30kmhcz

Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Pokročilé vyhledávání  

Novinky:

>>DŮLEŽITÉ UPOZORNĚNÍ: ČTOU TO TADY JAK ÚŘEDNÍCI, TAK POLICIE. Neuvádějte nic, podle čeho by protistrana mohla dovodit, o jaký případ se jedná. Jak na to? Pojďte >>sem<<.

Autor Téma: [LOST] Dalnice speeding přes 50kmh, změřen ztotožněn ŘP ponechán  (Přečteno 1721 krát)

cezlo

• Zobrazit profil

Zdravím, poprosím o radu jak postupovat a zda v tom vidítě šance.
Změřen Ramerem 10C ze stojícího superba na dálnici na 110 překročení o 69kmh.
dokládám spis:
S rychlostí jsem doposud neměl tu čest ji řešit ve správním a je to o zakaz řízení.

Moje podněty z spisu a dokumentů:
- v záznamu z Radaru, je videt RZ zacínající 1TB na fotce a v záznamu níže mají napsáno 1BT - pokud jim to neumí přečíst ani RZ lze toto napadnout?
- policajti píšou o tom že stáli na 366,8km v oznámení o přestupku, i v úředním záznamu
- v záznamu o přestupku je uvedeno pracoviště sil.č.I/11 což je úplně jiná silnice, není to ta dálnice kde mě tedy zastavili.
- v záznamu o přestupku je napsáno pod fotkou auta místo měření 274-284km, což je o 100km jinde
- GPS souřadnice jim sedí, ty jsou právě z toho místa na kterém mě zastavili
 - úřad v příkazu hovoří o tom že záměrný kříž leží na zadní masce vozidla...podle mě je tam těch červených křížů více ale ani jeden není na masce, naopak je na silnici a na protijedoucím kamionu.
- pred samotným zahájenim měření provedli několik kontrolních snímků aby zjistili že je vyloučena možnost odrazu, toto by měli nějak prokázat? Jak to kontrolní měření probíhá
- před mým autem je velké dálniční návěstidlo, které by mohlo ten odraz radaru ovlivnit?
- SO píše že jsem jel po odečtu 179kmh v povolené 110kmh, což dále píšou že jsem překročil nejvyšší povolenou rychlot o nejméně 89kmh - neumějí počítat, je to jen 69kmh
- dále SO píše v příkazu že sjem překročil rychlost mimo obec o více jak 100% nad přípustnou mez. To nechápu co to je za píčovina, překročil jsem o 69kmh a to nevím co je 100% z čeho, ale tohle asi není podstatné.

Uvítám Vaše rady zda to má smysl řešit a třeba to co výše píšu je použitelné?
Stav je takový že za dva dny přeberu v datovce spis a pak odpor.
« Poslední změna: 17 Června 2024, 13:59:57 od cezlo »
IP zaznamenána

Eric

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
Re:Dalnice speeding přes 50kmh, změřen ztotožněn ŘP ponechán
« Odpověď #1 kdy: 13 Června 2024, 22:43:33 »

Další strany?
IP zaznamenána

Číkus

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil
« Odpověď #2 kdy: 14 Června 2024, 11:41:59 »

Přesunuto do neveřejné části, ať úředním parazitům neradíme, že mají chyby v textu. Pokud zlobí přidávání příloh, zkuste soubory zmenšit.

Hlavně podejte včas odpor. Zamyslel bych se nad podáním Schrödingerova odporu.
IP zaznamenána

cezlo

• Zobrazit profil
« Odpověď #3 kdy: 17 Června 2024, 14:15:12 »

Díky za přesun.
Schrodingerův odpor mě zaujal, nemám to nastudováno, ale co jsem pochopil. Tak podám odpor, mailem a BEZ PODPISU?? následně podku to po čase dejme tomu prohraju nebo bude uložen tedy zákaz tak zpětně rozporuji tento odpor a tím by měly běže lhůty a tudíž zákaz i zpětně.
OK ale mám k tomu ALE:
  • Podám tento odpor i včetně svých reálných připomínek na kterých to chci vyhrát.
  • Co když mi to SO shodí že to nespl|ňuje požadavky odporu a já už když mi tohoo pošlou nebudu mít šanci podat tedy řádný odpor a ten řešit a bojovat?. Anebo to je tak že do 8mi dnů podám odpor mailem, úřad napíše že nesplňuji náležitosti a ať to doplním? To by bylo fajn, jinak by to brali jako nesplněno a nabývá to právní moci hned.
  • Co jsem si dále pročetl na fóru tak tento Schrodingerův odpor do 8mi dnů a pak do 13dnů klasicky se všemi náležitostmi. Bojím se ale těch lhůt.Nebude lepší podat např. do 6ti dnů Schrodinger a do 8mi dnů náležitý odpor?.

