30kmhcz

Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Pokročilé vyhledávání  

Novinky:

>>DŮLEŽITÉ UPOZORNĚNÍ: ČTOU TO TADY JAK ÚŘEDNÍCI, TAK POLICIE. Neuvádějte nic, podle čeho by protistrana mohla dovodit, o jaký případ se jedná. Jak na to? Pojďte >>sem<<.

Autor Téma: Problém - pošta nedoručuje, lhůta na reakci běží.  (Přečteno 1297 krát)

rnm

• Zobrazit profil
Problém - pošta nedoručuje, lhůta na reakci běží.
« kdy: 11 Října 2024, 17:41:29 »

V pondělí 23.9. mi pošta hodila do schránky "Výzvu k vyzvednutí". Klidně ponechám stranou, že jsem byl celý den doma a doručovatel/ka ani nezazvonil/a.
Lhůta k vyzvednoutí byla do pátku  4.10. Toto je tím pádem i datum doručení při uplatnění doručení fikcí.
V pondělí 7.10. mi na poště zásilku odmítli vydat s tím, že mi bude vhozena do schránky někdy v průběhu týdne, protože pošta doručuje jednou týdně. V krajském městě! - fakt nářez. No a dnes je pátek 11.10. večer a zásilka furt nikde. Zásilka je z městského úřadu a pravděpodobně je to pokračování souboje o pokutu za parkování.
Co teď? Běží mi lhůta na reakci. Teď nevím, jestli 8 dní - to by byl konec už v pondělí.
IP zaznamenána

fu

• hard core 30kmh.cz
  • Lidem bez naděje se lépe vládne.
    • Zobrazit profil
Re:Problém - pošta nedoručuje, lhůta na reakci běží.
« Odpověď #1 kdy: 11 Října 2024, 18:03:13 »

Mate nahrano odmitnuti vydani zasilky nebo potvrzeni?
IP zaznamenána
„Ten, kdo se ve jménu bezpečnosti vzdává svobody, nezaslouží si ani svobodu ani bezpečnost.“ – Benjamin Franklin

rnm

• Zobrazit profil
« Odpověď #2 kdy: 11 Října 2024, 19:21:32 »

Ne, nemám.
IP zaznamenána

stanice35

• Zobrazit profil
« Odpověď #3 kdy: 12 Října 2024, 20:17:12 »

Napadá mě zkusit poštu donutit vydat potvrzení, že nevydali ten dopis, přestože jste byl na poště.
IP zaznamenána

Jenyk

• Zobrazit profil
« Odpověď #4 kdy: 12 Října 2024, 20:28:11 »

Podal bych na poštu stížnost a úřadu bych to dal vědět ve vhodném termínu (asi víte, co v tom dopisu pravděpodobně bylo). Tím vzniknou podklady pro boj s úřadem a tomu to zamotá hlavu.

A nahrávat!
« Poslední změna: 12 Října 2024, 20:29:57 od Jenyk »
IP zaznamenána

rnm

• Zobrazit profil
« Odpověď #5 kdy: 13 Října 2024, 12:16:03 »

Zobrazí systém sledování zásilek České pošty i událost vhození zásilky do schránky po vypršení úložní lhůty? Když  se na sledování zásilky dívám, tak bych řekl, že událost vhození do schránky běžně systém zobrzuje. Udělal jsem si tedy printscreen schránky, což by tímpádem  mohlo být důkazem, že dopis zatím do schránky vhozen nebyl.

Jakou lhůtu na reakci na dopis můžu očekávat? Předpokládám, že se jedná o případ, kdy mi přišla Výzva provozovateli vozidla ohledně nějakého parkování, a kterou jsem odignoroval a teď úřad zahajuje druhé kolo. Je to 8 dní?

