Pardon pane Pánek, nějak si nevidíte do úst...... a já opravdu jasně vidím ty hromady státních úřednic co si nechávají zpracovat daňové přiznání velkou účetní firmou....no možná by se pár s nějakým vedlejšákem našlo, ale že by z toho šlo odvozovat odměňování ve státní správě to si nemyslím....
nejak tak, a kdo není úplnej idiot, tak si domluví, že mu další drobnosti jako vedlejšáky s DP udělá mzdová účtárna zaměstnavatela (buď ofiko, anebo bokem, v rámci vedlejšáku toho mzdovýho)
jenom pánek furt vypisuje storky - ať tady, nebo na D-F v diskusích (a asi si myslí, že jsou všici blbí a nepamatujou si tydle dřísty, co tam psal pár dní zpátky), jak chuděry se sotva dvackou čistýho kdesicosi, a pak mají na účetní firmu, kde se nikdo za míň jak 5k ani nevodprdelí ze židle tvl
A co určené částky? Na nich IMHO okrádají lidi mnohem víc než na pokutách.
přesně tak, voni vobčas na tech oruadech taky nejsou úplně všici úplně debilní, a rádi se povozí na neznalosti, neobratné formulaci či případně přímo debilitě podávajícího (jako posled jeden ten místní exot, si ho baba z úřadu povozila právě na pokutách, přitom ale existujou hned dva další způsoby inkasa - právě tydle SPRDELní výzvy, a taky blokový pokuty - nově se to menuje příkazem na místě - co může - ač se to všeobecně neví - skoro odjakživa vydávat i oruad, nejenom opicajt na ulici)
já sem použil (specificky ohledně statistik vybranejch prachů) tudle formulace, která se mi jeví býti poměrně dobře neprůstřelná a pokrejvá snad všecky varianty inkasa z úsekovek apod. (upravte si dle potřeby konkrétní žádosti):
◦ z toho počet přestupků pravomocně uzavřených úhradou určené částky stanovenou Výzvou k zaplacení určené částky dle zákona č. 361/2000 Sb.
◦ z toho počet přestupků pravomocně vyřešených úhradou pokuty stanovenou Příkazem dle § 90 zákona č. 250/2016 Sb.
◦ z toho počet přestupků pravomocně vyřešených úhradou pokuty uložené Příkazem na místě dle § 91 zákona č. 250/2016 Sb.
◦ z toho počet přestupků vyřešených úhradou pokuty uložené Rozhodnutím o přestupku dle § 93 zákona č. 250/2016 Sb.
pokuta jako taková je gumovej termín, kterej ale přímo v legislativě prakticky nefiguruje, takže si to můžou vykládat, jak se jim zlíbí, použití zákonnejch pojmenování je celkem neprůstřelný (akorát je potřeba sledovat to, že se to občas změní)