30kmhcz

Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Pokročilé vyhledávání  

Novinky:

>>DŮLEŽITÉ UPOZORNĚNÍ: ČTOU TO TADY JAK ÚŘEDNÍCI, TAK POLICIE. Neuvádějte nic, podle čeho by protistrana mohla dovodit, o jaký případ se jedná. Jak na to? Pojďte >>sem<<.

Autor Téma: [WIN] Překročení rychlosti v obci  (Přečteno 2891 krát)

honz

• Zobrazit profil
Re:Překročení rychlosti v obci
« Odpověď #15 kdy: 18 Července 2023, 09:00:04 »

Termín pro odvolání (první blanketní) je 24. července. Plán je zkusit prekluzi (až březen 2024) ale zároveň i klasickou obranu.
IP zaznamenána

honz

• Zobrazit profil
« Odpověď #16 kdy: 10 Srpna 2023, 08:55:33 »

Tak jsem zavčasu poslal blanketní odvolání. A dneska mi přišlo od SO1, že to postoupil na kraj. Nechtěl po mě doplnění.

Citace: Sdělení o odvolání proti rozhodnutí č.j. XY
Tímto Vám sdělujeme, že odvolání proti shora uvedenému rozhodnutí ve věci dopravního přestupku ze dne
29.06.2023 bylo postoupeno k odvolacímu řízení na Krajský úřad Středočeského kraje, odbor legislativně právní a
krajský živnostenský úřad, Zborovská 11, Praha 5.

Je to dobrá nebo špatná věc? Pokud mě požádá o doplnění SO2, tak se to nejspíše ještě protáhne a je to dobře. Pokud ale SO2 řekne, že odvolání není platné a zamítne ho, protože nemělo náležitosti, tak nevím jak postupovat. Respektive asi pak zbývá jen soud, že?

Ještě mne napadlo, zda jsem to odvolání přeci jen nanapsal špatně (nebo nabízející nesprávný výklad):

Citace: Blanketní odvolání
Já, ###, narozen ###, trvalým bydlištěm ### (dále jen „XXX“), tímto v souladu se zákonem č. 500/2004 Sb. ze dne dvacátého čtvrtého června roku dva tisíce čtyři, Správní řád, Část druhá, Obecná ustanovení o správním řízení, Hlava VIII, Odvolací řízení, Odvolání, § 81, kde se uvádí, že „(1)Účastník může proti rozhodnutí podat odvolání, pokud zákon nestanoví jinak.(2)Právo podat odvolání nepřísluší účastníkovi, který se po oznámení rozhodnutí tohoto práva písemně nebo ústně do protokolu vzdal.(3)Jestliže odvolatel vzal podané odvolání zpět, nemůže je podat znovu.(4) Statutární orgán právnické osoby má právo podat odvolání proti rozhodnutí, jímž má být omezena způsobilost právnické osoby samostatně jednat před správním orgánem, i když je toto rozhodnutí předběžně vykonatelné.“,

podávám v řádné lhůtě patnácti dnů od doručení do datové schránky odvolání proti rozhodnutí Městského úřadu ###, odboru správního, oddělení přestupků a správních deliktů (dále jen "správní orgán"), číslo jednací ###, doručeného zprávou v datové schránce, která byla správním orgánem odeslána dne dvacátého devátého června roku dva tisíce dvacet tři v čase jedenáct hodin dopoledne a padesát šest minut  a mne doručena dne devátého července roku dva tisíce dvacet tři v čase pět hodin ráno a padesát šest minut.

