30kmhcz

Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Pokročilé vyhledávání  

Novinky:

>>DŮLEŽITÉ UPOZORNĚNÍ: ČTOU TO TADY JAK ÚŘEDNÍCI, TAK POLICIE. Neuvádějte nic, podle čeho by protistrana mohla dovodit, o jaký případ se jedná. Jak na to? Pojďte >>sem<<.

Autor Téma: Povinnost použít datovou schránku  (Přečteno 3706 krát)

Vojtoy

• Zobrazit profil
Povinnost použít datovou schránku
« kdy: 17 Července 2024, 12:17:50 »

Zdravím - byl jsem účastníkem dopravní nehody. Policie, která na místě byla a šetřila sdělila, že věc půjde to správního řízení. Mám jako řidič osobní občanskou DS, firma která je provozovatelem vozidla má také DS. Opačně ani já ani firma na fyzických adresách uvedených v OP, resp. obchodním rejstříku nepřebírá fyzickou poštu. Je to 10 týdnů a doposavad do DS nic nedorazilo. Mám obavu, že orgán NEpoužil DS a místo toho obeslal fyzické adresy, je použita fikce doručení a řízení běží beze mě. Mám zájem se řízení účastnit. Otázka: je orgán povinnen použít DS? A což když to nedělá? Lze zjistit k jakému orgánu tento případ náleží? Nebo je těch 10 týdnů ještě krátká doba a mám dále vyčkat? Předem děkuji za jakékoliv reakce!
IP zaznamenána

Fogyn

• Zobrazit profil
Re:Povinnost použít datovou schránku
« Odpověď #1 kdy: 17 Července 2024, 12:39:24 »

Pokud ji máte tak MUSÍ doručovat do ní, jinak NELZE uplatnit fikci doručení.
IP zaznamenána

gumidos

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil
« Odpověď #2 kdy: 17 Července 2024, 12:54:58 »

S firmou je to jednoduché - ta má ze zákona DS zřízenu a orgán nemá nač se vymluvit, pokud neodeslal do DS.
Jinak 10 týdnů není žádná doba - úřady zahajují s mnohem delšími odstupy. Možná byste mohl lehce naznačit, v čem spočívá jádro pudla - resp. ten důvod předání do SR.
IP zaznamenána

Vojtoy

• Zobrazit profil
« Odpověď #3 kdy: 18 Července 2024, 11:25:26 »

Vše jasné, díky moc za rychlé reakce!
IP zaznamenána