30kmhcz

Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Pokročilé vyhledávání  

Novinky:

>>DŮLEŽITÉ UPOZORNĚNÍ: ČTOU TO TADY JAK ÚŘEDNÍCI, TAK POLICIE. Neuvádějte nic, podle čeho by protistrana mohla dovodit, o jaký případ se jedná. Jak na to? Pojďte >>sem<<.

Autor Téma: [WIN] Nehoda bez svedku a ujmy treti strane  (Přečteno 1765 krát)

rfs

• Zobrazit profil
Re:Nehoda bez svedku a ujmy treti strane
« Odpověď #30 kdy: 12 Srpna 2024, 14:13:54 »

Byl jsem zvedav, tedy doruceno. V oznameni ale zadna nova informace neni.

"Odbor dopravy Městského úřadu ... oznamuje pokračování řízení o přestupku... Správní orgán současně ... předvolává"

Takze mi nesdeli co by jeste radi nebo koho dalsiho predvolali. Hadam ze mi to psat nemusi a mam si prijet nahlednout, ze?
IP zaznamenána

rfs

• Zobrazit profil
« Odpověď #31 kdy: 21 Srpna 2024, 20:20:42 »

xx

edit: zpravu jsem odstranil, zmineme podani jsem nepodal
« Poslední změna: 30 Srpna 2024, 17:07:52 od rfs »
IP zaznamenána

rfs

• Zobrazit profil
« Odpověď #32 kdy: 30 Srpna 2024, 17:16:24 »

Probehlo druhe Ustni jednani, ...XXX (redaktovano rfs 22.10.2024)... jsem se dozvedel, ze na jednani je predvolan i fizl Drda. Tedy jsem se osmelil a nakonec na jednani vyrazil. Protokol z jednani k nahlednuti zde http://acab.r57.net/2024-08-29_ustni_jednani.pdf

XXX (redaktovano rfs 22.10.2024)
« Poslední změna: 22 Října 2024, 10:52:16 od rfs »
IP zaznamenána

rfs

• Zobrazit profil
« Odpověď #33 kdy: 30 Srpna 2024, 17:23:35 »

Jak je patrne z protokolu, blizime se ke konci na prvnim stupni. V DS jiz lezi nedorucene "Usnesení o stanovení lhůty". Chystam "Vyjadreni se k podkladum" viz nize. Budu moc rad za postrehy.