Dále k taktice:
  • Hlavní bod, resp. na čem to chci vyhrát je to že je tam protijedoucí kamion a mohlo dojít k dvojité refluxi radaru a chybě.
  • Chci rozporovat to že měření proběhlo v daném místě. Budu se hlásit samožřejmě k tomu že jsem byl na Dálnici D1 protože mě tam stavěli, ale v záznamu z radaru je uvedena jiná silnice a také jiná RZ která začíná 1BT místo 1TB. Laicky řečeno, fajn zastavili mě, ale měřili něco někde jinde a tam sem řidič nebyl a navíc jim to spatně odepisuje RZ auta. To že na záznamu z radaru je GPS souřadnice bych zpochybnil to není podle mě žádný relevantní údaj. Když jim nesedí ani RZ tak proč bych věřil ostatním záznamům.
  • AD bod výše, je ve spise i CD /DVD, nevím zda na něm není ten radarový záznam nějak jinak, má smysl si to vyžádat? jak to dávají, kopírujou to? Úřednice byla totálně nepříjemná pizda už od první chvíle, úplně bezdůvodně... hádal jsem se s ní protože mi nechtěla dát náhlednout do spisu před převzetím datovky...nicméně nakonec mi nahlédnout dala. a datovku jsem přebral až za dva dny.
  • další bod mám v tom že mají kalibrační list radaru z 03/2024, ale to měli nejspíš ještě zimní gumy a jeslti mají nový kalibrační list na eltních? rozporovat měření.
  • chci si vyžádat výpis servisních úkonů na vozidle v období mezi kalibračním listem a mým měřením, zda neměli znovu po nějaké opraveě znovu kalibrovat.

Díky moc za připomínky. ve finále bych to rozjel na dvou linkách, Schrodingerův i to co píšu výše.
« Poslední změna: 18 Června 2024, 11:22:03 od cezlo »
IP zaznamenána

cezlo

• Zobrazit profil
« Odpověď #4 kdy: 18 Června 2024, 11:14:18 »

Zdravím, mám tedy v plánu podat Schrödigerův odpor. Podám to o 4 dny před uplynutím termínu pro podání odporu a uvidím jeslti se ozvou s výzvou k doplnění.
Jak mám podat ten odpor, píšete emailem, ale kam? přímo na tu úřednici? Nebo obecně na podatelnu? V odporu jsem vypsal alespon nejaké informace at to mohou přiřadit ale at to není s č.j. a jménem.
Myšlenka, podat to z jiné datovky na mou osobu a to z datovky podnikající fyzické osoby autorizované osoby inženýr. A tady je otázka zda to vezmou jako podání a jeslti to pak zpětně půjde napadnout že to není datovka FO.

V příloze návrh toho odporu..

* Update: přiložený odpor mi úřad vzal a na zákaldě něho zrušil příkaz. Jen nevím jeslti to zrušil na základě podání e-mailem nebo na základě podání datovkou z podnikající fyzické osoby. Obě podání obsahovaly stejný odpor.
Za mě je to dobrý, protože tam neidentifikuji ten případ, tzn. by se odpor dal v budoucnu napadnout jako neplatný a mohlo by být jedno jestli to je mailem nebo podnikající datovkou? Co myslíte?

« Poslední změna: 20 Června 2024, 15:01:28 od cezlo »
IP zaznamenána

Číkus

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil
« Odpověď #5 kdy: 20 Června 2024, 15:35:32 »

Odpor je nutné podat nejpozději 8. den od doručení příkazu. Pozor na fikci doručení! Pokud nepodáte včasný odpor, příkaz bude pravomocný a jste v háji. Do odporu nepatří žádné argumenty, bohatě stačí věta "Podávám odpor proti příkazu č.j. XYZ." a samozřejmě jméno, příjmení, bydliště, datum narození.

Libovolné podání (tedy i odpor) lze podat obyčejným e-mailem bez uznávaného elektronického podpisu. Je ale nutné jej do 5 dnů (plus víkendové pravidlo) potvrdit. Nikdo Vás k doplnění nemusí vyzvat, pokud nedoplníte, podání nebylo učiněno. Je potřeba posílat na e-mailovou adresu epodatelny, nikoli přímo konkrétnímu úřednímu parazitovi.

