30kmhcz

Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Pokročilé vyhledávání  

Novinky:

>>DŮLEŽITÉ UPOZORNĚNÍ: ČTOU TO TADY JAK ÚŘEDNÍCI, TAK POLICIE. Neuvádějte nic, podle čeho by protistrana mohla dovodit, o jaký případ se jedná. Jak na to? Pojďte >>sem<<.

Autor Téma: § 27 odst. 1 d) parkovani v krizovatce a odst. 1 s) parkovani na jinych mistech  (Přečteno 1527 krát)

nowayfine

• Zobrazit profil

zasilam scann dopisu

IP zaznamenána

nowayfine

• Zobrazit profil

Pekny zbytek vikendu preji,

cim vicekrat to ctu, tim vice me napada moznosti, ale opet laicky....tudiz i blbe :) co na to vy, profici?

Dekuji
IP zaznamenána

nowayfine

• Zobrazit profil

Dobry vecer panove,

asi pujdu tim blanketnim odvolanim, vicemene jsem pochopil z diskusi, ze tim A) ziskam cas B) dam organovi prostor na chybu, pokud me nevyzve k doplneni odvolani

Prosim nejaky odkaz ci vzor toho blanketniho odvolani nekde najdu? Nikde jsem nic kloudneho nenasel. Nejvice mi asi pomohlo prostudovani tohoto vlakna https://www.30kmh.cz/index.php?topic=10954.msg121709#msg121709 ale i tak nejsem moudry. A urcite ani nevim az (pokud) me odgan vyzve o doplneni, co tam doplnovat.  Proste jsem v tomto naprosty amater.....:)

Dekuji zatim
IP zaznamenána

Lafayette

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil

Blanketní odvolání je zcela jednoduché:

Odvolávám se proti rozhodnutí č.j. 1234567890/2023, vydanému Městským úřadem Kocourkov dne 1.9.2023.
S úctou nowayfine
IP zaznamenána

nowayfine

• Zobrazit profil

lafayette, dekuji

a rozumim tomu spravne, ze tim ziskavam to co jsem popsal vyse? A) cas B) potencial chyby organa? jinak nevidim duvod to delat, nebot tam nic podstatneho neuvadim

IP zaznamenána

nowayfine

• Zobrazit profil

plus tim, ze je blanketni, tj. bez dalsiho detailu, neporusuji to, jake nalezitosti ma odvolani mit? viz. strana 7 treti odstavec odspodu rozhodnuti o prestupku?

diky
IP zaznamenána

nowayfine

• Zobrazit profil

dnes poslu blanketni.....az se neco dalsiho stane, poslu sem update. diky
IP zaznamenána

Lafayette

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil

Jasně, blanket. Ano, získáte čas a dáváte orgánům šanci udělat chyby navíc. Nic neporušujete :-)
IP zaznamenána

nowayfine

• Zobrazit profil

update po podani blanketniho odvolani (podano v patek 8.9.)

asi tam mam superaktivniho organa, nebot uz mam neco ve schrance (dle sledovani ceske posty to podal 11.9. pondeli, posta pokousela dorucit 12.9, ulozila nedorucene na poste 12.9.)

takze az mi to prijde do schranky, co mam ocekavat?

1) organ me vyzve k nejakemu datumu k doplneni blanketniho odvolani?

2) ja budu muset doplnit odvolani o relevantni body, na ktere se odvolavam. To vidite jako jake?

3) cela ta prace s uzivatelem "hh" ohledne rozanalyzovani soustavy krizovatek atd. sla vnivec? nebo se v ni jiz urada zacal topit, proto hodil vetu, ze neni dulezite zda a jaky prestupek byl spachan, protoze se bavime o prestupku zodpovednosti provozovatele, ne o prestupku samotnem?

Diky a peknou nedeli
IP zaznamenána

Lafayette

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil

Nebyl-li spáchán přestupek, nemohl být spáchán ani přestupek provozovatele. Pokud nebyl přestupek, pak provozovatel nemá nic, co by nezajistil. Atd.

Ta lhůta na doplnění odvolání je na vás. Můžete poslat až se vám to bude hodit, ale tak, aby mezitím už nadřízený orgán nestihl rozhodnout. Na to je obvykle.docela dost času.
IP zaznamenána

nowayfine

• Zobrazit profil

tak to muzu rovnou zacit pracovat na bodech nebo bodu (pokud by bodu bylo vic, je lepsi si to rozdelit na dele a davkovat po jednom?, at se organ unavi...nebo ja :) ), ktere bych chtel doplnit k blanketnimu odvolani......aniz bych mel k dispozici dopis, ktery je ke me na ceste

jake relevantni byste videli vy profici?

IP zaznamenána

nowayfine

• Zobrazit profil

tak zatim zadny dopis (ten podany organem 11.9.) z posty dorucen nebyl, ac byl fiktivne dorucen jiz minuly patek 22.9. ... takze jiz fiktivne dorucen je a mozna mi bezi nejaka lhuta v nem uvedena....mozna hloupy dotaz, ma smysl cekat az ho posta doruci vhozenim nebo (kdyz jiz je fiktivne dorucen) ma smysl si ho na poste vyzvednout treba dnes nebo v patek? abych se tim nepripravil o nejakou moznou chybu posty/organa.

diky a pekny prodlouzeny vikend
IP zaznamenána

swenak

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil

Určitě vyzvednout, je ale možné, že už je pozdě, to poznáte z trackingu, nebo máte na oznámení i poznámku, že nebude vhozeno a bude vráceno odesílateli.
IP zaznamenána

Číkus

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil

Byla při prvním pokusu o doručení vhozena do schránky výzva od pošty a také poučení obsahující označení správního orgánu a jeho adresu? Má adresát datovou schránku příslušného typu? Pokud ano a ne, pak je vhodné vyzvednout co nejdříve. Jestliže byly splněny podmínky pro doručení fikcí, tak je doručeno. Následné vhození nebo nevhození na to nemá vliv.
IP zaznamenána

nowayfine

• Zobrazit profil

Cikus: ano, neboli vyzva byla postou vhozena a pouceni adresata taktez.....a k datove schrance adresata (ma osoba)....ne, neboli nemam datovku

update:
Dnes jsem si ji chtel dojit vyzvednout na postu, nicmene posta me predbehla a rano to bylo ve schrance, nascannuju, zacernim a nasdilim sem.
Nicmene po rychlem proletnuti mam 5 dni od dne doruceni pisemnosti na odstraneni nedostatku blanketniho odvolani, coz je snad 5 pracovnich dni a ne kalendarnich (ale i tak me to stavi do situace, ze nejpozdeji v pondeli 2.10. musim reagovat odeslanim relevantnich bodu.

« Poslední změna: 29 Září 2023, 15:08:02 od nowayfine »
IP zaznamenána