Ahoj, já byl na mašině v Tyrolsku, poprvé a tam je zasraných kamer, že i když jsem si dával pozor, dostal jsem hned dvě za den. Ta druhou stejnou jako ty, tj, jen výzvu k udání, bez vysvětlení. Jsem z Moravy, tak jezdím nejvíc do Dolního Rakouska a Burgenlandu na východě a Tyrolsko jsem podcenil. Na východě těch kamer tolik nebude, bo jsem nikdy pokutu nedostal.
Ta první přišla klasicky a nedoporučeně s cenovkou 30€ za + 9kmh v tunelu, hned jsem to zaplatil. Ta druhá o 2 týdny později, nejprve výzva k určení pachatele (řidiče). Tak jsem tam napsal, že potřebuji vědět, co se stalo. Odpověděli za 2-3 týdny, že prý (kdesi na poli na křižovatce) +28 kmh a chtějí tedy udat toho řidiče. Na to jsem nereagoval, bo jsem koncem roku ani neměl moc času, a přišel další doporučený dopis na flastr 200€ za asi 5 týdnů. Raději jsem to poslal. Samo že jsem byl nasranej. Tady je každej chytrej, že by to hodil do koše. Ale já mám dvě malý firmy, velkej barák a nechce se mi řešit nějaký exekuční trable. V létě 24' jsme tam byly dvě rodiny na dovolený týden v apartmánu na horách v Saalbachu, nechali tam nějaký prachy. Pak si tam zajedu na mašině a takto se mi za to pomstili. A to nejsem žádný pirát.
Je to policejní stát a dost dlouho tam na dovču nepojedu, maximálně projedu do IT. Jezdím tam přes 20 let, měl jsem je vždycky rád, na horách jsem s Rakušákama běžně kecal, někdy i popil, byli vždy fajn, ale změnili se, strašně. Podle mne jsou ze sebe i vyděšení, ale nechtějí si to přiznat. Na jednu stranu jim sedí naše prachy, bo žijou z turismu, ale podle mne nás pořád mají za Švejky a východní plebs. Jezdíme všude, od Holandska, po Lotyšsko či Bulharsko, ale sem nějakou dobu určitě ne. Letos to bude asi Bosna, tam si lidí snad ještě váží...