Zdravím po delší době, situaci jsem oznámil pojišťovně druhé účastnice a po návštěvě likvidátora a 2 měsících čekání jsem dostal tyto přiložené odpovědi.
Chtěl bych se dotázat zda to má cenu dále s nimi řešit, co by mohli požadovat za podklady nebo je to spíše na mrtvém bodě a počítat s tím, že mi nic nedají. Nechápu hlavně tenhle výsledek jelikož 2 měsíce se čekalo zda se druhá strana nějak k tomu vyjádří a nevyjádřila a tím to vyhodnotili jako prospěšné pro ní?
Předem děkuji za rady a přeji hezký zbytek večera.
na základě předložených podkladů jsme provedli šetření škodní události výše uvedeného motorového
vozidla. Uplatněný nárok na výplatu pojistného plnění byl 21.01.2025 zamítnut z níže uvedených důvodů:
Pro poskytnutí pojistného plnění za vzniklou újmu dle §17 a 18 zákona č.30/2024Sb., o pojištění
odpovědnosti z provozu vozidla, je nutné splnění dvou podmínek – uplatnění a prokázání oprávněnosti
nároku. Vzhledem k tomu, že z doložených dokladů nemáme prokázané, že je Váš nárok oprávněný
(nedošlo k prokázání odpovědnosti za vznik újmy způsobené provozem vozidla pojištěného u UNIQA
pojišťovny, a.s.), jsme nuceni Váš nárok odložit bez úhrady pojistného plnění. V případě doložení nových
dokladů prokazujících oprávněnost Vašeho nároku se k celé věci vrátíme.
Na základě podepsaného záznamu o dopravní nehody není prokázáno zavinění naším pojištěným.
Litujeme, že Vám nemůžeme podat příznivější zprávu.
Zde je má odpověď:
Dobrý den,
měl bych dotaz ohledně výsledku škodní události ze dne 27. 09. 2024, jelikož trochu nerozumím zamítnutí.
K celé události jsem dodal detailní popis situace, což obsahovalo dvě popsané A4, nákres situace a fotografie místa nehody i poškození vozidel.
Z těchto údajů bylo zřetelné za jakých podmínek se nehoda stala a kdo narazil do koho.
Byl bych rád kdyby byl důkladnější popis důvodu zamítnutí nebo zda je nějaká možnost znovu zhodnocení situace.
A zde je jejich zřejmě finální verdikt:
reagujeme na vaši korespondenci ze dne 21.01.2025. Celý proces vyřízení škodní události byl na straně UNIQA opětovně detailně revidován.
Výsledkem uvedeného prověření je však potvrzení platnosti výsledku likvidace tak, jak vám bylo odesláno
e-mailem ze dne 21.01.2025.
Provedeným šetřením v průběhu likvidace škodní události pojistitel nashromáždil informace, podklady a
důkazní prostředky, které vedly k zaujetí stanoviska. Vámi dodaný záznam o dopravní nehodě není
prokázáno zavinění na straně našeho pojištěného.
S odvoláním na výše uvedené informace potvrzujeme uzavření škodné události bez nároku na pojistné
plnění.
V případě doložení nových podkladů prokazující oprávněnost Vašeho nároku se k celé věci vrátíme.
S pozdravem za UNIQA pojišťovnu