30kmhcz

Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Pokročilé vyhledávání  

Novinky:

>>DŮLEŽITÉ UPOZORNĚNÍ: ČTOU TO TADY JAK ÚŘEDNÍCI, TAK POLICIE. Neuvádějte nic, podle čeho by protistrana mohla dovodit, o jaký případ se jedná. Jak na to? Pojďte >>sem<<.

Autor Téma: Kuřim Zámecká 58 km/h  (Přečteno 102 krát)

CJ

• Zobrazit profil
Kuřim Zámecká 58 km/h
« kdy: 26 Září 2024, 01:08:46 »

Zdravím a prosím o pomoc s rychlostí v Kuřimi na Zámecké, naměřeno 61 km/h, po odečtu 58 km/h. Ideálně prosím řešit neveřejně.

Timeline:

8. 6. 2024 - pirátění
10. 6. 2024 - výzva do DS (doručena 20. 6.)
22. 7. 2024 - výzva splatná
23. 7. 2024 - výzva zaplacena (úmyslně po lhůtě, neprošlo to, tedy udán Helmut)
22. 8. 2024 - obeslán Helmut na rozdílnou adresu od provozovatele, výzva ve schránce, pozn. 2, vhozeno mělo být 2. 9.
4. 9. 2024 - pátráno po dopisu na poště, vrácen odesílateli, prý neexistuje schránka
9. 9. 2024 - příkaz provozovateli do DS (doručen 19. 9.)
27. 9. 2024 - lhůta pro odpor

Do spisu nahlédnuto, chybí obsah, jinak až na komickou vložku, kdy mi vyrvali z rukou obálku pro Helmuta (a zakázali otvírat, prý není součást spisu, aby o půl minuty později najednou byla a sami ji otevřeli) IMO bez zásadních vad. Neodpustili si průpovídku o tom, že "si mohu za dva a půl zkusit podat odpor a uvidím, haha" (podjatost?). Nahrávku mám.

Přikládám klíčové věci ze spisu.

Vím, že jsem se k tomu dostal pozdě (z pohledu lhůty pro odpor), ale z principu nehodlám platit, takže ho podám tak jako tak.

Místní moudré a zkušené prosím o všemožné rady, postřehy a nápady.
IP zaznamenána

CJ

• Zobrazit profil
Re:Kuřim Zámecká 58 km/h
« Odpověď #1 kdy: 26 Září 2024, 01:16:08 »

Kvůli velikosti přikládám další část spisu - příkaz.
IP zaznamenána

CJ

• Zobrazit profil
« Odpověď #2 kdy: 26 Září 2024, 01:19:37 »

A konečně obálka a liebesbrief pro Helmuta.

Předem děkuji za veškerou pomoc.
IP zaznamenána

Číkus

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil
« Odpověď #3 kdy: 26 Září 2024, 08:53:03 »

Bylo Helmutovi do schránky vloženo krom výzvy i poučení? Pokud ano, byla by jedna z možností trvat na tom, že Helmutovi byla výzva doručena fikcí (následné nevhození zásilky uplatnění fikce doručení nevylučuje). Pak by se dalo hrát na to, že sděleného řidiče obeslal úřední parazit pouze jednou.
IP zaznamenána

CJ

• Zobrazit profil
« Odpověď #4 kdy: 26 Září 2024, 13:08:48 »

Díky. Helmut dostal jen výzvu k vyzvednutí zásilky.

Ale mají ve spisu založené lustrace z registrů (ROB/AISEO/AISC a agendového cizineckého informačního systému).

Obávám se, že onen "další smysluplný úkon" ve smyslu 9 As 260/2018-21 tak učinili.

Napadá mě, že příkaz provozovateli byl doručen fikcí 19. 9. a 23. 9. jsem byl nahlédnout do spisu a teprve tehdy se s ním fakticky seznámil. Nápad byl podat odpor v onom "mezidobí" a počkat co se stane. Nemohu ale najít nic, co by alespoň trochu řeklo, že pozdější faktické seznámení s písemností má přednost před dřívějším náhradním doručením.
IP zaznamenána