Podle tohoto rozhodnutí byl XXX shledán vinným tím, že „dne 27.03.2023 ve 12:56 hodin, řídil v obci ###, ul. ###, osobní vozidlo Ferrari, rz: ### , kterému byla radarem LaserCam4 naměřena rychlost 78 km/h, po odečtení tolerance 3 km/h tedy jeho rychlost činila 75 km/h. V obci ### je nejvyšší rychlost zákonem stanovena na 50 km/h, řidič tuto rychlost překročil o 25 km/h, tedy v provozu na pozemních komunikacích, v návaznosti na porušení ustanovení § 18 odst. 4 zákona č. 361/2000 Sb., kdy v obci smí jet řidič rychlostí nejvýše 50 km.h-1, a jde-li o dálnici nebo silnici pro motorová vozidla, nejvýše 80 km.h-1., čímž spáchal v nedbalosti přestupek podle § 125c odst. 1 písm. f) bod 3 zákona č. 361/2000 Sb. Za spáchaný přestupek se v souladu s § 35 až 41, § 46 a § 47 zákona o odpovědnosti za přestupky a §125c odst. 5 písm. f) zákona č. 361/2000 Sb., ukládá obviněnému: Povinností je uloženou pokutu ve výši 2 500 Kč a náklady řízení ve výši 1 000 Kč zaplatit do 30 dnů ode dne nabytí právní moci tohoto
rozhodnutí a to přiloženými poštovními poukázkami, nebo převodem na účet Měú ###, nebo osobně v pokladně Měú ###.
IP zaznamenána

Lafayette

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #17 kdy: 10 Srpna 2023, 10:52:06 »

Pokud Vás nevyzvou k doplnění odvolání, je to na výhru. Vyzvat by měl SO1.
IP zaznamenána

honz

• Zobrazit profil
« Odpověď #18 kdy: 16 Srpna 2023, 15:41:43 »

Tak zajímavý vývoj. Uvedu časovou osu:
  • 24.7. jsem podal blanketní odvolání (vizte můj příspěvek zde dříve) na e-mail uvedený jakožto podatelna našeho MěÚ.
  • Vzápětí (cca 5 minut) mi přislo potvrzení o přijetí mailu. Jak přímo z oné adresy, tak i jako "read notifikace".
  • 28.7. jsem toto podání potvrdil datovou schránkou:
    Citace
    Já, ###, narozen ###, bytem ###, tímto dle § 37 odst. 4, zákona č. 500/2004 Sb., správního řádu, potvrzuji podání učiněné dne 24. července 2023 v 17:50 z e-mailové adresy <můj e-mail> zaslané na elektronickou adresu podatelny MÚ ###
    (<e-mail podatelny>) s předmětem "Viz Priloha.pdf". Toto podání bylo předběžně potvrzeno jako doručené téhož dne v 17:55
  • 31.7 mi přišla datová zpráva z MěÚ, nevyzvednuto, jen jsem dostal notifikaci na soukromý e-mail.
  • 10.8. jsem si právu vyzvedl, tam bylo uvedeno následující:
    Citace
    Sdělení o odvolání proti rozhodnutí č.j. ###
    Tímto Vám sdělujeme, že odvolání proti shora uvedenému rozhodnutí ve věci dopravního přestupku ze dne ### bylo postoupeno k odvolacímu řízení na Krajský úřad Středočeského kraje, odbor legislativně právní a krajský živnostenský úřad, Zborovská 11, Praha 5.
  • 16.8. (dnes) mi přišla datovou schránkou tato zpráva od mého MěÚ:
    Citace
    Dne 28.07.2023 bylo nám doručeno datovou zprávou „potvrzení podání učiněné dne 24.07.2023 v 17:50 z emailové adresy: <můj e-mail> zaslané na elektronickou adresu podatelny MěÚ ### (<e-mail podatelny>) s předmětem :“viz Priloha. pdf.“.

Dne 31.07.2023 byl ze strany oprávněné úřední osoby učiněn dotaz na podatelnu městského úřadu ###, zda dne 24.07.2023 byl doručen Vámi uvedený email. Pracovnicí podatelny bylo sděleno, že žádný takový email doručený nebyl. Přesto byla spisová dokumentace zaslána na KÚ středočeského kraje, odbor legislativně právní a KŽÚ k posouzení. Z jejich strany nebyl shledán důvod se věcí zaobírat a dle instrukcí Vás tímto vyzíváme, čeho jste se podáním ze dne 28.7.2023 domáhal. Stanovujeme Vám lhůtu 10ti dnů ode dne doručení.

