30kmhcz

Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Pokročilé vyhledávání  

Novinky:

>>DŮLEŽITÉ UPOZORNĚNÍ: ČTOU TO TADY JAK ÚŘEDNÍCI, TAK POLICIE. Neuvádějte nic, podle čeho by protistrana mohla dovodit, o jaký případ se jedná. Jak na to? Pojďte >>sem<<.

Autor Téma: Za přestupky si připlatíte. Správní řízení výrazně zdražilo  (Přečteno 8689 krát)

Behemot

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
    • HW World
Re:Za přestupky si připlatíte. Správní řízení výrazně zdražilo
« Odpověď #15 kdy: 27 Srpna 2024, 21:24:49 »

ale no tak, ty platy jsou mnohem vyšší. Zde přikládám jako příklad plat řadového referenta ve zcela bezvýznamném malém městysu.
pánek je trochu mimo a neustále to všude plevelí zaručeněpravejmastorkama(TM), kterak různý ty jeho *kamaráky* ouřadnice, chuděry, sou věčně nekde fprdeli na cestách za pár šupů a s obrovskejma hmotkama na zádech…tak jo…

v reálu ti neschopní nekompetentní dementi nejen že pokud možno nevytáhnou prdel z kanclů, ale už mají ai problém se podívat do mapy, dyž rozhodujou vo věcech jako uzavírky, jak sem onehdá zjistil
IP zaznamenána
STICKERS-CZ - nekonformní samolepky a placky

Panek

• Zobrazit profil
« Odpověď #16 kdy: 28 Srpna 2024, 08:00:37 »

Děkuji, že si mne pán všimnul. Mimochodem v mém případě získávání dat nejde o kamarádky úřednice, ale o klienty, kterým dělá naše firma daňová přiznání. Pouze pozdrav, klíčenky došly.

Mimochodem, můj příspěvek v tomto vlákně byla prostá citace z článku, který byl odkazován v příspěvku přede mnou. Nic víc

Za posledních skoro dvacet let výrazně stouply také faktické náklady správního řízení. Především platy úředníků, které přestupky řeší: v roce 2006 to bylo v průměru 14 890 korun hrubého, teď už je to 23 390 korun. Zdražilo také poštovné: doporučené psaní v roce 2006 stálo 19 korun, nyní je to 62 korun. Stouply i náklady na energie nebo kancelářské potřeby. 
Zdroj: https://www.penize.cz/spotrebitel/455578-za-prestupky-si-priplatite-spravni-rizeni-vyrazne-zdrazilo
« Poslední změna: 28 Srpna 2024, 08:26:58 od Panek »
IP zaznamenána

ViktorN

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #17 kdy: 28 Srpna 2024, 08:59:34 »

já jen doplním, že úředníci berou nikoliv 23k, nýbrž 40–60k a několikadesetitisícové odměny vůbec s ničím nesouvisí a už vůbec ne s počtem vybraných pokut! Zjištěno na základě 106 z Kuřimi.

A dodatek: pokud přímo zdůvodňují zvýšení úhrady nákladů řízení zvýšením platů úředníků, pak jsou úředníci motivováni výběrem tohoto poplatku a pak to je pěkná munice na podjatost, ne?
« Poslední změna: 28 Srpna 2024, 09:05:00 od ViktorN »
IP zaznamenána

Panek

• Zobrazit profil
« Odpověď #18 kdy: 28 Srpna 2024, 09:05:14 »

Ono by se dalo dohledat i více měst. Protože když na 106 odpoví, měli by to zveřejnit i na internetu.
IP zaznamenána

lc81

• Zobrazit profil
« Odpověď #19 kdy: 28 Srpna 2024, 14:12:17 »

poštovné se taky nedá brát jako argument, protože proti 2006 se doručuje i do datovek-určitě pár desítek %
IP zaznamenána

Panek

• Zobrazit profil
« Odpověď #20 kdy: 29 Srpna 2024, 06:24:31 »

Je to prostě zvednutí "daně".
IP zaznamenána

Fogyn

• Zobrazit profil
« Odpověď #21 kdy: 29 Srpna 2024, 08:36:24 »

Je to prostě "ti zmetci se nám brání tak jim to zdražíme". Nic víc..
IP zaznamenána

sennheiser

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #22 kdy: 29 Srpna 2024, 14:15:07 »

já jen doplním, že úředníci berou nikoliv 23k, nýbrž 40–60k a několikadesetitisícové odměny vůbec s ničím nesouvisí a už vůbec ne s počtem vybraných pokut! Zjištěno na základě 106 z Kuřimi.

