30kmhcz

Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Pokročilé vyhledávání  

Novinky:

>>DŮLEŽITÉ UPOZORNĚNÍ: ČTOU TO TADY JAK ÚŘEDNÍCI, TAK POLICIE. Neuvádějte nic, podle čeho by protistrana mohla dovodit, o jaký případ se jedná. Jak na to? Pojďte >>sem<<.

Autor Téma: [LOST] Dalnice speeding přes 50kmh, změřen ztotožněn ŘP ponechán  (Přečteno 1723 krát)

Číkus

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil
Re:Dalnice speeding přes 50kmh, změřen ztotožněn ŘP ponechán
« Odpověď #15 kdy: 21 Června 2024, 12:44:25 »

Podávat další odpor není potřeba. Odpor byl uznán, bylo nařízeno ÚJ.
IP zaznamenána

cezlo

• Zobrazit profil
« Odpověď #16 kdy: 26 Června 2024, 13:27:10 »

Poprosím o radu, je nařízeno ÚJ, tam ale nechci asi nic vykládat, protože to úředníci přepisují svým způsobem a různě to uhýbají a je to na dlouho s nima a úředník je nepříjemný.
Mohu na ÚJ požadovat další lhůtu pro písemné vyjádření? Jakože tam do zápisu ústího jednání se uvede že se vajádřím třeba do 30dnů? Já tedy počítám že v nastavené atmosféře mě úřednice pošle doprdele , že na to nemám právo a končím. NO a nechci nechávat všechny své důvody až na odvolání.

Zpochybnění všeho na co se chystám pošlu v tom písemném vyjádření?

Předvolávat svědky apod. to mi nepřísluší, pouze to budu popisovat ž ze např. ze spisu není jasné jak policista ověřil správnost měření, jeslti při jejich kontrolnímmměření byly přítomny protijedoucí vozidla apod.

Sepíši do konce týdne své připomínky k řízení a postnul bych to sem. Ke konzultaci.
« Poslední změna: 26 Června 2024, 13:32:16 od cezlo »
IP zaznamenána

cezlo

• Zobrazit profil
« Odpověď #17 kdy: 08 Července 2024, 13:08:13 »

vodpor žádný jiný náležitosti nemá, co eště by k tomu chtěl dodávat?

na ústním jednání není důvod do něčeho kibicovat, leda budou čunit nejaký hodně zvláštní věci, ale výslech svědků asi nařízenej není, optimální je se nechat seznámit se spisem a vzít si lhůtu na vyjádření, následně to všecko sepsat tak, jak je cílem, né tak, jak to oruadník sepíše úplně jinak
Zdravim, "vzit si lhutu" na vyjadreni, na to mam pravo? Cekam ze jednani bude dost nevstricne ze strany uradu a nerekne co mohu a co ne.
Tzn. Pri UJ si maximalne reknu ze mereni bylo nahovno a ze chci lhutu pro vyjadreni se pisemne, a nadiktovat si lhutu, 30dni? Hodilo by se mii vic noale nevim co muzu.
Diky. Zitra 9.7. Mam UJ. Tak budu vdecny za rady.
« Poslední změna: 08 Července 2024, 13:46:32 od cezlo »
IP zaznamenána

ladin

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #18 kdy: 08 Července 2024, 16:47:20 »

Lhůta na vyjádření... Pokud se na ÚJ dostavíte, tak můžete lhůtu navrhnout, ale úředník ji na místě stanoví, týden je běžný, dva týdny nadprůměrně vstřícné, cokoli vice nestandardní, ale také může nastat pokus o nátlak na vyjádření se jedině ihned na místě.

Pokud se na ÚJ nedostavíte, tak můžete o lhůtu korespondenčně požádat a než o ní bude rozhodnuto/doručeno, tak máte teoreticky měsíc k dobru. Rizikové místo - orgáni často copy/paste tvrdí, že poslední šance se vyjádřit je na ústním jednání a snaží se vsugerovat, že tím, že se nedostavíte, se vzdáváte práva na vyjádření k podkladům rozhodnutí... chtělo by to znát více z pozvánky na ÚJ.

