30kmhcz

Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Pokročilé vyhledávání  

Novinky:

>>DŮLEŽITÉ UPOZORNĚNÍ: ČTOU TO TADY JAK ÚŘEDNÍCI, TAK POLICIE. Neuvádějte nic, podle čeho by protistrana mohla dovodit, o jaký případ se jedná. Jak na to? Pojďte >>sem<<.

Autor Téma: [WIN] Nehoda bez svedku a ujmy treti strane  (Přečteno 1766 krát)

fu

• hard core 30kmh.cz
  • Lidem bez naděje se lépe vládne.
    • Zobrazit profil
Re:Nehoda bez svedku a ujmy treti strane
« Odpověď #15 kdy: 21 Června 2024, 17:45:55 »

rfs: je to ruzne, casto to podrzi i SO2...

IP zaznamenána
„Ten, kdo se ve jménu bezpečnosti vzdává svobody, nezaslouží si ani svobodu ani bezpečnost.“ – Benjamin Franklin

rfs

• Zobrazit profil
« Odpověď #16 kdy: 26 Června 2024, 18:50:27 »

Dnes probehlo nahlednuti do spisu dle instrukci od Cikus (znovu dekuji).

https://acab.r57.net/2024-06-26_nahlednuti_do_spisu.zip protokol, spis (krome oznameni co sem uz daval) + fotky

Obslouzila mne pani vedouci protoze pani co to vyrizuje ma dovolenou. K vedouci jsem se musel probojovat, kolega abstinujici urednice zkousel ze bez jeji pritomnosti spis nevyda, ze ani nevi kde je a kdesi cosi. 

Vedouci mi bylo hned z prvni sdeleno ze moji zadost pres 106 zamitnou, ze k tomu 106 neni, ze ma judikaturu nejvyssiho soudu takze ji metodika MZV nezajima... asi tu pohadku znate. Radost z toho ale nema, prej ji to pridelalo spoustu prace navic kterou musi vyridit v zakone lhute jinak "bude pruser". Tedy aspon trochu dobra ta zadost zpusobila.

Dale pani vedouci behem nahlizeni sdelila mimodek nekolik (pro mne) zajimavych veci:
- neposilali pry prikaz protoze nesmi pokud neni "prestupek jasny" a byl by problem u nejakeho auditu nebo co
- kdyby prikaz ale poslali byl by pry na 500,- (tedy uz jsme zde o 500 mene nez nabizel organ, pokud vedouci nelze)
- toto je pry kompletni spis a nic uz do nej pridavat neplanuji (pokud nelze)
- razitko ze kopie souhlasi s originalem odmita, vydesene sdelila ze "to nikdy nedava"
- a to nejzajimavejsi: kdyz se "nejak dohodneme" pujde to uzavrit "blokovou pokutou za 500", ze "takova je nabidka" kdyz "se dostavim a vyresime to", treba kdyz "se s kolegyni nejak telefonem domluvim, treba ze 30. cervence nebo nekdy pojedu kolem a ze ji reknu ze se stavim a ze to vyresime na miste blokovkou".

(uvozovky jsou presne slova vedouci, jak je mam na zaznamu)

Obvzlaste posledni bod nechapu. Sankce v SR je 2000-5000 + poplatek za SR. Je mozne ve spravnim rizeni to jeste hodit takto blokem? Nebo jakou cinu to na me SO hraje?

Ze spisu je mi obvzlaste na bliti z uredniho zaznamu skoro na konci kde fizl Drda bezostysne lze o tom co jsem mu mel sdelovat v sanitce, pritom jsme spolu prohodili slov min nez mam prstu na zlomene ruce. Velika skoda ze sem ho nenahraval... inu zkusenost k nezaplaceni, na vse ostatni je tu mastercard.
IP zaznamenána

fu

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil
« Odpověď #17 kdy: 26 Června 2024, 19:05:02 »

Planek s CRASH je tedy hodne divoky... co je obsahem CD/DVD?
IP zaznamenána
„Ten, kdo se ve jménu bezpečnosti vzdává svobody, nezaslouží si ani svobodu ani bezpečnost.“ – Benjamin Franklin

rfs

• Zobrazit profil
« Odpověď #18 kdy: 26 Června 2024, 19:33:38 »

Planek s CRASH je tedy hodne divoky... co je obsahem CD/DVD?
Planek je zkopirovany na 2x A4, original ve spisu je A3.

