30kmhcz

Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Pokročilé vyhledávání  

Novinky:

>>DŮLEŽITÉ UPOZORNĚNÍ: ČTOU TO TADY JAK ÚŘEDNÍCI, TAK POLICIE. Neuvádějte nic, podle čeho by protistrana mohla dovodit, o jaký případ se jedná. Jak na to? Pojďte >>sem<<.

Autor Téma: Neuvěřitelné rozhodnutí soudu - dvakrát v řadě (motorkář srazil dítě)  (Přečteno 5291 krát)

Fogyn

• Zobrazit profil

Nepochopím, že naše zaujaté soudnictví dvakrát v řadě rozhodlo, že motorkář nic neudělal. Samozřejmě 100% souhlasím, ale nechápu, že to došlo i těm soudcům.... Žeby nějaká protekce?
https://www.novinky.cz/clanek/krimi-soud-i-napodruhe-zprostil-motorkare-obzaloby-ze-smrt-ditete-vina-zustala-na-babicce-40497176
IP zaznamenána

éRooo

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil

Taky jsem zíral. Samozrejme, konecne nekomu (snad) doslo, ze ridic nemuze prebirat zodpovednkat za kdejakyho trotla na silnici, zvlast, kdyz tam nema co delat. Tady je zaveden takovy nechutny zvyk, ze jakmile nekoho srazi auto/motorka, je automaticky vinen ridic.. tak snad se to zmeni.
Diskuze je opet velmi vyzivna, samej dokonalej ridic a vsichni vi nejlip, jak se co stalo. Chtel bych je na ty motorce videt, co by pak asi rikali.. Jinak samozrejme je to smutne..
IP zaznamenána
In dubio pro reo

Fogyn

• Zobrazit profil

Četl jsem a málem se poblil z komentářů... Klasika..
IP zaznamenána

Behemot

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
    • HW World

To tak vidim že buď to skončí až negde u vrchního/ústavního ouda, nebo to po 10 letech týpka přestane bavit a přistoupí na nejaký takový to jak u údajnejch znásilnění, můžem hovno prokázat, tak napíšem 10 stran blábolů a dáme za to 10měsíční podmínku, aby se neřeklo.
IP zaznamenána
STICKERS-CZ - nekonformní samolepky a placky

cocomoon

• Zobrazit profil

Měl celých 5 vteřin na reakci a jediné co dokázal bylo zpomalit o neuvěřitelných 18 km/h. WTF?
Na motorce z devadesáti na té vzdálenosti zpomalím daleko víc jen tím, že pustím plyn a na brzdu ani nesáhnu.

Ten kluk mu do cesty nevběhl. Když se přehoupl přes horizont, tak už tam byl a jediné co udělal, že se lekl a zůstal stát.

Motorkář bohužel nevzal v potaz, že se po silnici pohybuje hlouček dětí v doprovodu starší osoby. Už i v testech v autoškole je že když vidím po silnici se kutálet míč, tak okamžitě snížím rychlost nebo zastavím, protože děti jsou nevyspitatelné.

A ten blábol o tom, že kdyby brzdil víc intenzivněji, tak by se motorka stala neovladatelnou neberu. Motorka z 80km/h dokáže zastavit na cca 25 metrech. Navíc nikdo po něm nechtěl aby brzdil tak, až by spadl. Stačilo jen brzdit intenzivněji a kdyby toho kluka zrazil v daleko menší rychlosti tak měl daleko větší šanci na to žít. A jestli nemohl brzdit víc aniž by spadl, tak evidentně nejel povolených 90 km/h.

A to že vůbec nic neporušil? Další blábol. Přímo v zákoně je, že mám jen tak rychle abych stihl zastavit na vzdálenost na jakou mám rozhled. Jestliže nestačil zastavit, jak sám tvrdí, tak porušil toto pravidlo. Sám to přiznává.
2. Jako řidič si počínat tak, aby nedocházelo ke škodám na zdraví, na majetku, na přírodě. Zcela ignoroval fakt, že se po silnici pohybují dětí a místo intenzivního brždění raději nebrzdil skoro vůbec a jen se je rozhodl objet.
Navíc při tom manévru musel cíleně navést motocykl na místo, kde v tu dobu bylo to dítě a jen počítal s tím, že se uhne. To vám taky přijde normální, návést vozdilo na chodce a jen doufat v to, že se pohne a v době kdy přijedu už tam nebude? A i kdyby se ten kluk pohnul. V jaké vzdálenosti ho motorkář chtěl minout rychlostí přes 70km/h? Jeden metr je jako bezpečná vzdálenost v jaké míjím chodce na silnici?

Ale vím že tady se dočkám jen hejtů, protože jsem na foru, kde je řidič majitelem silnice a jak se na silnici pohybuje někdo jiný, tak řidič má plné právo ho srazit a zabít, protože on je na silnici pánem. Přece se kvůli takové zbytečnosti jako je něčí život nebudu namáhat šlapat na brzdu.
« Poslední změna: 13 Ledna 2025, 07:31:30 od cocomoon »
IP zaznamenána

Fogyn

• Zobrazit profil

Přímo v zákoně je, že mám jen tak rychle abych stihl zastavit na vzdálenost na jakou mám rozhled.
Takže v noci na dálnici jezdíš max 50? Nevěřím. Zbytek jsou kecy.

