Dobrý den,
rád bych poprosil o radu. Událost se stala v dubnu, teď nejspíš čeká první dopis na poště.
Cca ve 22 hodin jsem předjížděl neoznačený policejní Superb, za mnou to bliklo, pak mě předjeli a doprovodili na sjezd. Prokázání totožnosti, orientační dechová zkouška negativní, podezření z přestupku dle §125c, f 4. Odmítl jsem řešit na místě, protokol jsem nepodepsal.
Chyb si jsem vědom, že jsem to zastavení a jednání nenahrál a protokol jsem si nevyfotil. Jinak musím uznat, že to jednání ze strany policie probíhalo velice profesionálně, žádné "víte, co jste udělal?", "radši to zaplaťte, žádné body vám neodečteme" jak se všude možně píše. Ale myslím taky, že žádné poučení o podání vysvětlení, ale to už nedokážu.
Je to moje první událost, kdy jsem to odmítl řešit na místě, také ze studijních důvodů, kdy snad zase o tolik nejde, kdyby se to nepovedlo. Nemám ale ambice hrát všechny možné hry, o kterých se zde dá dočíst. Přecijen jsem holt tu povolenou rychlost překročil, i když věřím, že je nastavená nesmyslně a k žádnému ohrožení nedošlo, protože tam skoro nikdo nebyl kromě jich.
Podle toho, co bude v dopise, bych podal odpor, pak se podíval do spisu a pak argumentoval materiálním aspektem (což jsem pochopil, že samo o sobě asi nepomůže) a případně stavem spisu, kvalitou a způsobem měření a dál nevím.
Kdybyste měli někdo tipy, co zkusit, nebo jste si chtěli vyzkoušet nějakou novou taktiku atd., tak bych se nabídl, případně aspoň přednesu info o stavu toho měření a postupu úřadu. Příspěvek budu aktualizovat a jestli ještě platí postup z toho varování novým uživatelům, mohu poprosit o řešení neveřejně?
Děkuji
SmArt