám, díky moc za objasnění funkce DS.

gumidos: ano, obě měřené hodnoty pod 0,24, v prvním případě na displeji svítilo 0,19, v druhém 0,18 (což už byl rozdílný přístroj, jak jsem uvedl, původní se jim rozbil).
IP zaznamenána

Urban.

• s
    • Zobrazit profil
« Odpověď #12 kdy: 27 Ledna 2025, 17:22:06 »

Pokud máte DS jako FO, nepřebírejte případné doručování písemnosti poštou. Úřad je povinen doručovat do DS.

Zrovna touhle radou bych se raději neřídil. Je sice formálně správně, podle správního řádu má úřad povinnost doručovat do DS, pokud je zřízená. Mohlo by totiž dojít k tomu, že úředníci budou považovat zaslaný a nevyzvednutý příkaz považovat za pravomocný, zapíšou řidiči zákaz řízení, vydají exekuční příkaz kvůli pokutě atd. Kdyby u nás bylo možné získat rozumné odškodnění za nesprávný úřední postup tak neřeknu, ale podle toho jak to aktuálně chodí, v lepším případě by strávil spoustu času podáváním stížností/námitek na nesprávný úřední postup, v horším případě by ho policajti mohli někde zastavit a sebrat mu řidičák, protože v registru bude mít zapsaný zákaz.
IP zaznamenána

Hugo

• Zobrazit profil
« Odpověď #13 kdy: 27 Ledna 2025, 19:13:52 »

Pokud bude mít v registru zákaz, tak mu určitě ŘP neodeberou. Když není povinnost ho mít s sebou.
Pravděpodobně by postupovali, dle mařeny.

Myslím, že nic nepřijde. Ale co pisatel na PK vyváděl nebo jakým jel autem, že ho někde u frekventované bus zastávky vybrali? To bylo na Brněnské?

IP zaznamenána

jeden_blbec

• Zobrazit profil
« Odpověď #14 kdy: 27 Ledna 2025, 21:34:34 »

Hugo: Brněnská ne, ale bylo to na Gočárově okruhu. Jel jsem v levém 60, oni v pravém 50, nechali se předjet a spustili diskotéku. Měl jsem na hlavě kapuci a seděl jsem za volantem cca 8 let staré ojetiny nižší střední třídy, opticky auto vypadá ok, jen je viditelně dost znečištěné (světlá barva). Na dotaz proč si mě vybrali žádná odpověď, zkušenější kamarádi mluví o kapuce (jezdím tak roky a bez problémů). Vyskočili na mě tři chlapci v plné polní, kombinézy, vesty, atd. Asi nějaké PMJ, dopravka to podle mě nebyla.
IP zaznamenána