Od klávesnice se to snadno soudí. Měl 5 vteřin na reakci? Uběhla jedna než to mozek vůbec zaregistroval a začal reagovat, vyhodnotil, že když zpomalí tak to objede protisměrem, to už máme pryč 2 vteřiny, začal brzdit a najíždět do protisměru (3 vteřiny), nato se kluk zastavil, motorkář to vidí (1 vteřina reakční doba a máme 4 vteřiny) a v jediné sekundě musí vyřešit to co viděl ve vteřině 4..... Ale kdejakej blbec bude v teple v klidu soudit. Ty děcka tam neměly co dělat. TEČKA.
IP zaznamenána

cocomoon

• Zobrazit profil

Jdi do háje s dálnicí. O tom, že by někoho srazil v noci na dálnci je snad tento případ? To je úplně jiná situace. Tam fakt chodce téměř neočekáváš.
Kdežto na okresce hlavně v létě lze pohyb lidí předpokládat. Houbaři lezou všude.
Navíc jak jezdím já je úplně jedno. Mě nesoudíme. Až mě budeme soudit, tak si to holt budu muset obhájit, že jsem udělal maximum aby k žádné škodě nedošlo.

Že tam neměli co dělat neznamená, že je můžu jen tak přejet, aniž bych se snažil riziko střetu eliminovat?
To že se kluk zastavil neměl vyhodnocovat až v době kdy to nastalo. Rozhodl se skupinu lidí objet natěsno, aniž by znatelněji snítil rychlost. Ukázalo se, že to bylo špatné rozhodnutí a jestli takhle jezdil běžně neohleduplně, tak byla jen otázka času, kdy se něco takového stane.
To už samo o sobě vypovídá o tom, že si počínal naopak nebezpečně, protože předpokládal něco, co se netalo a nenechal si vůbec žádný prostor pro případnou reakci, když se tak nestane jak on předpokládá.
A brzdit nezačal. To už jsem ti vysvětlil předtím, že jen zavřením plynu by na té vzdálenosti motorka zpomalila daleko více. Stejně tak jsem ti řekl, že u dětí nemáš předpokládat že se něco stane. Hlavně když je jich hlouček.
IP zaznamenána

plešoun

• Zobrazit profil

Přímo v zákoně je, že mám jen tak rychle abych stihl zastavit na vzdálenost na jakou mám rozhled.

Také je v zákoně (361/2000 Sb., § 54)

"...
Před vstupem na vozovku se chodec musí přesvědčit, zdali může vozovku přejít, aniž by ohrozil sebe i ostatní účastníky provozu na pozemních komunikacích. Chodec smí přecházet vozovku, jen pokud s ohledem na vzdálenost a rychlost jízdy přijíždějících vozidel nedonutí jejich řidiče k náhlé změně směru nebo rychlosti jízdy.
...
Jakmile vstoupí chodec na přechod pro chodce nebo na vozovku, nesmí se tam bezdůvodně zastavovat nebo zdržovat.
...
Chodec nesmí vstupovat na přechod pro chodce nebo na vozovku bezprostředně před blížícím se vozidlem.
..."

IP zaznamenána

cocomoon

• Zobrazit profil

"Chodec nesmí vstupovat na přechod pro chodce nebo na vozovku bezprostředně před blížícím se vozidlem."
Četl jste vůbec ten případ? Nebo proč sem vytahujete toto, když nic takového se nestalo.

"Jakmile vstoupí chodec na přechod pro chodce nebo na vozovku, nesmí se tam bezdůvodně zastavovat nebo zdržovat." - ano. Toto porušilo dítě. Proto můžu zcela rezignovat na bezpečnost ostatních a jako řidič ho zabít i když jsem měl sanci mu neublížit. Jen bych nesměl bejt línej a udělat něco víc, než jen během 5 vteřin snížit rychlost o závratných 18 Km. Tím jsem jistě udělal naprosto maximum a více jsem udělat nemohl.

Ano, místo na přecházení nebylo zvoleno vhodně. Sám soudce to říká. Taky za to bába dostala podmínku. Toto tu snad někdo rozporuje, že dospělý dozor byl zcela bez viny?
Je snad někde v zákoně to, že když jeden něco poruší, tak automaticky je ten druhý bez viny i když sám taky porušil řadu předpisů?
IP zaznamenána

Fogyn

• Zobrazit profil

Jdi do háje s dálnicí.
Ukázkový pokrytec - zákon platí, ale když se to týká mě tak mě s tím neotravuj... No, cocomoon tady už ukázal, co je zač a další debata s inkvizitory nemá smysl. Jen mu přeju aby ho nesoudili jemu podobní až něco udělá. Ale on vlastně neudělá, protože zákon 100% dodržuje (teda tam kde se to týká jiných a né jeho samotného)...
IP zaznamenána

cocomoon

• Zobrazit profil

Nechápu proč sem taháš dálnici. Když je to v tomto případě absurdně vytržené z kontextu.
Nehoda se stala na okresce, kde pohyb chodců, cyklistů, jezdců na koních, traktorů, bagrů, nízkoležících postižených cyklistů, paraelních dvoukol, bábách na invalidních vozíkách, psů a neví čeho ještě lze zcela normálně očekávat i když je některých případů více jak druhých. Potkal jsem už všechno jmenované.