Mám zítra na úřad volat, nebo tam rovnou zaběhnout (mám to kousek)? Mohl bych rovnou požádat o nahlédnutí do spisu.
IP zaznamenána

stanice35

• Zobrazit profil
« Odpověď #6 kdy: 13 Října 2024, 13:38:00 »

Ono ani není tak důležité, kdy to vhodí do schránky, ale důležité je, jestli jste měl šanci se s dopisem seznámit. A to Vám právě znemožnili
tím odmítnutím vydání v úložní době. Pokud byste to neprokázal, tak by zřejmě platila fikce doručení.
Co se týká lhůty na vyjádření třeba k podkladům pro rozhodnutí, tak mi dávali 5 dnů, lhůta na odpor proti příkazu je 8 dnů.

Jestli jít nahlédnout do spisu - já bych to asi z opatrnosti udělal. A/Nebo bych podal tu stížnost na poště, jak píše Jenyk.
IP zaznamenána

rnm

• Zobrazit profil
« Odpověď #7 kdy: 13 Října 2024, 20:17:17 »

Já jsem byl na poště právě až po úložní době. Sám jsem si tu úložní dobu špatně spočítal, a tak jsem šel na poštu až v době, kdy mi už bylo divné, že ve schránce ještě nic nepřistálo. Na poště jsem se ale dověděl, že je teprv jeden pracovní den po úložní době, a že se doručuje jen jednou týdně, takže psaní nemusí ve schránce přistát hned po skončení úložní doby, ale klidně až za týden. Jenže ono nepřistálo ani za ten týden.
IP zaznamenána

stanice35

• Zobrazit profil
« Odpověď #8 kdy: 13 Října 2024, 21:10:41 »

Tak když to zrovna nedoručují, tak dopis musí být na poště, ne? A musí ho tedy vydat. Já bych tu stížnost podal.
IP zaznamenána

sennheiser

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #9 kdy: 13 Října 2024, 22:47:47 »

a důvod proč Vám ho nevydali na poště?  Přece ho pošták nenosí v kabátě domů.
IP zaznamenána

Lopata54

• Zobrazit profil
« Odpověď #10 kdy: 13 Října 2024, 23:05:54 »

Mně se tohle stalo celkem dvakrát,že mi ho nechtěla dát. Problém spočíval v tom, že po konci úložní lhůty poštěvačka zařadila dopis jako k vhození do schránky, dopis z pobočky si následně vyzvedla ta klasická rozvážecí pošta, která ho dopravila zpět na depo 30km do p*dele,který je něco jako třídírna,nemá výdejní místo a odtud byl znovu vypraven zpět za cca 2-3 dny dle sledování a vhozen do schránky snad až 7 den . Celkem běžný demence z jejich strany. V jednom případě jsem si na to stěžoval,že pohřešuji důležitý úřední dopis, který mi nikdo nechce vydat a za 14 dnů přišla emailem omluva. Co se týká zobrazení sledování zásiky, u mně to zobrazovalo stále, že je dopis uložen na pobočce, i když reálně už nebyl. Až dnem vhození to tam zpětně naskočilo, ta zbylá historie.
« Poslední změna: 14 Října 2024, 00:02:07 od Lopata54 »
IP zaznamenána

rnm

• Zobrazit profil
« Odpověď #11 kdy: 14 Října 2024, 09:53:14 »

Tak jsem byl na úřadě, složitě se dopátral, která úřednice mi psala, jenže ta je nemocná, takže další složitý proces dostat se k tomu, co mi psala a na závěr rychle na místě rukou sesmolit Odpor k Příkazu.  Skvěle fungující stát, všichni dělají užitečné činnosti a nikdo neztrací čas kokotinama, světlé zítřky zaručeny.
IP zaznamenána

ViktorN

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #12 kdy: 14 Října 2024, 10:52:32 »

Rozhodně nezkoušejte dostat z pošty potvrzení o nevydání zásilky, nikdy a za žádných okolností takové potvrzení nevydají a navíc se šprajcnou.
Doporučuji zahájit „reklamační řízení“  či stížnost a pod. a žádat zdůvodnění, proč nebylo možné zásilku vydat. Oni se budou zabírat zdůvodněním, proč zásilku nemohli vydat, ale tím vlastně potvrdí, že ji nevydali a o to nám především jde.
IP zaznamenána