Vozidlo zaparkováno na půl hodiny, RZ uloženy do kufru před městapáckým vozidlem zasílající výzvy k úhradě za parkování v modré zoně... Nebylo kde parkovat. Kolem vozidla se začali motat městapáci, kteří chtěli nechat vozidlo odtáhnout, tak řidič nelenil, vyšel z domu, nacvakl RZ a odjel. VIN bylo částečně zakryto. Městapáci tam stáli jak opaření (cyklohlídka). Nemají totožnost řidiče, neměli v ruce ORV, vin zakryto. Empík si zapamatoval RZ, které řidič nacvakl. A myslel si, jak vyhrál, když v evidenci zjistil řachlou technickou a oznámil provozovatele.
Podán odpor ve znění: Vozidlo tovární značky Škoda Octavia VIN: TMBJE21Uxxxxxxxx bylo v době Vámi uvedeného přestupku hodin odstaveno a zaparkováno na soukromém pozemku mimo pozemní komunikaci (na zahradě za plotem) ve středočeském kraji, kde stojí již několik týdnů s rezebranou pohonnou jednotkou a čeká na opravu. Z toho vyplývá, že není možné aby bylo zaparkováno nebo dokonce odstaveno jak uvádí oznámení městské policie na Praze 6 v ulici xxxxxx. Na fotografiích v oznámení je černá Škoda Octavia bez registračních značek. Ze snímků předmětného vozidla uvedených v příkazu nelze s jistotou objektivně určit, že se jedná o moje vozidlo Škoda Octavia VIN *TMBJE21Uxxxxxxxx*. Proto nerozumím rozhodnutí správního orgánu, který mě uznává vinným z toho, že jsem porušil ustanovení, které je v příkazu uváděno.
JAko provozovatel to budu směrovat na to, že se nejedná o moje vozidlo, ale o zcela jinou škodu octavii, kterých jezdí po republice stovky... Možná trochu vachrlaté, ale uvidíme. Ten litr navíc v případ prohry už mě nezabije a za pokus to stojí. Ev. zvážím v případě prohry odvolačku na SO2. POkud nemají empící kamerový záznam z osobní kamery, tak si myslím, že jen jejich tvrzení není průchodné (mohli si špatně zapamotavat RZ odjíždějícího vozidla). Pokud by měli záznam z kamer, myslím, že by byla fotografie s RZ obsažena již v příkazu a nespokojili by se s fotkama co pořídili před příchodem řidiče. Ale může překvapit správňák pří řízení o přestupku. I takt to ale nudu tlačit na to, že řidič jehož totožnost znám a je mi hodně podobný musel RZ nacvaknout na úplně jinou octavii).
Co myslíte. Nějký tip, nebo nápad, jak tohle ev. vytunit?

Nebo kam to posouvat u osobního jednání? :-p