CD ma jen ty prilozene fotografie.
IP zaznamenána

fu

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil
« Odpověď #19 kdy: 26 Června 2024, 22:28:07 »

Ten smejd co odmitl zpristupnit spis neni nahodou v osobach, ktere to resi?
« Poslední změna: 26 Června 2024, 23:14:42 od fu »
IP zaznamenána

rfs

• Zobrazit profil
« Odpověď #20 kdy: 27 Června 2024, 06:21:44 »

Ten smejd co odmitl zpristupnit spis neni nahodou v osobach, ktere to resi?
Maji evidentne jako opravnene ur osoby vsechny kdo tam resi prestupky. Tohle byl ten Pospisil. Mne vyrizuje Niklova (nebyla pritomna).
IP zaznamenána

rfs

• Zobrazit profil
« Odpověď #21 kdy: 01 Července 2024, 10:02:44 »

Dnes dorazilo avizovane zamitnuti zadosti o spis dle 106. Sluzba uradu jen tedy podle soudruzky jen pohodlny zpusob jak ziskat spis.

https://acab.r57.net/2024-07-01_zamitnuti_106.pdf
IP zaznamenána

fu

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil
« Odpověď #22 kdy: 02 Července 2024, 16:54:32 »

Maji evidentne jako opravnene ur osoby vsechny kdo tam resi prestupky. Tohle byl ten Pospisil. Mne vyrizuje Niklova (nebyla pritomna).

Pospisil byl opravnena uredni osoba -> stiznost na smejda, ze nechtel vydat spis - spravni rad §175.
IP zaznamenána

rfs

• Zobrazit profil
« Odpověď #23 kdy: 18 Července 2024, 18:12:44 »

Zdravim. Blizi se termin UJ a tak bych se rad poradil o taktice. V mezicase jsem si ujasnil ze je pro mne dulezitejsi nabrat zkusenosti spise nez vyhrat. S timto rozhodnutim planuji vyrazit i na UJ. Ocekavam ze to tam projedu ale naberu zkusenosti.

Dale bych Vas tedy rad pozadal o pomoc s taktikou. Uvazuji:

1. Sdelit ze k nehode nedoslo tak, jak ji fizl Drda lici a stejne tak jeho uredni zaznam obsahuje lzi (obvzlaste popis toho co jsem mu sdelil ve voze RZS, ze provedl pouceni a ze jsme se bavili o technickem stavu motorky).

2a. XXX (redaktovano rfs 22.10.2024)
2b. (alternativa) k okolnostem nesdelovat vubec nic s odkazem na 37 LZPS.

3. (volitelne) Vyzvat urad aby zajistil svedeckou vypoved osadky sanitky, ktera prokaze lez fizla viz bod 1.

S body 2a a 3 si nejsem jisty. S bodem 2a bude patrne narocne v nasledne diskuzi obstat bez zkusenosti. Nejsem si jisty jestli s tim nebude nejaka dalsi potiz? U bodu 3 mi jde proti srsti otravovat lekare.

Toto vse uvazuji sdelit osobne na UJ. Predpokladam ze zaslat toto pisemne pred UJ nebude ku prospechu veci? Varianta poslat to vse pisemne a na UJ se nedostavit predpokladam neni optimalni co se tyce vysledku ani nabirani zkusenosti?

Je neco co bych jeste mohl ne/udelat, jak se pripravit?

I kdyz mi pri nahlednuti bylo sdeleno, ze do spisu se uz nic pridavat nebude, nemam radeji jeste pred UJ zajet znovu nahlednout?