# Vyjádření k podkladům pro rozhodnutí

1. Jak tvrdím od začátku řízení, jak jsem tvrdil několikrát prap. Drdovi i správnímu orgánu, nehodu jsem nezavinil (viz např. Protokol o ústním jednání z xxxxxx).
2. Oznámení o přestupku PČR z xxxxx neodpovídá realitě, což sám správní orgán připustil, když vzhledem k dokazování uznal, že ke smyku motocyklu nedošlo a tuto formulaci po ústním jednání dne xxxxxx z popisu jednání vypustil (viz Protokol o ustním jednání z xxxxx). Realitě neodpovídá ani tvrzení, že by za nehodu mohla rychlost, jak je popisováno v oznámení o nehodě. Toto prap. Drda vyvrátil sám již ve svém Úředním záznamu kde uvedl že “S motocyklem nejel rychle” (viz Úřední záznam prap. Drdy z xxxxx), a dále pak při svém výslechu kde uvedl “Ani rychlost nebyla větší, vzhledem k zatáčkám se tam ani rychle jet nedá.” (viz výslech svědka v Protokolu o ustním jednání z xxxxx). Výpověď policisty Drdy a zjištěné skutečnosti jsou tak v rozporu se skutečnostmi uvedenými ve spisu PČR, jež je součást správního spisu a o který správní orgán opírá mou vinu.
3. Sděluji, že skutečná příčina nehody je jízda motorkáře - osoby, jež vnímám jako skutečného viníka. Prohlašuji že znám skutečný průběh nehody i tuto osobu. Jak jsem však již uvedl několikrát - k okolnostem nehody, a ani osobě viníka, vypovídat nechci a nebudu. Důvodem je, že osoba viníka je mi velice drahá a její újmu bych vnímal jako vlastní. Využívám tím svých práv daných mi mj. Listinou základních práv a svobod a to článkem 37.
4. Sděluji, že po nehodě jsem byl otřesen, v šoku. Toto stvrzuje i policista Drda ve své svědecké výpovědi (viz výslech svědka v Protokolu o ustním jednání z xxxxx). A jistě by to potvrdilo i svědectví posádky sanitního vozu, které jsem správnímu orgánu navrhoval, kde návrh vyslechnutí těchto svědků správní orgán zamítl. Připouštím tak, že jsem mohl v sanitním voze sdělit prap. Drdovi okolnosti, které si ale sám vůbec nevybavuji. Přisuzuji to svému šokovému stavu a snaze ochránit výše zmíněnou osobu.
5. V řízení zcela absentují důkazy pro mé domnělé přestupkové jednání. Správní spis obsahuje pouze dokumentaci stavu po nehodě, která nebyla zaviněna mnou, jak jsem popsal výše. Místa spisu, které naznačují mou vinu jsou opřena pouze o jedno tvrzení, které jsem měl uvést v šokovém stavu, po diskutabilním poučením (viz výslech svědka v Protokolu o ustním jednání z xxxxx) během vytěžení policistou ve voze ZZS. Toto tvrzení jsem sám opakovaně rozporoval. Toto tvrzení navíc policista Drda svou výpovědí, a dál správní orgán dokazováním, vyvrátil. Správní orgán uznal, že příčinou nehody nebyl smyk, což je příčina, jež jsem měl údajně policistovi Drdovi sdělit ve voze ZZS a na které vykonstruoval celé oznámení o přestupku, a správní orgán následně odstranil toto z popisu mého domnělého přestupkového jednání. Považuji tedy za nepřípustné stavět mé obvinění na tomto jednom vyvráceném tvrzení. Za problematický a nepřípustný považuji i samotný průběh vytěžení, tedy okolnosti za kterých jsem měl tvrzení policistovi Drdovi sdělit ve voze ZZS. Toto mělo opět podpořit svědectví posádky, které jsem opakovaně navrhl a správní orgán opakovaně odmítl svědky předvolat.
6. ❓ V neposlední řadě považuji za odsouzeníhodné chování referentky Niklové, která opakovaně vyvíjela snahu krátit a i přímo krátila má práva v řízení dané mi zákonem. Toto chování popisuji ve stížnosti na podjatost zaslané v odděleném podání.

(poslední bod s otazníkem neb teprve chystám munici a nevím kolik toho bude)

Prosím tedy za review, zda např. něco nenechat až do odvolání nebo něco přidat. Děkuji.
« Poslední změna: 30 Srpna 2024, 17:30:03 od rfs »
IP zaznamenána

anipenny

• Zobrazit profil
« Odpověď #34 kdy: 30 Srpna 2024, 21:26:33 »

Zdravím, fízl Drda od počátku vypráví pohádky:
- při výslechu na začátku uvádí, že moto bylo na boku v příkopě
- ke konci prohlašuje, nevzpomínám si, řešil jsem odtah vozidla z komunikace
Celkem by se ten pohádkář, kdyby ho náhodou vyhodili, uživil ve vládě  ;D
Drda přesně naplňuje povinnosti členů sboru PČR a to: "čest sboru ubráníme i za cenu že se znemožníme"
No v klidu se dá ještě něco vymyslet a mezitím bych zvolil zdržovací taktiku: námitka podjatosti, žádost o přezkum, 106kou žádost na vzdělání těch tří úředních osob. Ale hezky jednotlivě. Je mi s podivem, že je tam vypsali. S tím jsem se ještě nesetkal.
Prostě taková malá opotřebovací válka  8)
IP zaznamenána

rfs

• Zobrazit profil
« Odpověď #35 kdy: 02 Září 2024, 13:27:11 »