Schrödingerův odpor by byl v tomto případě proveden tak, že byste ve lhůtě na podání odporu podal tento odpor e-mailem (optimálně z evidentně cizí e-mailové adresy) a do 5 dnů, ale později než ve lhůtě na odpor, odpor potvrdil. Tedy např:
0. den doručen příkaz
8. den odpor obyčejným e-mailem
13. den odpor datovkou (nebo jiným způsobem)

Plán je takový, že podáte Schrödingerův odpor a dále jezdíte a bojujete ve správním řízení. To bude delší než půl roku. Pokud následně správní řízení prohrajete a pokud Vás po celou dobu nezastaví fízlové, uvedete, že příkaz nabyl právní moci marným uplynutím lhůty pro podání odporu, jelikož odpor byl (datovkou) podán opožděně. Pokud někdo poslal Vaším jménem odpor e-mailem, tento odpor nebyl podán oprávněnou osobou. A optimálně by se takový odesílatel měl i přiznat. Trest zákazu řízení již uběhl, můžete žádat o vrácení ŘO.
Pozor: Tohle je experimentální postup, používat pouze na vlastní nebezpečí.

Namítat přezutí vozu lze, ale vzhledem k tomu, že měřili z místa, moc to nepomůže. Záměrný kříž tam žádný není, nejedná se o lidar, nýbrž o radar. Chyba v RZ by se použít asi dala, chyba v místu či výpočtu rychlosti také. Svodidla a kamion naopak považuji za poměrně silný argument. Zdalipak při pořizování kontrolních snímků byl v radarovém svazku také kamion? Chybně nastavený dosah 60 m by svědčil o odrazu od kamionu a změření onoho bílého vozu před Vámi. Bude vhodné se zaměřit na způsob měření, přípravu k měření a podobně.
IP zaznamenána

Behemot

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
    • HW World
« Odpověď #6 kdy: 20 Června 2024, 17:05:53 »

tamten piktogram, šipečka zepředu auta ukazuje co, že měří přijíždějící vozidla? manuál by tu měl někde být :o
IP zaznamenána
STICKERS-CZ - nekonformní samolepky a placky

Číkus

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil
« Odpověď #7 kdy: 20 Června 2024, 17:38:00 »

Behemot> Odjíždějící. U přijíždějících by byla šipka opačně. Viz návod (str. 68).
IP zaznamenána

Behemot

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
    • HW World
« Odpověď #8 kdy: 20 Června 2024, 18:15:15 »

jo to mají takle, chňápu
IP zaznamenána

cezlo

• Zobrazit profil
« Odpověď #9 kdy: 20 Června 2024, 18:53:01 »

Odpor je nutné podat nejpozději 8. den od doručení příkazu. Pozor na fikci doručení! Pokud nepodáte včasný odpor, příkaz bude pravomocný a jste v háji. Do odporu nepatří žádné argumenty, bohatě stačí věta "Podávám odpor proti příkazu č.j. XYZ." a samozřejmě jméno, příjmení, bydliště, datum narození.

Libovolné podání (tedy i odpor) lze podat obyčejným e-mailem bez uznávaného elektronického podpisu. Je ale nutné jej do 5 dnů (plus víkendové pravidlo) potvrdit. Nikdo Vás k doplnění nemusí vyzvat, pokud nedoplníte, podání nebylo učiněno. Je potřeba posílat na e-mailovou adresu epodatelny, nikoli přímo konkrétnímu úřednímu parazitovi.

Schrödingerův odpor by byl v tomto případě proveden tak, že byste ve lhůtě na podání odporu podal tento odpor e-mailem (optimálně z evidentně cizí e-mailové adresy) a do 5 dnů, ale později než ve lhůtě na odpor, odpor potvrdil. Tedy např:
0. den doručen příkaz
8. den odpor obyčejným e-mailem
13. den odpor datovkou (nebo jiným způsobem)

Plán je takový, že podáte Schrödingerův odpor a dále jezdíte a bojujete ve správním řízení. To bude delší než půl roku. Pokud následně správní řízení prohrajete a pokud Vás po celou dobu nezastaví fízlové, uvedete, že příkaz nabyl právní moci marným uplynutím lhůty pro podání odporu, jelikož odpor byl (datovkou) podán opožděně. Pokud někdo poslal Vaším jménem odpor e-mailem, tento odpor nebyl podán oprávněnou osobou. A optimálně by se takový odesílatel měl i přiznat. Trest zákazu řízení již uběhl, můžete žádat o vrácení ŘO.
Pozor: Tohle je experimentální postup, používat pouze na vlastní nebezpečí.

