Dobrý den všem,
po delší době jsem přehlédl PaChy a čeká mě správní řízení v Bruntále (stejný úředník, který řešil zde diskutovaný průjezd na oranžovou
https://www.30kmh.cz/index.php?topic=13287.0).
Zatím proběhla jen taková kočkovačka - stížnost a trestní oznámení na PaChy (jízda stovkou v obci bez majáků v neoznačeném autě, najíždění na mé vozidlo, provokace k ještě rychlejší jízdě), se kterými si podle očekávání kontrolní orgány vytřely pozadí, ale aspoň z nich vypadlo, že v místě honění nebyl nikdo, kdo by mohl být ohrožen, což se mi může pro další řízení hodit. V případě zájmu můžu dokumenty anonymizovat a nasdílet. PaChové aktivně smazali záznam z vozidla, což beru jako přiznání viny. Konec odbočky.
Blbý je, že parazit z Bruntálního SO reaguje strašně rychle - kolikrát mu něco v neděli pošlu datovkou a v pondělí v poledne už mám v datovce odpověď. Navíc to mám do Bruntálu brutálně daleko, přes 300 km. A tady bych rád požádal o radu, zatím ohledně procesu.
4.12. se mám dostavit na ústní jednání (na základě standardního předvolání, které jsem vyzvedl poslední den lhůty)
14.11. jsem podal přiloženou žádost o změnu místní příslušnosti (sepsal ChatGPT na základě několika promptů)
14.11. (tj. tentýž den!) mi parazit poslal přiložené usnesení
24.11. usnesení vyzvednuto z datovky
Teď mám 15 dnů na odvolání tedy do 9.12., což je po termínu ÚJ. Odvolání chci samozřejmě podat poslední den lhůty.
Otázkou je, co s tím. Zda se pouze nedostavit (s tím, že kdyby mě shledal viným, odvolačka mu to hodí na hlavu) nebo úřad aktivně požádat o změnu termínu.
Technicky mi přijde, že parazit píše nesmysl (tj. že nejde změnit místní příslušnost u řízení, které probíhá - požádal jsem hned, jakmile jsem se dozvěděl, že řízení bylo zahájeno. Přece nemůžu žádat o změnu před zahájením, když není jisté, zda zahájeno bude.)
Předem děkuji za každý tip.