Ještě teda abych to uzavřel a pro informaci těch co by to tu třeba hledali: Odhlášení v Německu je potřeba udělat "manuálně". Podle zákona by měl odcházet z Ministerstva dopravy do Německa pravidelně report přihlášených aut a podle něj by mělo dojít k odhlášení, nicméně ministerstvo to prý neposílá, aspoň tak mi to řekl přímo technik na úřadě.
Nicméně jde to odhlásit i online u příslušného Německého úřadu, ale jsou k tomu potřeba bezpečnostní kódy které jsou umístěny na poznávácích značkách a na Zulassungsbescheinigung Teil 1. Technik se moc nadšeně netvářil ale nakonec mi ten papír dal do ruky zpátky abych kód mohl přečíst, protože je potřeba setřít speciální nálepku (a bacha, tím se doklad zneplatní a s autem se tedy nesmí jezdit). I na těch poznávacích značkách se musí odlepit a odškrábat nálepka, a málem sem to u toho poničil že to nešlo přečíst. Ale nakonec jsem to zvládl, odhlášení proběhlo a vzápětí došlo oznámení i od Německé pojištovny, že se pojištění přerušuje. Jinak nevím co bych dělal. Takže pro příště určitě udělat odhlášení online předtím než odevzdám doklady pro registraci v ČR, nebo si prostě odhlásit osobně ještě v DE a zařídit si před stěhováním převozní značky, to by asi bylo nejistější.
PS. Při googlení online odhlášení v Německu vyskočí spoustu stránek, kam to taky můžete všechno naťukat a mělo by to udělat. Za což si vezmou třeba 20€, a težko říct jeslti se jim dá věřit. Nicméně to fakt lze v pohodě udělat na oficiálních stránkáh německého úřadu, kde bylo auto přihlášeno a stojí to podstatně méně, nějakých 5€.