já jsem jednou celkem snadno vyhrál případ tím, že jsem na A4 nakopíroval a vytiskl 8x zadní stranu různých iPhonů a iPodů (těch co jsou zezadu i zepředu stejné jako iPhony) a totéž na další stranu zepředu a chtěl jsem po fízlech u výslechu svědků, aby mi ukázali co za zařízení jsem držel v ruce. Oni krčeli rameny a vždy odpověděli že nevědí.
iPod v krajním případě umí zaznamenat zvuk - diktafon, což je podmínka pro "držení hovorového nebo záznamového zařízení ...." ale můj iPod měl rozbitý mikrofon a v tu chvíli držení takového přístroje nebylo v rozporu se zákonem. Měl jsem štěstí

, tehdy mě viděli 4 fízlové na křižovatce při čekání na červené - jen jsem dal volat kontakt, jinak mám hands-free a otočili auto za mnou a to přes plnou čáru a bez majáků.
kontakt kterému jsem volal byl ochoten dosvědčit, že jsem s ním hovořil přes HF - to jde celkem snadno poznat dle zvuku, ale nedošlo na to. SO1 to zabalil, protože fízlové nebyli schopni určit přístroj a byla zde důvodná pochybnost, že jsem nedržel v ruce zakázaný předmět.... tož tak co by rada pro další ...
Komické bylo že poté co mě zastavili, chtěli po mě můj telefon. říkám jim - musím ? a četník - ne, tak jsem odvětil, že nic nebude. Následovala důkladná obhlídka vozu a došlo i na žárovičky. (Ale to už jsem tady možná psal) bylo to moderní nové Mini a všechny žárovky byly LED a nic se nedalo vyměnit svépomocí. Tak jim, to říkám, drbali se za uchem a dorazil jsem je dle D-FENSova manuálu žádosti o potvrzení o provedeném úkonu, to se nasrali a odjeli a jen to předali na SO1.
Další jen douška - fízl na mne hned zprvu spustil (a posléze napsal do záznamu o přestupku) - jste si vědom, že jste telefonoval za jízdy ? a já mu říkám, máte báječný postřeh, nicméně v naší zemi ještě není telefonování za jízdy zakázáno ... a jak hezky změnil debil barvu v obličeji. (k těm dementům fakt asi musí chodit jen lidi s poruchou medikace, jinak nevím ....)
je potřeba se nebát, státní správa je veskrze pitomá a slaboduchá, jen (možná právě proto) lstivá a úskočná. Průměrný jedinec s ní prohrává, my tady vzdorujeme (zatím) úspěšně ...