30kmhcz

Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Pokročilé vyhledávání  

Novinky:

>>DŮLEŽITÉ UPOZORNĚNÍ: ČTOU TO TADY JAK ÚŘEDNÍCI, TAK POLICIE. Neuvádějte nic, podle čeho by protistrana mohla dovodit, o jaký případ se jedná. Jak na to? Pojďte >>sem<<.

Autor Téma: [WIN] Rychlost - Bruntál  (Přečteno 268 krát)

AndyT

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
[WIN] Rychlost - Bruntál
« kdy: 25 Listopadu 2024, 17:42:53 »

Dobrý den všem,
po delší době jsem přehlédl PaChy a čeká mě správní řízení v Bruntále (stejný úředník, který řešil zde diskutovaný průjezd na oranžovou https://www.30kmh.cz/index.php?topic=13287.0).
Zatím proběhla jen taková kočkovačka - stížnost a trestní oznámení na PaChy (jízda stovkou v obci bez majáků v neoznačeném autě, najíždění na mé vozidlo, provokace k ještě rychlejší jízdě), se kterými si podle očekávání kontrolní orgány vytřely pozadí, ale aspoň z nich vypadlo, že v místě honění nebyl nikdo, kdo by mohl být ohrožen, což se mi může pro další řízení hodit. V případě zájmu můžu dokumenty anonymizovat a nasdílet. PaChové aktivně smazali záznam z vozidla, což beru jako přiznání viny. Konec odbočky.
Blbý je, že parazit z Bruntálního SO reaguje strašně rychle - kolikrát mu něco v neděli pošlu datovkou a v pondělí v poledne už mám v datovce odpověď. Navíc to mám do Bruntálu brutálně daleko, přes 300 km. A tady bych rád požádal o radu, zatím ohledně procesu.
4.12. se mám dostavit na ústní jednání (na základě standardního předvolání, které jsem vyzvedl poslední den lhůty)
14.11. jsem podal přiloženou žádost o změnu místní příslušnosti (sepsal ChatGPT na základě několika promptů)
14.11. (tj. tentýž den!) mi parazit poslal přiložené usnesení
24.11. usnesení vyzvednuto z datovky
Teď mám 15 dnů na odvolání tedy do 9.12., což je po termínu ÚJ. Odvolání chci samozřejmě podat poslední den lhůty.
Otázkou je, co s tím. Zda se pouze nedostavit (s tím, že kdyby mě shledal viným, odvolačka mu to hodí na hlavu) nebo úřad aktivně požádat o změnu termínu.
Technicky mi přijde, že parazit píše nesmysl (tj. že nejde změnit místní příslušnost u řízení, které probíhá - požádal jsem hned, jakmile jsem se dozvěděl, že řízení bylo zahájeno. Přece nemůžu žádat o změnu před zahájením, když není jisté, zda zahájeno bude.)
Předem děkuji za každý tip.
IP zaznamenána

ladin

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
Re:Rychlost - Bruntál
« Odpověď #1 kdy: 25 Listopadu 2024, 19:38:23 »

Nejít na ústní jednání, to záleží, co si od toho slibujete. Rád byste tam šel a přitom to odkládal a orgána zabavil? Nebo tam vlastně ani nechcete? Pokud máte nějakou neprůstřelnou výmluvu, letenky objednané nebo služebku schválenou před týdnem nebo kámoše lékaře, pak to jako první omluva většinou projde.

Změna místní příslušnosti... ano, neumím si představit slabší zdůvodnění, než co tady ouřada předvedl, odvolání určitě, ale že by se na tom dal vyhrát případ po vydání rozhodnutí, to si v našem kocourkově dovolím pochybovat. Tedy nečekat na výsledek odvolání, ten bude v lepším případě měsíc po ústním jednání.
IP zaznamenána

AndyT

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #2 kdy: 26 Listopadu 2024, 10:23:05 »

Tak cílem je nedostat body a ideálně ani pokutu, a to s nejmenším vynaloženým úsilím.
Správní orgány vídám rád, bývá to docela taškařice. Pokud je k tomu i výslech PČR (což tady má být), mám z toho navíc dobrý pocit, že nemůžou obírat pocestné.
Tenhle je ale fakt daleko. Navíc hrozí, že tam budu muset víckrát. Proto jsem chtěl řízení přeložit někam blíž, abych každým jednáním nezabil celý den.
Teď mi jde o to, jestli se můžu na ústní jednání 4.12. vybodnout, protože jsem požádal o změnu místní příslušnosti, o které do stanoveného termínu ústního jednání ještě nebude pravomocně rozhodnuto.
Ouřadovi jsem napsal, že žádám o změnu termínu z výše uvedených důvodů. Už mám od něj něco v datovce, doručeno bude nejpozději 5.12., což je zase po termínu ÚJ.
Správní řád v tomto moc nepomáhá, považuje za dostatečný předstih 5 dnů.
EDIT: doplnění
Je mi jasné, že žádostí o změnu místní příslušnosti případ neskončí a že bude ještě potřeba z mé strany vyvinout úsilí. Jde mi jen o to, zda mě úřad může shledat viným (aniž bych s tím mohl následně něco udělat), když se 4.12. nedostavím. Ještě mě napadlo, že 4.12. pošlu omluvenku, ať už zdůvodu, že nebylo pravomocně rozhodnuto o změně místní příslušnosti, nebo z důvodu náhlého onemocnění.
« Poslední změna: 26 Listopadu 2024, 15:04:02 od AndyT »
IP zaznamenána