Tak co zkusit Kurim obeslat žádostmi o výši odměn z dob , kdy radar na Zámecké nefungoval a výši vybraných pokut z ostatních radarů.
Pokud bude patrno, že odměny exponenciálně stouply od dob zvýšeného výběru pokut, tak následně atakovat za co teda byly ty odměny.
IP zaznamenána

lc81

• Zobrazit profil
« Odpověď #23 kdy: 29 Srpna 2024, 16:12:37 »

ono to celé je stylem ty prachy z vás dostaneme tak či tak. banka když to nedostane z úroků tak to dostane z poplatků

ale nemyslím, že ty odměny uspějí, protože argument bude hodně případů=hodně práce=velká odměna. že těch hodně případů znamená vyšší výběr se zamlčí
IP zaznamenána

Behemot

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
    • HW World
« Odpověď #24 kdy: 01 Září 2024, 22:52:07 »

jasně tvl, vagónu vouřadnic v zaměstnaneckým/služebním poměru s dvackou čistýho děláte přiznání, tak jo
IP zaznamenána
STICKERS-CZ - nekonformní samolepky a placky

Panek

• Zobrazit profil
« Odpověď #25 kdy: 03 Září 2024, 06:59:21 »

Proberte se pane Behemot. Já citoval text z článku a na něj reagoval. Až pak jsem jsem reagoval na Vaše osočení, že: "pánek je trochu mimo a neustále to všude plevelí zaručeněpravejmastorkama"
Trochu soudnosti, prosím. Nebo ještě lépe. Chodit na toto fórum střízlivý.
IP zaznamenána

pk202

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil
« Odpověď #26 kdy: 03 Září 2024, 10:23:48 »

...Mimochodem v mém případě získávání dat nejde o kamarádky úřednice, ale o klienty, kterým dělá naše firma daňová přiznání. ...

Pardon pane Pánek, nějak si nevidíte do úst...... a já opravdu jasně vidím ty hromady státních úřednic co si nechávají zpracovat daňové přiznání velkou účetní firmou....no možná by se pár s nějakým vedlejšákem našlo, ale že by z toho šlo odvozovat odměňování ve státní správě to si nemyslím....
IP zaznamenána

Panek

• Zobrazit profil
« Odpověď #27 kdy: 03 Září 2024, 12:56:28 »

Pane pk202
Kde tam píšu hromady? To tam narval Behemot, já tedy ne.
Kde jste vzal velkou účetní firmu? Někde jsem psal velká účetní firma? Firma je i malé s.r.o. A víte kolik lidí má povinnost podat si přiznání. To není jen o tom, že to musí být úředník s vedlejšákem. Hypotéka, pronájem, zrušení ŽP atd. Těch jedinců je strašně moc. V jednom případě dokonce zděděná tantiéma.
A znova, já jsem u těch částek v tomto vlákně citoval část textu z článku, na který toto vlákno odkazuje, a reagoval na ně, že to bych šel raději do supermarketu za kasu. Svůj příspěvek o svých zdrojích dat jsem napsal až na Behemotovo nařčení z neustále to všude plevelí zaručeněpravejmastorkama
« Poslední změna: 04 Září 2024, 06:14:19 od Panek »
IP zaznamenána

sennheiser

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #28 kdy: 03 Září 2024, 20:56:43 »

Jednou provždy: nesouvisí !!

K bodu 4:
Jaká část příjmu z pokut radarů je rozdělena na odměny pracovníkům MěÚ Kuřim?
Žádná částka z pokut za radary se nezapočítává do platů (tj. ani odměn) pracovníků MěÚ Kuřim.

k bodu 3:
Získala úřednice xxxx odměny k základnímu platu za rok 2023 a 2024? Pokud ano, tak v jaké výši a za co konkrétně?
2023 – 145.000,- Kč za mimořádné práce bez ohledu na pracovní dobu a spolupráci při přípravě akcí města,
za mimořádné práce související s přípravou jednacího řádu zastupitelstva města, za mimořádné práce související s provozní situací v KD Kuřim
2024 – 45.000,- Kč za mimořádné práce bez ohledu na pracovní dobu a spolupráci při přípravě akcí města

Tak to si přímo říká o rozpis těch mimořádných prací....  Nějaké nápady na nejvhodnější formulace?
protože ta  "příprava jednacího řádu zastupitelstva města" mi vůůůbec nepřijde jako něco, co by mělo být placeno mimo základní plat ( 860.000/rok)
« Poslední změna: 03 Září 2024, 20:58:46 od sennheiser »
IP zaznamenána

Panek

• Zobrazit profil
« Odpověď #29 kdy: 04 Září 2024, 06:12:38 »

Odpoví ve smyslu: Město Kuřim v roce 2023 pořádalo, případně participovalo na těchto akcích: ...... Paní XY se organizačně podílela na všech a to bez ohledu na svoji pracovní dobu. Nutno podotknout, že např. akce ....... se konaly o víkendu, případně v jiné dny pracovního klidu.
IP zaznamenána