Na "vyjadreni se k podkladum" jsem dostal 5 dni. Vnimam to jako bod navic ke stiznosti.
IP zaznamenána

anipenny

• Zobrazit profil
« Odpověď #36 kdy: 02 Září 2024, 13:41:56 »

Stížnost bych podal i na OVK na fízla. Určitě ji PČR zamítne ale bude to mít ve složce  ;D
IP zaznamenána

rfs

• Zobrazit profil
« Odpověď #37 kdy: 24 Září 2024, 11:55:31 »

Kdyby se nekdo zajimal: 6. 9. jsem odeslal "vyjadreni" zhruba ve forme viz drivejsi zprava. Od organu zatim nic nedorazilo, vyckavam.
IP zaznamenána

rfs

• Zobrazit profil
« Odpověď #38 kdy: 22 Října 2024, 11:05:28 »

Bohuzel spatny vyvoj. Skutecne nakonec dorazilo rozhodnuti, nechal jsem ho dorucit fikci. Dnes jsem mel v planu poslat blanketni odvolani, ale kdyz jsem ho rozepsal a sahnul si pro rozhodnuti jsem zjistil ze jsem si spatne zapsal datum doruceni do DS, tim padem i spatne spocital a zapsal doruceni fikci a naslednou lhutu. Tato ma chyba mela za nasledek ze lhuta pro odvolani vyprsela vcera!

25.9.2024 dorazilo rozhodnuti
5.10.2024 doruceno fikci
20.10.2024 konec lhuty (resp. 21.10, protoze 20. je vikend).

Jsem idiot :( :-X kolecko s odvolanim, aspon blanket, jsem jeste absolvovat chtel.

Vysledek je tedy 2000,- pokuta + 1000,- pausal za spravko (zacalo se jeste pred zacatkem platnosti 2k pausalu).
Za to ale hromada zkusenosti na pripad az jednou pujde skutecne "tlustej do tenkejch".
A za to dekuji i mistnim kadrum! Sirim osvetu kudy chodim.

Vlakno jsem jeste trochu zrevidoval, je mozne presunout do LOST.

Kdyby byl zajem, jeste rozhodnuti anonymizuju a nahraju, ale ma to 11 stranek...

Diky.
« Poslední změna: 22 Října 2024, 11:07:57 od rfs »
IP zaznamenána

ladin

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #39 kdy: 22 Října 2024, 12:47:13 »

5.10.2024 doruceno fikci

Doručeno fikcí v sobotu?! Já bych teda flintu do žita neházel a DNES odvolání podal.
IP zaznamenána

Číkus

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil
« Odpověď #40 kdy: 22 Října 2024, 12:48:46 »

25.09.2024 doručeno dodáno do DS
07.10.2024 fikce doručení
22.10.2024 poslední den lhůty pro odvolání
« Poslední změna: 22 Října 2024, 12:52:56 od Číkus »
IP zaznamenána

rfs

• Zobrazit profil
« Odpověď #41 kdy: 22 Října 2024, 12:50:03 »

Whoa! No tak to jdu sepsat a hned podat! Dik!
IP zaznamenána

Behemot

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
    • HW World
« Odpověď #42 kdy: 29 Října 2024, 19:39:04 »

blanket zdárně proběhl? není třeba to nejak moc sepisovat, vzory tady jsou :)

i v dnešní době se najdou dementi, hlavně když přestupkový běžně nedělají, ale nejenom ti, co nevyzvou k doplnění podání a ani kraj to nenapraví, načež to správní oud zruší, vonehdá tu byl případ s prasátkama  8)
IP zaznamenána
STICKERS-CZ - nekonformní samolepky a placky

rfs

• Zobrazit profil
« Odpověď #43 kdy: 29 Října 2024, 22:03:32 »

Poslal jsem 22.10. ale zatím bez reakce ???
IP zaznamenána

rfs

• Zobrazit profil
« Odpověď #44 kdy: 29 Října 2024, 22:12:58 »

Hm. Nehodilo by se poškádlit opatřením proti nečinnosti? (v odvolání jsem žádal o lhůtu k doplnění odvolacích důvodů).
IP zaznamenána