30kmhcz

Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Pokročilé vyhledávání  

Novinky:

>>DŮLEŽITÉ UPOZORNĚNÍ: ČTOU TO TADY JAK ÚŘEDNÍCI, TAK POLICIE. Neuvádějte nic, podle čeho by protistrana mohla dovodit, o jaký případ se jedná. Jak na to? Pojďte >>sem<<.

Autor Téma: Vimperk dal mezi pár domků úsekové měření a vybral 20 milionů. Jenže v rozporu..  (Přečteno 5589 krát)

spark

• Zobrazit profil

Až budu mít víc času, anonymizuji a nahraji celý spis. Dotazy k detailům zatím do DM. Děkuji za pomoc místním.
IP zaznamenána

peter_sk

• Zobrazit profil

Zdravím, vedle by ste mi prosím poslat spisová značku rozhodnutia NSS, kterým zamietol tú kasačnú stížnost? Ďakujem.
IP zaznamenána

medved

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil

spark> Mozna by bylo lepsi doplnit to Vase puvodni tema a pak ho vyskladnit z kuchyne, pokud uz je to vse skonceno. Tam to bude pekne vsechno pohromade.
IP zaznamenána

gumidos

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil

Učebnicový příklad zmrdství veřejné správy: cit.: "Vimperk sám pokuty vybrané na období, kdy úsekové měření neodpovídalo požadavku na umístění, vracet nebude. „O případnou obnovu již ukončených správních řízení může požádat jedině sám přestupce,“ dodal Brabec". Tedy "je nám u prdele, že jsme něco dělali nezákonně".

Mám za to, že na kauzu dopadají 2 možnosti nápravy:

1) přezkumné řízení dle § 94 Spr.ř. - ze kterého plyne, že by měl úřad sám z moci úřední přezkoumávat pravomocná rozhodnutí v případě, kdy lze důvodně pochybovat o tom, že rozhodnutí je v souladu s právními předpisy. Zde je to jednoduché - nezákonná byla všechna úseková měření a úřad disponuje soudním rozhodnutím - tedy důvod má. Pokud některá řízení prošla odvolacím řízením - pak by měl konat odvolací orgán dle §95. Bohužel to všechno do 1 roku od právní moci.
2) Obnova řízení dle § 100 - bohužel na žádost účastníka. Pro správní orgán je věc usnadněna - ten pouze "může" dle odst. (3) - leč také se na to, jak sdělil Brabec z Vimperka, může vysrat. Zde je termín 3 měsíce od zjištění důvodu a 3 roky od právní moci.

K Bodu 1) - není tedy případná nečinnost správního orgánu zneužítím pravomoci úřední osoby? Tedy trestným činem se všemi důsledky?

PS: bohužel písek v soukolí vždy vede k vyčištění a promazání - takže příště už fízlové nepochybně budou schvalovat měření "kdekoliv v obci", protože stroj se rozjel a zastavit ho není žádoucí.

« Poslední změna: 23 Srpna 2024, 11:03:08 od gumidos »
IP zaznamenána

spark

• Zobrazit profil

Už se mi dostaly do ruky první odmítnutí vrácení, kde je argumentováno, že nevznikla žádná nová okolnost. O tom, že je radar umístěn nelegálně mohl stěžovatel vědět už v době udělení pokuty a bránit se tím. Naprosté dada.

Rozsudek NSS je 9 As 11/2024-19. https://www.zakonyprolidi.cz/judikat/nsscr/9-as-11-2024-19.
« Poslední změna: 23 Srpna 2024, 12:28:57 od spark »
IP zaznamenána

gumidos

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil

Pakliže to stěžovatel "mohl vědět" pak to správní orgán "nepochybně věděl" a postupoval nezákonně a navíc v úmyslu přímém? Asi bych trestní oznámení na správního orgána podal a vrácení řešil žalobou, v případě nutnosti jsem ochoten přispět.
IP zaznamenána

Panek

• Zobrazit profil

Vimperk  :x
gumidos +1
IP zaznamenána

akit

• Zobrazit profil

Odvolával jsem se na kraji, zamítnuto.
Žádal jsem na MD o přezkum, nevyhověno.
Žádal jsem obnovení u MD, zamítnuto.
Tak jsem podal žalobu na MD na to neobnovení. Zatím nerozhodli.
IP zaznamenána

Hugo

• Zobrazit profil

Asi bych trestní oznámení na správního orgána podal a vrácení řešil žalobou, v případě nutnosti jsem ochoten přispět.

Finančně také můžu přispět.

TO na SO (ORP) pro podvod? Nebo je přiléhavější?
IP zaznamenána

lc81

• Zobrazit profil

bezdůvodné obohacení?
IP zaznamenána

František Dobrota

• Zobrazit profil

Zneuziti pravomoci urednich odob ny se na to taky mohlo hodit. A nemelo by jim to projit, o ty vybrane penize by meli prijit a idealne teplaky pro zucastnene verejne cinitele.
IP zaznamenána

lc81

• Zobrazit profil

těm mrdům tepláky nikdo nedá. max podmínka a to kdo ví
IP zaznamenána

Hugo

• Zobrazit profil

Teď se čeká než někdo podá TO? Neměl by prokurátor nebo PaCh konat automaticky?
IP zaznamenána

Panek

• Zobrazit profil

V trestní věci to nemá šanci na úspěch. Tam není prokazatelný úmysl.
IP zaznamenána