Shrnuto, podal jsem odvolání a to bylo potvrzeno i doručeno. Údajně ten e-mail nebyl doručen, ale jak by potom věděli, že šlo o odvolání? V potvrzení datovou schránkou jsem nic takového neindikoval, bylo to jasné pouze z přílohy onoho údajně nedoručeného e-mailu.

Ještě navíc. To jejich doručení-nedoručení se může opírat o to co mi přišlo jakožto ono potvrzení přímo z e-mailu podatelny:
Citace: Předběžné potvrzení o doručení datové zprávy
Předmět: Předběžné potvrzení o doručení datové zprávy

TOTO JE AUTOMATICKY GENEROVANÁ ZPRÁVA ELEKTRONICKÉ PODATELNY
                ***************************************************************************
                Dobrý den,
                datová zpráva ve věci „Viz Priloha.pdf“ byla dodána na elektronickou adresu podatelny. Po ověření správnosti
                podání (zaručený el. podpis, technické parametry) a přidělení identifikátoru Vám bude zasláno závazné
                potvrzení o doručení a přijetí datové zprávy.

Děkujeme za pochopení.

Město ###
                ###
                tel.: ###
                e-mail: ###

##adresa MěÚ##
tel.: ###
e-mail: ####
Příjem podání elektronicky podepsaných, el. přílohy ve formátu všechny s povolenou velikostí max. 10000000 bytů.
Vím, že podání je platné jakmile to dorazí k nim což opravdu dorazilo a může mi být jedno, že je to jen "předběžné potvrzení o přijetí". Ale oni by se na tom mohli točit.

Otázka tedy zní, jak mám reagovat? Nemůže to být pokládáno za oficiální výzvu k doplnění blanketního odvolání?
« Poslední změna: 16 Srpna 2023, 21:46:10 od honz »
IP zaznamenána

honz

• Zobrazit profil
« Odpověď #19 kdy: 17 Srpna 2023, 09:13:40 »

Ještě mne napadly další dvě věci. V té poslední zprávě me SO1 v podstatě o nic nežádá. Ta věta sama o sobě nedává smysl, protože tam chybí sloveso: "vyzíváme  Vás, abyste doplnil/upřesnil".

Navíc onoho 28.7. jsem se ničeho nedomáhal a podání jsem ten den nedal. Jen jsem potvrdil podání z 24.7. A navíc zkomolili i mou e-mailovou adresu a i ten předmět toho e-mailu (velké písmeno a mezera navíc).

Mohu se tedy vyjádřit v tom smyslu, že 28.7. jsem podání neučinil, takovou e-mailovou adresu nevlastním, takový předmět e-mailu jsem nikdy nezaslal a tudíž nemohu dodat další informace?
IP zaznamenána

honz

• Zobrazit profil
« Odpověď #20 kdy: 17 Srpna 2023, 22:26:20 »

Prosil bych jakoukoliv dobrou duši o pomoc. Termín je 26. srpna.
IP zaznamenána

honz

• Zobrazit profil
« Odpověď #21 kdy: 24 Srpna 2023, 07:26:56 »

Opravdu by se nenašla dobrá duše, která by mi poradila? Odpovědět musím do soboty.
IP zaznamenána

Lafayette

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #22 kdy: 24 Srpna 2023, 10:14:31 »

Odvolání jste podal, potvrzení máte, dokonce i informaci o předložení spisu a odvolání na kraj.
Asi bych to ignoroval. Možná jim můžete napsat, že žádnou takovou emailovou adresu nepoužíváte.
IP zaznamenána

honz

• Zobrazit profil
« Odpověď #23 kdy: 24 Srpna 2023, 12:25:00 »

Moc děkuji za odpověď!
Nemohla by ta jejich poslední zpráva být vnímána jako žádost o doplnění blanketního odvolání?
IP zaznamenána

Lafayette

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #24 kdy: 24 Srpna 2023, 13:53:51 »

Tak to v tom opravdu nevidím.
Já bych asi počkal a ve vhodnou chvíli požádal Ministerstvo dopravy o opatření na ochranu proti nečinnosti Kraje ve věci odvolání proti rozhodnutí SO1.
IP zaznamenána

honz

• Zobrazit profil
« Odpověď #25 kdy: 25 Srpna 2023, 12:21:07 »

