Tak jsem byl nahlednout do spisu. Mlada urednice byla pomerne nervozni, pry to bylo jeji druhe nahlizeni, tak neustale odbihala vedle do kanclu se ptat, zda tam ma vsechno.
Prubeh jinak zabavny. Po delsim cekani, az si na me najdou cas, jsem dostal do ruky spis. A ze jestli si neco chci ofotit, tak mam nadiktovat, ktere stranky si fotim, ze to zapise. Tak jsem rekl, ze si fotim vsechny.
Nechala me to mobilem ofotit a kdyz jsem skoncil, tak se vazne nadechla a ze mi chce jeste neco rict. Ze v te vyzve provozovateli nabizi shozeni ze stolu za 300 korun. Ze kdyz to pujde do spravniho rizeni, tak z toho muze byt pokuta az 5000 korun a ze tedy mi chce nabidnout, ze kdyz to ted prijmu, tak mi to da dokonce za 200 korun. Takovehle smlouvani je dalsi bod do namitky proti podjatosti. Evidentne vubec nejde o spravedlnost, pravo nebo vysetreni udajneho cinu, ale proste o prachy a carku za uzavreny prestupek.
Oproti dokumentum, ktere mi prisly do DS obsahuje spis uz jen Oznameni prestupku provozovatele vozidla, ktere policie zaslala uradu. Pisou tam, ze prestupek zjistili v 12:05 a ze tam vozidlo stalo nejmene do 12:30.
Zitra rano me ceka ustni jednani a proto se chci zeptat matadoru na doporuceni dalsiho postupu.
V tuto chvili mam toto:
- V 12:05 tam vozidlo v zadnem pripade nemohlo byt, protoze jsem byl se svym otcem v sousedni obci pro obed. Vzdalenost te restaurace je cca 5 min autem za dobreho provozu.
- - To jsem pripraven dolozit nasledujicimi vecmi:
- - - Fotografie denniho menu ze dne 3. 11. z dane restaurace. Dle EXIFu porizeno mym telefonem v 11:56 s gps koordinaty te restaurace
- - - WhatsApp komunikaci s mamkou a segrou, kde jim v 11:56 denni menu zasilam
- - - Zaznam hovoru se segrou z 12:00, kde me primo oslovuje a objednava si jidlo z menu
- - - Vypis z banky o pouziti platebni karty meho otce v dane restauraci z 12:02
Tata je samozrejme vse pripraven na urade osobne potvrdit. Realne jsme na jidlo jeste tak 15 min cekali, takze jsem musel na misto dorazit jednotky minut pred hlidkou DI PCR.
Takze moje body obhajoby jsou:
- Na vinu je mi kladeno poruseni dopravni znacky, kterou 26 dni po udajnem spachani rozhodl urad odstranit (jasne, pak zustava sirka komunikace, ale at to teda preformuluji)
- V 12:05 jsem tam nemohl stat a mam pro to naprosto jasne dukazy
- Fotografie, ktera jako jedina ma dokazovat protipravni jednani je z 12:25. Je na ni moje vozidlo vyfoceno pred vjezdem na dvur. Nejde z ni poznat, zda vozidlo neni v pohybu nebo zda nekdo sedi/nesedi vevnitr
- Realne jsem v dobe porizeni fotografie byl vevnitr, kde jsem vykladal zakoupeny teply obed. Slo o nezbytne dlouhou dobu pro vylozeni nakladu, protoze venku bylo kolem 6 stupnu a obed by vychladl. Pak jsem si otevrel vrata, pred kterymi jsem stal a zajel na dvur
- Urad si domyslel, ze vozidlo tam bylo zaparkovano bez jakehokoli s nim souvisejiciho pohybu minimalne do 12:30. Dukaz pro to ovsem chybi
Na zaklade vyse uvedeneho se tedy chci zeptat na doporuceny postup na zitrejsim ustnim jednani. Je to moje prvni ustni jednani. Jak sami vidite, jedine co maji je nic nerikajici fotografie z 12:05 a tvrzeni policie, ze jsem tam stal minimalne do 12:30. Co jim mam rict a co jim nemam rict a nechat si to pripadne do odvolani (pokud budu zitra uznan vinnen)?