30kmhcz

Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Pokročilé vyhledávání  

Novinky:

>>DŮLEŽITÉ UPOZORNĚNÍ: ČTOU TO TADY JAK ÚŘEDNÍCI, TAK POLICIE. Neuvádějte nic, podle čeho by protistrana mohla dovodit, o jaký případ se jedná. Jak na to? Pojďte >>sem<<.

Autor Téma: Příkaz do datovky OSVČ  (Přečteno 822 krát)

Ftipalek

• Zobrazit profil
Příkaz do datovky OSVČ
« kdy: 20 Listopadu 2024, 17:16:44 »

Ahoj, volně navážu na toto. Při dalším pokusu s datovka vs papír mám v datovce PFO pravděpodobně příkaz, kdy jsem se doznal k přestupku. Prekluze nastává v lednu. Do datovky PFO nemám potřebu do ledna lézt.

Napadají mě scénáře co s tím:

1) Počkat na prekluzi a pak se přihlásit. Tím by bylo doručeno po prekluzi. To mi přijde docela vysoce riskantní, protože věřím, že to ouřad dokáže do ledna poslat do exekuce.

2) Přihlásit se po lhůtě na podání odporu a podat odpor 8 dní od přihlášení. Pak bych se mohl vozit na na tom, kdy bylo doručeno a zda můj odpor byl včasný. Jediný risk tady vidím to, že když to projedu, tak budu muset uhradit příkaz. Zde by to do exekuce dojít nemuselo.

Našel jsem příspěvek od pana hh. A beru to trochu jako průzkum bojem. :)

Nebo jsem něco přehlédl? Nápady na kočkování?
« Poslední změna: 20 Listopadu 2024, 17:38:14 od Ftipalek »
IP zaznamenána

Eric

• Zobrazit profil
Re:Příkaz do datovky OSVČ
« Odpověď #1 kdy: 20 Listopadu 2024, 17:41:34 »

Myslím, že je nutné nepřihlásit se těch 90 nebo kolik dnů a nechat to smazat, takže nejspíš téměř do konce února, jinak to stále bude doručeno 10. den, anebo jiný pozdější den, kdy se adresát měl možnost reálně s písemností seznámit.
Úřad při odesílání vůbec nemusí vidět druh schránky, vidí většinou jenom člověka. Což je v tomto případě spíš plus, ale musí se toho patřičně využít.
IP zaznamenána

stanice35

• Zobrazit profil
« Odpověď #2 kdy: 20 Listopadu 2024, 22:09:33 »

..., že to ouřad dokáže do ledna poslat do exekuce.

Nemyslím, že by tak rychle byla nařízena exekuce. Před tím by ještě měli poslat výzvu k úhradě, nemýlím-li se.
IP zaznamenána

Ftipalek

• Zobrazit profil
« Odpověď #3 kdy: 20 Listopadu 2024, 22:29:51 »

Myslím, že je nutné nepřihlásit se těch 90 nebo kolik dnů a nechat to smazat, takže nejspíš téměř do konce února, jinak to stále bude doručeno 10. den, anebo jiný pozdější den, kdy se adresát měl možnost reálně s písemností seznámit.
Úřad při odesílání vůbec nemusí vidět druh schránky, vidí většinou jenom člověka. Což je v tomto případě spíš plus, ale musí se toho patřičně využít.

Tak to nefunguje, ta zpráva tam visí dokud se uživatel nepřihlásí, pak teprve běží 90 dní.

..., že to ouřad dokáže do ledna poslat do exekuce.

Nemyslím, že by tak rychle byla nařízena exekuce. Před tím by ještě měli poslat výzvu k úhradě, nemýlím-li se.

Do výročí přestupku fakt moc nechybí, když by se podařilo posunout doručení příkazu o pár dní, tak oznámení o zahájení řízení by mělo dorazit po výročí. Zítra to přesně rozpočítám.
IP zaznamenána

Eric

• Zobrazit profil
« Odpověď #4 kdy: 20 Listopadu 2024, 23:45:29 »

To, co tvrdíte, ovšem odporuje judikátu, který nemůžu teď dohledat, podle kterého nebylo doručeno, neboť se adresát několik měsíců nepřihlásil a zpráva byla mezitím smazána, neměl tedy možnost se s jejím obsahem seznámit.
IP zaznamenána

Ftipalek

• Zobrazit profil
« Odpověď #5 kdy: 21 Listopadu 2024, 00:42:48 »

Já se s tím klidně seznámím a rád. Jen řeším, jestli otevřít příkaz až po výročí přestupku nebo někdy před tím. Pokud to otevřu po, tak by mělo nastat doručení příkazu v den otevření a tím pádem i zahájení řízení po výročí a game over. Pokud bych tenhle konstrukt projel, pokud budu počítat 10 dní "úložní doby" + 8 dní na odpor + 30 dní na uhrazení = 48dní od doručení k uplynutí splatnosti a do výročí to je od doručení do DS 51 dní. Tzn měl bych být 3 dny po splatnosti.

