Měl celých 5 vteřin na reakci a jediné co dokázal bylo zpomalit o neuvěřitelných 18 km/h. WTF?
Na motorce z devadesáti na té vzdálenosti zpomalím daleko víc jen tím, že pustím plyn a na brzdu ani nesáhnu.
Ten kluk mu do cesty nevběhl. Když se přehoupl přes horizont, tak už tam byl a jediné co udělal, že se lekl a zůstal stát.
Motorkář bohužel nevzal v potaz, že se po silnici pohybuje hlouček dětí v doprovodu starší osoby. Už i v testech v autoškole je že když vidím po silnici se kutálet míč, tak okamžitě snížím rychlost nebo zastavím, protože děti jsou nevyspitatelné.
A ten blábol o tom, že kdyby brzdil víc intenzivněji, tak by se motorka stala neovladatelnou neberu. Motorka z 80km/h dokáže zastavit na cca 25 metrech. Navíc nikdo po něm nechtěl aby brzdil tak, až by spadl. Stačilo jen brzdit intenzivněji a kdyby toho kluka zrazil v daleko menší rychlosti tak měl daleko větší šanci na to žít. A jestli nemohl brzdit víc aniž by spadl, tak evidentně nejel povolených 90 km/h.
A to že vůbec nic neporušil? Další blábol. Přímo v zákoně je, že mám jen tak rychle abych stihl zastavit na vzdálenost na jakou mám rozhled. Jestliže nestačil zastavit, jak sám tvrdí, tak porušil toto pravidlo. Sám to přiznává.
2. Jako řidič si počínat tak, aby nedocházelo ke škodám na zdraví, na majetku, na přírodě. Zcela ignoroval fakt, že se po silnici pohybují dětí a místo intenzivního brždění raději nebrzdil skoro vůbec a jen se je rozhodl objet.
Navíc při tom manévru musel cíleně navést motocykl na místo, kde v tu dobu bylo to dítě a jen počítal s tím, že se uhne. To vám taky přijde normální, návést vozdilo na chodce a jen doufat v to, že se pohne a v době kdy přijedu už tam nebude? A i kdyby se ten kluk pohnul. V jaké vzdálenosti ho motorkář chtěl minout rychlostí přes 70km/h? Jeden metr je jako bezpečná vzdálenost v jaké míjím chodce na silnici?
Ale vím že tady se dočkám jen hejtů, protože jsem na foru, kde je řidič majitelem silnice a jak se na silnici pohybuje někdo jiný, tak řidič má plné právo ho srazit a zabít, protože on je na silnici pánem. Přece se kvůli takové zbytečnosti jako je něčí život nebudu namáhat šlapat na brzdu.