PS: Jsou v pozvánce zmíněni svědci?
IP zaznamenána

cezlo

• Zobrazit profil
« Odpověď #19 kdy: 08 Července 2024, 20:40:59 »

Dostavim se urcite, pripominky mam sepsany, kdyby nechteli dat lhutu tak to tam budeme sepisovat slovo od slova.. bude to tak na dve hodiny mam tam asi 15 veci. A vymyslim dalsi proste co nejvic. Upnu sem. Pozvanku na UJ.
IP zaznamenána

cezlo

• Zobrazit profil
« Odpověď #20 kdy: 08 Července 2024, 22:05:05 »

Na třetí straně píšou že účastník má právo se vyjýdřit dle §36 odst 3 k podkladům, a za tím v termínu ustního jednání.

V správním žádu o tomhle nic není, no tak uvidím co mi zítra řekne.
Uvažuji jeslti tam vůbec něco říkat, nebo to radší poslat všechno datovkou třeba druhý den. Nebo tam říct obecné věci že nesouhlasím a vypsat si nesoulady v měření a technické věci napotom? Protože se bojím že to úředník sepíše blbě.
tak jako tak to pošlu, to můžu v rpůběhu řízení se vyjadřovat k řízení.

Asdi na jednání pouze obecně zpochybním proč to podle mě změřili špatně a co tam mají za daší evidentní chyby.
IP zaznamenána

ViktorN

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #21 kdy: 08 Července 2024, 22:08:25 »

Domnívám se, že by bylo mnohem lepší jim na jednání vůbec nic neříkat a naopak si ponechat veškeré střelivo až do odvolání. Protože takhle jen parazitům sám nabijete tím, že jim poukážete s čím vším se mají vypořádat a co zdůvodnit. A pak Vám na odvolání už nic nezbude…
IP zaznamenána

cezlo

• Zobrazit profil
« Odpověď #22 kdy: 08 Července 2024, 22:11:46 »

mno rozumím, ale padla tady i myšlenka že je dobré je zaměstnat co nejvíce už při prvním SO, a nenchávat to až na 2 SO, protože drzhý SO když uvidí co tam píšou za evidentní  p.čoviny tak bude řešit jak se stím vypořádali.
Obávám se že když to všechno vypííšu až do odvolání tak to shodí SO2 stejně jako SO1 by to udělal hned a já tím nezískám čas. Nechci s tím jít k soudu, ideálně abych vydržel s papírama ŘP do října. Pak buď zkusím Schrodingeruv odpor. Ale tím že to půjde z SO2 potvrzený k soudu, tak dostanu zákaza a hotovo. Chtěl bych to ještě  tak 3 měsíce zdržovat.. Teda a samozřejmě vyhrát do té doby,.
« Poslední změna: 08 Července 2024, 22:16:29 od cezlo »
IP zaznamenána

cezlo

• Zobrazit profil
« Odpověď #23 kdy: 08 Července 2024, 22:14:21 »

Myslíte že má smysl jim na úvod tvrdit že jsem nemohl překročit rychlost o 89kmh,  (protože to mají špatně spočtené 179-110 není 89).
Resp, se ptát kde přišlo na to že jsem překročil o 89kmh že to není možné a nechápu to. Tím bych možná začal a zkočnil a zbytek bud ve vyjádření nebo v odvolání.
IP zaznamenána

ViktorN

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #24 kdy: 09 Července 2024, 09:06:28 »

Nemá smysl jim cokoliv tvrdit, ale má smysl se hodně ptát a zjišťovat, abyste odhalil pokud možno co nejvíce chyb a rozporů. Tedy nemá smysl je upozorňovat na rozpory, se kterými by se pak vypořádali a Vám vzali munici do odvolání.
IP zaznamenána

cezlo

• Zobrazit profil
« Odpověď #25 kdy: 16 Září 2024, 21:36:04 »

Zdravím, bylo vydáno rozhodnutí, SO se docela rozepsal.
Odvolání chci stavět na:
 - nesrovnalostech ve snimku z radaru (RZ , barva auta, místo měření)
 - možné chyby měření v reflexi radaru od kamionu, svodidel a návestidla
 - důkaz že v mítě bylo omzené na 110kmh, fotka pořízena v jiný den.

přikládám v PDF spis, rozhodnutí, a můj návrh odvolání. v odvolání jsou uvedeny možná v tuto chvíli nesestříhané myšlenky, beru že čím víc tím vice zaměstnám uředníka, možná se tam opakuji.