Behemot

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
    • HW World
« Odpověď #3 kdy: 27 Listopadu 2024, 00:21:36 »

omluva z validního důvodu je celkem dobrej nápad, s přeložením si nakonec vytřou prdel, což je asi celke očekávatelný, ale dost pravděpodobně si vytřou prdel i s tím, že by todle jako měla byt nejaká vomluva
IP zaznamenána
STICKERS-CZ - nekonformní samolepky a placky

AndyT

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #4 kdy: 27 Listopadu 2024, 09:15:32 »

Díky, Behemote, omluvím se na základě validního důvodu.
Odvolání jim tam samozřejmě šoupnu taky, abych orgány trochu zabavil, když už je nedobrovolně sponzoruju z daní a ještě se mě snaží obírat o další prachy za ptákoviny.
IP zaznamenána

AndyT

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #5 kdy: 04 Prosince 2024, 10:18:09 »

Dnes jsem datovkou poslal omluvenku ze zdravotních důvodů. Shodou okolností je mi dnes fakt blbě, nejdu ani do práce. V datovce už je odpověď. Vyzvednu ji poslední den lhůty.
IP zaznamenána

AndyT

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #6 kdy: 07 Prosince 2024, 19:57:40 »

Podal jsem přiložené odvolání proti (zamítavému) usnesení o změně místní příslušnosti. Opět ChatGPT, 3 prompty a pár úprav. Dokonalé to není (právní argumentace by šla vylepšit), ale účelu poslouží.
EDIT:
Jen pro vysvětlení - normálně bych podal blanketní odvolání a nechal se vyzvat k doplnění. U tohoto úkonu je ale v mém zájmu, aby odvolací orgán rozhodl co nejdříve a místní příslušnost změnil. Proto podávám rovnou kompletní odvolání. Když nezmění, vezmu to možná k soudu, nevím o tom, že by byla záležitost projudikována.
« Poslední změna: 09 Prosince 2024, 09:54:59 od AndyT »
IP zaznamenána

AndyT

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #7 kdy: 16 Ledna 2025, 10:26:32 »

Krátký update:
Dorazilo rozhodnutí o odvolání - usnesení zrušeno, odvolací orgán to hodil SO1 na hlavu.
Proběhlo taky ústní jednání včetně výslechu policajtů. Velmi zábavné, každý policajt tvrdil něco jiného (jiný měřák, jiné stanoviště, že vozidlo celou dobu viděli, pak že jim přece jen na chvíli zmizelo), místy lhali jako když tiskne. Poučení - musím si naistalovat kameru do auta i dozadu. Jako bonus se přiznali, že místa měření nevybírají podle nebezpečnosti, ale "úsek hlavně musí být přehledný, aby se dobře měřilo".  :x (měřili v místě, kde se za posledních 10 let stala jediná nehoda a ta kvůli náledí).
Jinak jsem to dostal skoro zadarmo, protože mě úředník na začátku nepoučil, což jsem mu sdělil skoro po třech hodinách jednání a výslechů. Řekl jsem mu, že tudíž nemá nic, a poté, co mě poučí, si to můžeme dát celé znovu.
Na to kapituloval a dohodli jsme se, že viník není prokázán, oba cajti řekli, že žádná další dokumentace není (záznam z palubní kamery smazali) a tudíž řízení bude zastaveno.
Jestli budu mít čas, sepíšu samostatný příspěvek včetně dokumentace pro studijní účely.
IP zaznamenána

Mike

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #8 kdy: 17 Ledna 2025, 00:10:27 »

a nebyla to škoda ?
to s tím nepoučením by se hodilo do vyjádření
mohl se tím smolit, zabít čas...
IP zaznamenána

AndyT

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #9 kdy: 17 Ledna 2025, 09:51:39 »

Už tak jsem s ním strávil 3 hodiny, z čehož dvě byly věnované výslechu cajtů (druhý čekal po dobu prvního výslechu na chodbě), takže pro společnost jsem toho myslím vykonal dost.
Nechtěl jsem riskovat, že mu odvolačka potvrdí, že když jsem pokračoval v procesu (tj. nechal vyslechnout svědky a kladl jim otázky) a viditelně se ve správním řízení orientuju, nebylo třeba mne poučit. Jak jsem psal, cílem bylo neplatit a nedostat body a cíle bylo dosaženo.  ;)
IP zaznamenána