30kmhcz

Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Pokročilé vyhledávání  

Novinky:

>>DŮLEŽITÉ UPOZORNĚNÍ: ČTOU TO TADY JAK ÚŘEDNÍCI, TAK POLICIE. Neuvádějte nic, podle čeho by protistrana mohla dovodit, o jaký případ se jedná. Jak na to? Pojďte >>sem<<.

Autor Téma: Neuvěřitelné rozhodnutí soudu - dvakrát v řadě (motorkář srazil dítě)  (Přečteno 5311 krát)

Fogyn

• Zobrazit profil

Tak si tu pro toho inkvizitora odložím argumenty, když je ten génius nenajde sám:
1.) Chodec smí přecházet jen když nedonutí jejich řidiče k náhlé změně směru nebo rychlosti jízdy - PORUŠIL CHODEC
2.) Chodec se nesmí bezdůvodně zastavovat nebo zdržovat. - PORUŠIL CHODEC
3.) "Přímo v zákoně je, že mám jen tak rychle abych stihl zastavit na vzdálenost na jakou mám rozhled." Gumový paragraf aby šlo kohokoli kdykoli odsoudit. Řidič MOŽNÁ porušil. Ten zákon neříká, že MUSÍ zastavit. Neříká, co má řidič dělat když je na silnici dítě. Protože zákon dítěti toto ZAKAZUJE.

Tudíž místní inkvizitor se chce pomstít na motorkáři, který MOŽNÁ porušil gumový bič na řidiče, přestože "oběť" sama NAJISTO porušila zcela konkrétní ustanovení.

Já své děti učím BEZPEČNĚ přecházet - tzn. se rozhlédnout a koukat celou dobu na silnici, a hlavně z ní co nejrychleji vypadnout. Inkvizitor je nejspíš učí, že je hlavně nutné se pomstít za každou cenu, zejména, pokud něco sám poruší...
IP zaznamenána

Marack666

• Zobrazit profil

Hlavně řidič motorky už je sám o sobě potrestanej tím, že žije s vědomím, že srazil a zabil malýho kluka, co víc si na něm chce soud vzít. Bába děcka natahala na silnic v debilním úseku a dopadlo to tak jak dopadlo. A je rozdíl brzdit v autě a na motorce, tam ti klouzne zadní kolo coby dup.
IP zaznamenána

cocomoon

• Zobrazit profil

Přesně takovou rekaci jsem čekal.
Co se mi hodí to označím za zcela absolutní porušení předpisu a co se i nehodí to označím za gumový a zcela zbytečný paragraf.
A na to že si jako řidič mám počínat aby nedocházelo ke škodě na zdraví to ignoruji úplně.

A druhý argument jsem čekal taky. Vaše dědi jsou jistě dokonalé a nikdy nezazmatkují.

A jakmile někdo něco poruší, tak to dává řidiči právo zcela rezignovat na svoje povinnosti a prostě toho co něco porušil přejet. Protože on něco porušil a já jen možná něco porušil. A proč bych měl být více ostražitý k dětem, když jsou na blbém místě, protože to jsou hloupý děti. Mají být dokonalé, když nejsou dokonalé, tak je potřeba se s tím nemazat a srazit je.

A nevím kde se tu furt bere ten názor, že tam neměl co dělat. Je tam snad zákaz pohybu chodců? Nebylo to pěkně blbý místo na přecházení, ale rozhodně né takový, že bych jako řidič nestihl střetu zabránit, kdybych chtěl.

Marack666: jo a jakou má tedy brzdnou dráhu motorka že za 5 vteřin dokáže zpomalit o 18 km/h? V devadesáti asi tak 25 vteřin? To i na kole zastavím rychleji, když mě někdo na takovou rychlost roztáhne.
IP zaznamenána

Fogyn

• Zobrazit profil

Nevíte někdo, na kterém přestupkovém cocomoon sedí...? Není tak časté aby se nám tady paraziti tak hezky odkopali...  ::)
IP zaznamenána

Marack666

• Zobrazit profil

cocomoon: Tady nejde o brzdnou dráhu, ale o to, že v autě můžu jít na plný brzdy a auto prostě zastaví, u motorky půjdu na plný brzdy a blokne se mi kolo a spadnu.
IP zaznamenána

Urban.

• s
    • Zobrazit profil

Tak zrovna u téhle konkrétní motorky - BMW S 1000 XR - se ti kolo neblokne, protože je vybavená ABSkem.
IP zaznamenána

cocomoon

• Zobrazit profil

Četli jste vůbec co jsem psal? Chtěl jsem tu někde, aby šel na brzdy tak, až by spadnul?
Pokud ano, tak mi ukažte kde.
IP zaznamenána

Behemot

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
    • HW World

cocomoon tady už ukázal, co je zač
už velice dávno  8)

Každej je vodpovědnej sám za sebe, resp. v tomto případě byla za smrady odpovědná babka. Měla ho držet za pazouru a třeba odtáhnout. Taky dostala podmínku, pokud se dobře pamatuju. Holt má každej práva i povinnosti.