To skoro vypadá na to, že se vyplatí to risknout. Úřad každou písemnost doručuje někam jinam. Jednou na doručovací adresu, jednou na trvalé bydliště a teď datovka OSVČ.  ;D
IP zaznamenána

Eric

• Zobrazit profil
« Odpověď #6 kdy: 21 Listopadu 2024, 01:14:02 »

Zkuste to najít, myslím, že se to tady také zmiňovalo, teď se tomu hledání nemůžu tolik věnovat. Ale pokud by se podařilo tímto způsobem nedoručit, mělo by to asi být ještě jistější vítězství.
IP zaznamenána

Ftipalek

• Zobrazit profil
« Odpověď #7 kdy: 21 Listopadu 2024, 09:32:41 »

Hledal jsem  a našel jsem, to co podporuje moje tvrzení, 90 dnů se počítá od přihlášení:

Zde z nápovědy k datovkám: https://info.mojedatovaschranka.cz/info/cs/help/3.3.text.html

A váše odkazovaný příspěvek pana hh uvádí to samé. Takže varianta že to smažou před přihlášením je nereálná.
IP zaznamenána

mhepp

• Zobrazit profil
« Odpověď #8 kdy: 21 Listopadu 2024, 10:12:30 »

Já bych čekal minimálně do té prekluze...
IP zaznamenána

Číkus

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil
« Odpověď #9 kdy: 21 Listopadu 2024, 13:59:57 »

A jste si jistý, že to není příkaz pro PFO? Není vozidlo provozováno na IČO?
IP zaznamenána

Ftipalek

• Zobrazit profil
« Odpověď #10 kdy: 21 Listopadu 2024, 15:35:20 »

Provozovatel vozidla je jiná nepodnikající FO, tedy vozidlo na IČO není. Příkaz je pro řidiče OSVČ, který se k řízení vozidla po výzvě doznal.

V podstatě vždy různé úřady doručovali správně a byli v mém experimentu odolní a doručovali papírově. Toto je poprvé, kdy úřad poslal do DS PFO. Resp poprvé, co úřad doručuje v rámci jedné věci každou písemnost jiným kanálem. jednou posílají na kontaktní adresu, pak na trvalé bydliště a teď do datovky PFO.
IP zaznamenána

Číkus

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil
« Odpověď #11 kdy: 21 Listopadu 2024, 16:58:16 »

Pokud jste si jist, že do DS PFO přišel příkaz pro FO, pak je správným postupem neotevírat DS a otevřít ji až po promlčení. To povede k zaručené výhře.

Pokud je ale v DS PFO příkaz pro PFO, při stejném postupu doručeno fikcí a dojde k marnému uplynutí lhůty pro podání odporu.
IP zaznamenána

Ftipalek

• Zobrazit profil
« Odpověď #12 kdy: 21 Listopadu 2024, 18:54:56 »

Jsem si tím na 95% jistý, pokud mě úřad nevytrollil a postupoval dle očekávání. Je nějaká možnost, že by doznání řidiče pomocí DS PFO vedlo k tomu, že orgán vystaví příkaz na PFO, tedy příkaz bude obsahovat IČ? Jde fyzicky o stejnou osobu, ale neřekl bych že přestupek v dopravě náleží do DS PFO, pokud PFO nemá dopravu jako předmět podnikání. V tomto jsem úplně ve tmě.
IP zaznamenána

Číkus

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil
« Odpověď #13 kdy: 21 Listopadu 2024, 19:11:22 »

V tom případě bych doporučil otevřít DS až po promlčení a pak včas podat odpor. Exekuce se netřeba bát, předcházela by jí ještě předexekuční výzva. A i kdyby k exekuci došlo, byla by protiprávní.
IP zaznamenána