Vhodná chvíle znamená těsně před prekluzí?
Nebyla by lepší žaloba na to, že mi nebyl dopřán spravedlivý proces? A žádat zrušení rozhodnutí. Nebylo by to k obnovení celého procesu od začátku?
IP zaznamenána

honz

• Zobrazit profil
« Odpověď #26 kdy: 27 Srpna 2023, 10:19:06 »

Tak jsem odeslal snad kompromisní věc:

Citace
Reaguji na úřední záznam ze 16.8.2023 ve 14:56. Z této výzvy není jasné, čeho si po mě Městský úřad ### žádá. Doslova je uvedeno:
"... dle instrukcí Vás tímto vyzíváme, čeho jste se podáním ze dne 28.7.2023 domáhal."

Zde chybí k čemu mě Městský úřad úkoluje. Není možné, že v uvedeném textu omylem chybí sloveso?
č.j. ###, spisová značka ###
« Poslední změna: 20 Září 2023, 10:01:35 od honz »
IP zaznamenána

honz

• Zobrazit profil
« Odpověď #27 kdy: 07 Září 2023, 09:45:25 »

Dnes jsem si po uplynutí 10 dní vyzvednul reakci:

Citace
Úřední záznam:
Dne 26.08.2023 nám byla doručena Vaše reakce na úřední záznam z 16.08.2023 v 14:56, ve kterém Měú ### vyzýváte ke specifikaci Vašeho podání ze dne 24.07.2023 v 17:50 hodin. Tímto Vám vyzýváme ke sdělení, čeho jste se podáním ze dne 24.07.2023 v 17:50 hodin domáhal a co bylo tedy obsahem tohoto podání. Stanovujeme Vám lhůtu 10 dnů od doručení této písemnosti.

Takže to doplnili a dokonce si i všimli správného data podání (24.7.2023).

Mám reagovat v takovémto smyslu?
"Reaguji na úřední záznam ten-a-ten. Obsah podání je ve zprávě kterou jsem vám zaslal 24. července 2023 v 17:50 z e-mailové adresy ### zaslané na elektronickou adresu podatelny MÚ ### (###@###.cz) s předmětem "Viz Priloha.pdf". Toto podání bylo prokazatelně doručeno téhož dne v 17:55, kdy mi dorazilo z adresy podatelny předběžné potvrzení o přijetí" + příloha screenshotu potvrzení a možná i EML soubor (ten ale datovka bohužel neumí přiložit).

IP zaznamenána

honz

• Zobrazit profil
« Odpověď #28 kdy: 19 Září 2023, 10:28:42 »

Tak jsem odeslal toto:
Citace
Já, ###, narozen: ###, bytem: ###, reaguji na úřední záznam ze dne 28.8.2023, číslo jednací: ###, spisová značka: ###. Obsah podání je v e-mailové zprávě a její příloze kterou jsem zaslal 24. července 2023 v 17:50 z e-mailové adresy ### na elektronickou adresu podatelny MÚ ### (###.cz) s předmětem "Viz Priloha.pdf". Toto podání bylo prokazatelně doručeno téhož dne v 17:55, kdy mi dorazilo z adresy podatelny předběžné potvrzení o přijetí i potvrzení o přečtení (viz otisky obrazovky níže).
Plus jsem přiložil screenshot potvrzení přečtení i jejich automatickou odpověď.
IP zaznamenána

honz

• Zobrazit profil
« Odpověď #29 kdy: 13 Října 2023, 08:24:55 »

Dne 2. 10. mi dorazila do DS zpráva od MěÚ s předmětem "Úřední záznam". Dnes (po doručení fikcí) jsem ji chtěl otevřít, ale ještě než jsem se příhlásil, tak jsem si všimnul notifikace, že tam od 12.10. mám další zprávu s předmětem "Rozhodnutí". Mám tedy raději počkat dalších deset dní s výběrem DS? Vypadá to, že moje odvolání nenašli a teď rozhodli.
IP zaznamenána