Namítat přezutí vozu lze, ale vzhledem k tomu, že měřili z místa, moc to nepomůže. Záměrný kříž tam žádný není, nejedná se o lidar, nýbrž o radar. Chyba v RZ by se použít asi dala, chyba v místu či výpočtu rychlosti také. Svodidla a kamion naopak považuji za poměrně silný argument. Zdalipak při pořizování kontrolních snímků byl v radarovém svazku také kamion? Chybně nastavený dosah 60 m by svědčil o odrazu od kamionu a změření onoho bílého vozu před Vámi. Bude vhodné se zaměřit na způsob měření, přípravu k měření a podobně.

Chápu, píšu to v update výše ve svem prispevku, podal sem odpor emailem tedy svym a pak i datovkou ale podnikajici FO. Text odporu výse ve vlaknu. Urad vydal ihned to ze se prikaz rusi a vyzval me k ustnimu jednani. Vyse je ten odpor co jsem podal, neni tam identifikovano proti cemu je odpor konkretne a urad to vzal. Myslite ze to je sance to shodit nasledne?
Pokud ted urad vydal predvolani k UJ tak je z jejich strany odpor prijat, ale ja urcite podam odpor "opozdene" ve vztahu ke lhute a tam uz napisu vsechny nalezitosti odporu proti cemu je a poslu to datovkou FO. Urad uz s tim nic delat nebude predpokladam, resp uz je po lhute a oni rozjeli spravko. Noa za par mesicu se prave na tenhle odpor odkazu ze je pozde podany a ty predchozi odpory zpochybim ze nejsou identifikovatelne k cemu jsou neni č.j. jen ze je proti pokute.
Co myslite?

Na ustni jednani se pripravim a budu rozporovat to mereni zpusob apod, vsechno co pujde. Budu rozporovat i dopravni znaceni, na kamere to nemaji, jen na nejake fotce. Takze tam vezmu svedka ktery rekne ze tam znacka nebyla ten den.
« Poslední změna: 20 Června 2024, 19:06:22 od cezlo »
IP zaznamenána

Behemot

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
    • HW World
« Odpověď #10 kdy: 20 Června 2024, 19:17:05 »

vodpor žádný jiný náležitosti nemá, co eště by k tomu chtěl dodávat?

na ústním jednání není důvod do něčeho kibicovat, leda budou čunit nejaký hodně zvláštní věci, ale výslech svědků asi nařízenej není, optimální je se nechat seznámit se spisem a vzít si lhůtu na vyjádření, následně to všecko sepsat tak, jak je cílem, né tak, jak to oruadník sepíše úplně jinak
IP zaznamenána

Číkus

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil
« Odpověď #11 kdy: 20 Června 2024, 19:22:00 »

cezlo> Můžete sem hodit datum doručení příkazu (a optimálně popis, jakým způsobem byl příkaz doručen), datum podání odporu e-mailem a datum podání odporu datovkou?
IP zaznamenána

cezlo

• Zobrazit profil
« Odpověď #12 kdy: 20 Června 2024, 22:12:10 »

• 04.06.2024 Prikaz odeslan
  • 12.06.2024 nahlednuti do spisu
  • 14.06.2024  22:30 Příkaz doručen  dorucenka datove zpravy, je to soucasti spisu. Prihlasila se opravnena osoba.
  • 18.06.2024 14:48 Email s odporem odeslan
  • 20.06.2024 10:43 Datovka PFO s odporem odeslana
  • 20.06.2024 13:00 Predvolani k ustnimu jednani
Plán:
  • 24.06.2024 by původní příkaz teoreticky nabyl PM
  • 25.06.2024 odešlu znovu odpor z datovky FO, s přesnou identifikací č.j. příkazu proti kterému podávám odpor. (K tomuto se později odkážu jako k pozdě podanému odporu a předchozí odpory budu rozporovat že se netýkaly toho daného příkazu.)
« Poslední změna: 20 Června 2024, 22:41:49 od cezlo »
IP zaznamenána

Číkus

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil
« Odpověď #13 kdy: 21 Června 2024, 08:08:22 »

Obávám se, že to nebude fungovat. Rozporovat můžete maximálně tak ten e-mail, odpor poslaný datovkou nikoli. A datovkou byl poslán ve lhůtě. Mohlo by to fungovat snad jen pokud byste ze stejného úřadu dostal i jiný příkaz.
IP zaznamenána

cezlo

• Zobrazit profil
« Odpověď #14 kdy: 21 Června 2024, 12:43:10 »

Zdravim, no doufal sem ze odpor musi byt identifikovan presne. Ale nevim urcite uz ted s tim nic neudelam a jestli na to dojde tak to budu rozporovat.. a po lhute ppdam odpor ktery bude nalezity. Tim asi uz nic nezkazim
Ted se chystam na UJ.
IP zaznamenána