Takže jestli někde poletím jako prase, že nestihnu zareagovat na nastalou situaci. Nebo prostě budu mít nastalou situaci na párku a budu línej šlápnout na brzdu a někoho při tom zabiju, tak ať mě klidně soudí.
Kdyby mu tam ty děti vběhli z nenadání a nemohl nic dělat, tak neřeknu ani popel. Ale měl dost času na to tu situaci vyřešit tak, aby nikoho nezabil.
Rozhodl se jí vyřešit jako prase a skupinku chodců líznout natěsno bez brždění a zabil při tom člověka. Tak si holt to svoje rozhodnutí musí obhájít, že to bylo to nejlepší co mohl udělat.
Což se mu asi nepovede si myslím. I když by zdejší lidi, co je pro ně jízda podle předpisů a hlavně ohleduplnost k ostatním (i když ti ostatní něco poruší), by nejraději viděli, jak by se mu ještě rodina co přišla o dítě omluvila a zaplatila škodu. A samozřejmě dostal od prezidenta pochvalu, že to udělal jak nejlépe mohl, ale nešlo tomu prostě zabránit.

Co jsem viděl fotky a četl části znaleckých posudků. Kdyby jel těch 90, tak i na motorce by stihl zastavit, když by chtěl. A i kdyby se bál víc šlápnout na brzdy, tak méně agresivním brždění by to dítě srazil tak v rychlosti max 20 km/h. To u člověka, kterej se kasá tím jak ročně najezdí x tis km na motorce neměl být sebemení problém.
A jestli za celou dobu nic jiného nestihl jak zpomalit na 72 km/h, tak nejel těch 90.
« Poslední změna: 13 Ledna 2025, 12:17:39 od cocomoon »
IP zaznamenána

Fogyn

• Zobrazit profil

Nechápu proč sem taháš dálnici. Když je to v tomto případě absurdně vytržené z kontextu.
Ty jsi sem zatáhl " Přímo v zákoně je, že mám jen tak rychle abych stihl zastavit na vzdálenost na jakou mám rozhled. " - Pokud vím, platí to všude stejně. Ať už na dálnici nebo na okresce. Ale když chceš teda okresku tak ty v noci na okresce jedeš max 30? Ne, pokrytecky lžeš. Chceš po ostatních dodržovat něco, co sám nedodržuješ a ještě je za to odsuzuješ. Jsi pokrytec. Skončili sme.
IP zaznamenána

cocomoon

• Zobrazit profil

Z tebe by byl velice dobrý právník. Tvá hlavní argumentace je hlavně ve věcech, které s tímto konkrétním případem absolutně nesouvisí.
Měl by jsi se nabídnout, že budeš dělat právníka tomu řidiči. Už vidím jak rozbrečíš soudce tím, že mu do očí vmeteš tak silný kalibr, jako to, že on a většina dalších přece taky nejezdí v noci 30 a po dálnici 50.
Ale to, že kdyby chtěl, tak by stihl zastavit, nebo minimálně snížit rychlost na takovou, že by neměla fatální následky. To úspěšně celou dobu ignoruješ.

No nezbejvá než ti popřát aby žádné z tvých dětí nepotkalo podobně bezohledného řidiče jako byl tento, až na silnici udělá nějakou botu.
IP zaznamenána

lerion

• Zobrazit profil

...Rozhodl se skupinu lidí objet natěsno, aniž by znatelněji snítil rychlost. Ukázalo se, že to bylo špatné rozhodnutí a jestli takhle jezdil běžně neohleduplně, tak byla jen otázka času, kdy se něco takového stane.
To už samo o sobě vypovídá o tom, že si počínal naopak nebezpečně, protože předpokládal něco, co se netalo a nenechal si vůbec žádný prostor pro případnou reakci, když se tak nestane jak on předpokládá.

Ty jo, nehacknul vam ucet nejaky urednik? Tato dojmologie a co by kdyby... Uz jen chybi, abyste mel pristup do jeho karty ridice a on tam mel pokutu za rychlost. Byl by to neohleduplny pirat, kde to byla jen otazka casu, ze nekoho zabije, co?

Ano, udelal chybu. Spatne vyhodnotil situaci a dalo se tomu zabranit. Ale prave proto, ze jsme lide a chybujeme, se k tomu proste musi prihlednout a prave proto maji chodci take jasne dana pravidla. Tady byl kluk na miste, kde nemel co delat a udelal tam, co nemel delat. Potrestani motorkare za to, ze mel predvidat lepe a nevedel vcas to, co my ted uz vime, nikomu nepomuze.
IP zaznamenána