30kmhcz

Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Pokročilé vyhledávání  

Novinky:

>>DŮLEŽITÉ UPOZORNĚNÍ: ČTOU TO TADY JAK ÚŘEDNÍCI, TAK POLICIE. Neuvádějte nic, podle čeho by protistrana mohla dovodit, o jaký případ se jedná. Jak na to? Pojďte >>sem<<.

Autor Téma: Výše nákladů řízení u přestupku spáchaného před 1.7.  (Přečteno 2472 krát)

adolf

• Zobrazit profil

Úřad mi vyhrožuje povinností nahradit náklady řízení paušálem 2500 Kč. Řízení bylo zahájeno po 1.7., ale údajný přestupek, ze kterého jsem obviněn, se stal dříve. Platí u nákladů stejný princip, jako u trestu, tj. že se postupuje podle legislativy platné v okamžiku, kdy se přestupek stal, nebo se postupuje podle aktuálně platné legislativy?
IP zaznamenána

Ladislav Laker

• -exot-
    • Zobrazit profil
Re:Výše nákladů řízení u přestupku spáchaného před 1.7.
« Odpověď #1 kdy: 11 Září 2024, 07:00:15 »

Tuto otázku řeší přechodné ustanovení vyhlášky č. 145/2024 Sb., kterou byla novelizována vyhláška č. 520/2005 Sb.:
Citace
Náklady řízení zahájených a pravomocně neskončených přede dnem nabytí účinnosti této vyhlášky se stanoví podle dosavadních právních předpisů.

Vyhláška č. 145/2024 Sb. nabyla účinnosti dnem 1. července 2024.

Podmínkou pro uplatnění nákladů řízení v původní (nižší) částce tedy je, aby se jednalo o souběh dvou skutečností:
- řízení bylo zahájeno před 1. červencem 2024, a
- řízení neskončilo před 1. červencem 2024.

Sent from my Pixel 6 Pro using Tapatalk

IP zaznamenána

ladin

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #2 kdy: 11 Září 2024, 07:35:11 »

Tak to je pecka >:( Takže když je parazit lemra líná a třeba přestupek ze silvestra začne zkoumat na podzim, tak je za to ještě odměněn...
IP zaznamenána

Fogyn

• Zobrazit profil
« Odpověď #3 kdy: 11 Září 2024, 08:39:16 »

Zajímavé... Kamarádovi přišel v pondělí Příkaz a v poučení má, že to bude případně za litr...... To jsem zvědavý  ;D
IP zaznamenána