Mám dotaz, lhůta pro odvolání mi končí 23.09.2024, ale chci ještě získat čas, v jiném řízení jsem poslal blanketrní odvolání s tím že doplním odvolací důvody. Nevím zda je to nyní možné, přece jenom jde o zákaz řízení a nevím zda k tomu že podám blanketní odvolání a pak důvody SO přistoupí a nebude to nebývat hned PM. Díky.
IP zaznamenána

cezlo

• Zobrazit profil
« Odpověď #26 kdy: 29 Října 2024, 15:40:08 »

Zdravím,
podal jsem odvolání před cca měsíce. Dnes mi přislo z Krajského úřadu do datovky "Rozhodnutí".
Když si přečtu datovku pověřeným uživatelem tak abych zatím nepřebral datovku tak tam vidím č.j. a sp.zn. toho Kraje.

Můj dotaz zní zda mohu nějak nahlédnout do spisu na tom kraji aniž bych přebral datovku, dříve tato taktika u SO1 vyšla písemnost jsem viděl v době než mi uplynulo 10dní pro přebrání datovky.
Jde o to že se obávám že přišlo rozhodnutí z Kraje proti kterému se nemohu dále odvolat a nabyde to právní moci a ihned by to znamenalo vrácení ŘP. tak to chci mít alespoň těch pár dní pod kontrolou.

- Nevím co tam kraj napíše, jeslti potvrdí původní rozhodnutí, nebo to pošle zpět, vím použe "název" Rozhodnutí a sp. značku.

- Předpokládám tedy že proti rozhodnutí kraje už nelze nic namítat či odvolávat se? CHtěl jsem napadnout procesně ten postup úřadu na tzv. Schrodingerův odpor pokud by to nevyšlo.

IP zaznamenána

cezlo

• Zobrazit profil
« Odpověď #27 kdy: 30 Října 2024, 14:23:47 »

*update:
Tak rozhodnutí Kraje mám v ruce,
- rozhodnutí se ruší a vrací zpět k novému projednání.
- podle SO2 jim nesedí:
   - časy ze snímku v záznamu přestupku, kde je 14:45:26 a čas na kameře kdy projíždí vozidlo je 14:44:19
   - barva auta
   - RZ auta
   - není zřejmé kdy byla vyhotovena fotografie o omezení rychlosti na 110km/h
   - není zřejmé v jakém místě proběhlo měření, silnice I/11 nebo dálnice D47

Vrátili to k projednání na SO1 a doporučili jim aby odstranili rozpory v důkazech a to výslechem policistů, tak to jsem zvědav s čím přijdou.

K postupu, možná to někomu pomůže v čase, když zjistíte č.j. a sp.zn. tak nahlédnutím do spisu je možné dostat dokument dřívě než je datovkou doručen. Ikdyž tedy SO1 i SO2 mi ústně tvrdil že tím nahlížením do spisu jsem si písemnost přebral. Pokud by toto byla pravda tak už je rozhodnutí dávno v PM, tzn. podle mě to není pravda a jediné převzetí je otevřením datovky nebo po 10dnech. Je to možnost jak se dovědět o obsahu spisu dříve než to doručí.
IP zaznamenána

AndyT

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #28 kdy: 04 Listopadu 2024, 08:03:45 »

Gratulace!
Výslechy policistů bývají celkem legrace. Je dobré se jich ptát na různé podružné podrobnosti. Většinou si už toho moc nepamatují. Veškeré rozpory nechat zaprotokolovat a následně napadnout.
Samozřejmě když do termínu výslechu přijde zahraniční služební cesta nebo nemoc, motivaci zapojených parazitů to docela sníží.
IP zaznamenána

ladin

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #29 kdy: 04 Listopadu 2024, 13:13:05 »

Rozhodnutí o odvolání v zákonné lhůtě a navíc pro pyráta příznivé z moravskoslezského kraje? Chlape, běžte si okamžitě vsadit sportku!
IP zaznamenána