Diky.
« Poslední změna: 22 Října 2024, 10:49:59 od rfs »
IP zaznamenána

Behemot

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
    • HW World
« Odpověď #24 kdy: 23 Července 2024, 11:50:01 »

vopicejní svini určitě navrhnout jako svědka a pokaváď nemáš jistotu, že bys ho uvařil vlastníma otázkama, tak určitě ať předvolají ai osádku sralnity, to rozhodně není k zahození

právě i s ohledem na tydle účelový opicejní manipulace a další omrdávky bylo mnohokrát judikováno, že ouřadní záznam bez dalšího NENÍ důkaz, ale pouze jakýsi vodítko, zvlášť když si ho ani nedostal k přečtení a vyjádření, a proto je svědecká výpověď nutná; ale todle jim asi neříkat, to je dobrý nechat do odvolačky až když se na předvolání svědků vyserou :)
IP zaznamenána
STICKERS-CZ - nekonformní samolepky a placky

rfs

• Zobrazit profil
« Odpověď #25 kdy: 23 Července 2024, 16:08:15 »

Diky za reakci!

ale todle jim asi neříkat, to je dobrý nechat do odvolačky až když se na předvolání svědků vyserou :)

Ted jsem teda zmaten, jestli je nebo neni vhodny na UJ pozadovat vyslechnuti svedku? Teda bud nechat to bejt a v odvolani brojit napr. proti tomu ze organ neprovedl dokazovani v muj prospech po tom co jsem uvedl svou verzi a to napr. vyslechnutim svedku. A nebo primo na UJ pozadat o vyslechy a pak brojit proti tomu ze to organ neprovedl?

Na Drdu (fizl) se citim tak 50/50 - on skutecne lze, zaroven pro to ale taky nemam v ruce zadny dukaz mimo absurditu nekterych jeho uvah.
IP zaznamenána

Behemot

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
    • HW World
« Odpověď #26 kdy: 24 Července 2024, 00:38:12 »

navrhnout výslech osob důležitejch pro objasnění skutečností, ale nedávat tam žádnou argumentaci proč, až když je nepředvolají a rovnou rozhodnou (4 z 5 případů), tak silná munice do odvolačky
IP zaznamenána
STICKERS-CZ - nekonformní samolepky a placky

rfs

• Zobrazit profil
« Odpověď #27 kdy: 31 Července 2024, 17:24:36 »

Dnes jsem byl zkontrolovat situaci. Spis nic noveho. Odpovedna urednice stale na nemocenske, tak jsme se nepoznali, skoda. Ale na UJ pry dorazi, potvrdila vedouci telefonem. S vedouci jsem si vesele pokecal. Opet zaznelo ze "mi to daji jen za 500,-" prej nejak ve zkracenym rizeni, ze to je jasny a sem tam vlastne omylem a naklady za rizeni platit nebudu. Procesne nechapu jak tohle udelaji, kdyz uz jsem obvineny a spravni rizeni bezi. Uvidim proste v pondeli s cim prijdou. Krome toho spoustu reci jak je lepsi nic nerozporovat a vsechno hned zaplatit, na urade i na silnici. Vsichni mne poznali hned podle xichtu, asi se jim tam na spis moc lidi chodit nekouka.
IP zaznamenána

rfs

• Zobrazit profil
« Odpověď #28 kdy: 06 Srpna 2024, 11:41:13 »

Vcera problehlo UJ. XXX (redaktovano rfs 22.10.2024)

Poukazoval jsem na to, ze popis (v oznameni o prestupku, uredni zaznamu) neodpovida realite a ve skutecnemu prubehu nehody se odmitl vyjadrit. Trval jsem na tom ze jsem nic nespachal, okolnosti tak jak jsou v onzameni nikomu nesdeloval, ani prubeh ani ze jsem tam byl sam; ze vinik nejsem, a udalost se stala jinak. Taky jsem si postezoval na fizla ale to organ odmitl resit en bloc.

Organ patrne rozhodnuti opre o oznameni zraneni z nemocnice, kam take smerovalo mnozstvi dotazu ("co jste rekl v nemocnici", "proc je tam napsano ze jste mel nehodu jako ridic"...). Toto jsou take jedine dotazy ktere do protokolu urednice uvedla, tedy nejspis to namiri tim smerem.

Uvidim tedy co dorazi. Kazdopadne zkusenost dobra, a o to slo predevsim.
« Poslední změna: 22 Října 2024, 10:51:17 od rfs »
IP zaznamenána

rfs

• Zobrazit profil
« Odpověď #29 kdy: 08 Srpna 2024, 09:56:39 »

Zajimave pokracovani, do DS prave z Rymarova dorazilo "Oznámení a předvolání k ústnímu jednání". Asi jsem se pani libil. Zatim jsem nevyzvedl.
IP zaznamenána