Ve slušné společnosti není možný neustále po nekom chtít, aby za vostatní přemejšlel a řešil jejich sračky. Udělat to může, ale není POVINEN, a tudíž ho za to nelze ani trestat. Navíc bába sama vypověděla, že motorku napřed slyšeli, vlezli tam a pak teprve viděli. Klidně mohli pár sekund počkat, než projede, a pak tam korzovat tam a zase zpátky třeba pětkrát. Né, just tam vlezli.
« Poslední změna: 13 Ledna 2025, 20:23:51 od Behemot »
IP zaznamenána
STICKERS-CZ - nekonformní samolepky a placky

Mike

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil

jak už tu bylo napsáno
potrestáni až dost, jsou oba tím, co se stalo
myslím že ani bába tam kluka neposlala, aby ho někdo přejel
a řidič určitě nevyjížděl s tím, dneska někoho sejmu

bohužel, soud a jeho rozhodnutí je tu hlavně pro plebs...
IP zaznamenána

Fogyn

• Zobrazit profil

Já si tady do pléna jen tak odložím, že jsem roky jezdil jako instruktor na tábory, mockrát jsem s dětmi přecházel silnici první třídy, ale NIKDY bych neudělal to co ta babka. Vždy to bylo organizované "vedoucí uprostřed silnice, děti po jednom na povel rychle přeběhnout". Aby se minimalizovalo riziko podobné události. Babka si tam s dětma leze jak stádečko na porážku, ale inkvizice MUSÍ potrestat řidiče...
IP zaznamenána

Fogyn

• Zobrazit profil

Ad Cocomoon: Parchant mladej, stoprocentně nejel tak, aby zastavil na vzdálenost na jakou má rozhled a ještě nepřizpůsobil rychlost okolnostem. Asi bych ho na místě zastřelil...
https://www.novinky.cz/clanek/krimi-mlady-ridic-u-prerova-kvuli-opilemu-chodci-prevratil-auto-na-strechu-a-jeste-muzi-zachranoval-zivot-40504315
IP zaznamenána

cocomoon

• Zobrazit profil

Fogyn: jsi úplně mimo. Tohle je případ úplně s jinou situací.

Všem nezbejvá než popřát, aby jejich blízcí nikdy nepotkali tak ignorantké řidiče, kteří přece nebudou řešit cizí sračky. Daleko snažší je přece někoho zabít, než abych šáhnul na brzdu.

Vidíš a tenhle klučina cizí sračky řešil, místo toho aby člověka, kterej tam neměl vůbec co dělat zkusil objet ve vzálenosti půl metru a třeba ho i trefil, kdyby udělal něco nepředpokládanýho.
« Poslední změna: 14 Ledna 2025, 08:42:29 od cocomoon »
IP zaznamenána

Hugo

• Zobrazit profil

Vy jste neuvěřitelný. Ten kluk risknul vlastní život. Na rovinu Vám sdělím, že bych nic takového neudělal. Zejména kdybych vezl rodinu, tak překážku na plný brzdy kolmo s maximálním využitím deformačních zón. Rozhodně bych to neposlal přes střechu proti stromům.

A k tomu motorkáři
§ 18  Rychlost jízdy
Rychlost jízdy musí řidič přizpůsobit zejména svým schopnostem, vlastnostem vozidla a nákladu, předpokládanému stavebnímu a dopravně technickému stavu pozemní komunikace, její kategorii a třídě, povětrnostním podmínkám a jiným okolnostem, které je možno předvídat; smí jet jen takovou rychlostí, aby byl schopen zastavit vozidlo na vzdálenost, na kterou má rozhled.

Zamrznutí chodce určitě nemohl předvídat. A kdyby tam stál traktor na štorc, tak by zastavit vozidlo stihl. Tedy opravdu nic neporušil.

Prostě špatně vyhodnotil situaci. A ano, zkušenější řidič, opatrnější řidič by nehodě mohl zabránit. Ale to při skoro všech běžných nehodách.
« Poslední změna: 14 Ledna 2025, 09:08:23 od Hugo »
IP zaznamenána

Fogyn

• Zobrazit profil

Zajímavé, včera to byla okreska a je nutné tam VŠECHNO očekávat, dneska opilce na okresce očekávat nemohl a je to jiná situace. To je panečku mentální gymnastika. Na to máte na úřadě speciální školení abyste se z těch veletočů nepoblili..?  ::)
IP zaznamenána

cocomoon

• Zobrazit profil

Jsi schopný rozlišit aspoň dvě základní věci, nebo máš potřebu sem tahat všechny možné absurdity, které se odehráli úplně jinak?

I kdyby tam byla značka pozor opilci, tak na to, že mu znenadání skočí před auto asi těžko zareaguje.

Zajímavá definice. Kdyby tam byl traktor, tak zastaví zcela OK. Když tam je skupinka dětí, tak najedou zastavit nestihl. A ano přesně o tom to je. Špatně se rozhodl, protože nedbal na bezpečí ostatních. Raději jel, než aby zastavil, nebo znatelně snížil rychlost.
Za své činy a rozhodnutí prostě nesu odpovědnost. A pokud svým rozhodnutím někoho usmrtím, aniž by to bylo zcela nevyhnutelné, tak holt musím očekávat, že se to bude u soudu řešit, jestli jsem jako řidič něco nezanedbal.

To si tu jen vy vysvětlujete tak, že když někdo druhý něco poruší, tak jako řidič můžu zcela ignorovat ohled na jeho bezpečí a zachovat se jako prase.
Obhajujte si to jak chcete, jezděte si jak chcete. Ale pak nebrečte až si svoje ignoranství budete muset obhajovat před soudcem.
Už jsem to psal v předešlém vláknu k tomuto případu. Pro mě by hlouček dětí na silnici byl jasná stopka. Protože fakt kvůli své pohodlnosti nemám sebemenší zájem nějaké dítě zabít, nebo zmrzačit.
« Poslední změna: 14 Ledna 2025, 10:03:13 od cocomoon »
IP zaznamenána