"Pokud mám zastavit před prvním přechodem, tak to musím udělat ještě na zelenou." - Ano, v případě, že je tam hustý provoz, hromada chodců, prostě "předvídám". (ne, nemyslím v tom smyslu jasnovidectví jak to chtějí orgáni, ale v tom rozumném, který dělá každý schopný řidič).
"nechali loni oškubat na místě příkazem, tak nějak za litr" - když jsou to idioti a neví, ž s fízlem se nebavíme? Oni dostali flastr za "nechám si dát flastr".
"Opičáky to pochopitelně nezajímalo." - pochopitelně, proto se co? S opičáky nebavíme... opět "nechám si dát flastr".
"Zdá se, že při dodržení povolené rychlosti v momentě, kdy vjíždím do křižovatky, nemohu vědět, zda z ní budu moct vyjet." - to tak nějak platí pro VŠECHNY křižovatky pokud nesleduji provoz okolo, viz první věta tohoto příspěvku.
"z té fotky se nezdá, že by zastavení před tím přechodem (před světelným zařízením) nebylo v křižovatce." Já na street vidím příčnou čáru před semaforem. Buď je tam špatně čára (a na tom to obhájím ve správku) nebo to NENÍ v křižovatce a není co řešit.
Já osobně bych prostě jel, vidím, že za křižovatkou nejsou auta, okolo nejsou chodci - jedu, není problém. Je hustý provoz, v křižovatce už jsou auta, okolo je víc chodců? Budu obezřetný, ale semafor celkem ignoruji. Pokud by bylo třeba zastavit, zastavím cca 3 auta za tím prvním přechodem (u té tyčky). Tím jsem najel dostatečně abych nebrzdil provoz a zároveň jsem nenajel do křižovatky, kterou neblokuji.
Křižovatka je v pohodě, spíš vidím problém v tom "nechali si dát flastr". Když budete dodržovat rady, nebudete se bavit s opičáky a budete řídit jako schopný řidič - nemůžete tady mít problém, který byste před SO, nejhlř u soudu neobhájil....