Tak zajímavý vývoj. Uvedu časovou osu:
- 24.7. jsem podal blanketní odvolání (vizte můj příspěvek zde dříve) na e-mail uvedený jakožto podatelna našeho MěÚ.
- Vzápětí (cca 5 minut) mi přislo potvrzení o přijetí mailu. Jak přímo z oné adresy, tak i jako "read notifikace".
- 28.7. jsem toto podání potvrdil datovou schránkou:
Já, ###, narozen ###, bytem ###, tímto dle § 37 odst. 4, zákona č. 500/2004 Sb., správního řádu, potvrzuji podání učiněné dne 24. července 2023 v 17:50 z e-mailové adresy <můj e-mail> zaslané na elektronickou adresu podatelny MÚ ###
(<e-mail podatelny>) s předmětem "Viz Priloha.pdf". Toto podání bylo předběžně potvrzeno jako doručené téhož dne v 17:55
- 31.7 mi přišla datová zpráva z MěÚ, nevyzvednuto, jen jsem dostal notifikaci na soukromý e-mail.
- 10.8. jsem si právu vyzvedl, tam bylo uvedeno následující:
Sdělení o odvolání proti rozhodnutí č.j. ###
Tímto Vám sdělujeme, že odvolání proti shora uvedenému rozhodnutí ve věci dopravního přestupku ze dne ### bylo postoupeno k odvolacímu řízení na Krajský úřad Středočeského kraje, odbor legislativně právní a krajský živnostenský úřad, Zborovská 11, Praha 5.
- 16.8. (dnes) mi přišla datovou schránkou tato zpráva od mého MěÚ:
Dne 28.07.2023 bylo nám doručeno datovou zprávou „potvrzení podání učiněné dne 24.07.2023 v 17:50 z emailové adresy: <můj e-mail> zaslané na elektronickou adresu podatelny MěÚ ### (<e-mail podatelny>) s předmětem :“viz Priloha. pdf.“.
Dne 31.07.2023 byl ze strany oprávněné úřední osoby učiněn dotaz na podatelnu městského úřadu ###, zda dne 24.07.2023 byl doručen Vámi uvedený email. Pracovnicí podatelny bylo sděleno, že žádný takový email doručený nebyl. Přesto byla spisová dokumentace zaslána na KÚ středočeského kraje, odbor legislativně právní a KŽÚ k posouzení. Z jejich strany nebyl shledán důvod se věcí zaobírat a dle instrukcí Vás tímto vyzíváme, čeho jste se podáním ze dne 28.7.2023 domáhal. Stanovujeme Vám lhůtu 10ti dnů ode dne doručení.
Shrnuto, podal jsem odvolání a to bylo potvrzeno i doručeno. Údajně ten e-mail nebyl doručen, ale jak by potom věděli, že šlo o odvolání? V potvrzení datovou schránkou jsem nic takového neindikoval, bylo to jasné pouze z přílohy onoho údajně nedoručeného e-mailu.
Ještě navíc. To jejich doručení-nedoručení se může opírat o to co mi přišlo jakožto ono potvrzení přímo z e-mailu podatelny:
Předmět: Předběžné potvrzení o doručení datové zprávy
TOTO JE AUTOMATICKY GENEROVANÁ ZPRÁVA ELEKTRONICKÉ PODATELNY
Dobrý den,
datová zpráva ve věci „Viz Priloha.pdf“ byla dodána na elektronickou adresu podatelny. Po ověření správnosti
podání (zaručený el. podpis, technické parametry) a přidělení identifikátoru Vám bude zasláno závazné
potvrzení o doručení a přijetí datové zprávy.
Děkujeme za pochopení.
Město ###
###
tel.: ###
e-mail: ###
##adresa MěÚ##
tel.: ###
e-mail: ####
Příjem podání elektronicky podepsaných, el. přílohy ve formátu všechny s povolenou velikostí max. 10000000 bytů.
Vím, že podání je platné jakmile to dorazí k nim což opravdu dorazilo a může mi být jedno, že je to jen "předběžné potvrzení o přijetí". Ale oni by se na tom mohli točit.
Otázka tedy zní, jak mám reagovat? Nemůže to být pokládáno za oficiální výzvu k doplnění blanketního odvolání?