30kmhcz

Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Pokročilé vyhledávání  

Novinky:

>>DŮLEŽITÉ UPOZORNĚNÍ: ČTOU TO TADY JAK ÚŘEDNÍCI, TAK POLICIE. Neuvádějte nic, podle čeho by protistrana mohla dovodit, o jaký případ se jedná. Jak na to? Pojďte >>sem<<.

Stran: [1] 2 3 ... 6

Autor Téma: [LOST] Příkaz provozovateli - Benešov více jak 50kmh - UNICAM  (Přečteno 1073 krát)

lee55

• Zobrazit profil

Dobrý den ve spolek,
po automatickém vytvoření DS pro fyzické osoby mi minulý týden dorazil příkaz od MěÚ Benešov. Skutek překročení v obci o více jak 50kmh se měl údajně stát mým firemním vozidlem (motocykl) vloni 4.6. v obci Křemení - radar UNICAM. Této zprávě do DS nepředcházela žádná jiná komunikace - ani výzva na udání řidiče, ani výpalné. Připomínám, že DS mi byla založena automaticky až letos, tedy výzva by mi měla přijít klasicky poštou.
Ve stanovené lhůtě 8 dnů jsem včera odeslal do jejich DS odpor. Dnes mi do DS doručili další dopis o pokračování správního řízení po podaném odporu s tím, že se mohu vyjádřit k podkladům pro vydání rozhodnutí a o právu požádat nařízení ústního jednání.

Jsem začátečník a rád bych někoho z vás požádal o spolupráci při obraně. Z nastudovaných zdrojů od Vás se domnívám, že k prekluzi by mělo dojít letos 4.6. tzn za necelé 2 měsíce.

K nahlédnutí do spisu mi stanovili lhůtu 10 dnů ode dne vyrozumnění - tzn ode dneška. Tím, že mne nevyzvali k udání řidiče (v zákonně lhůtě 30 resp 60 dnů) by mělo být jednodušší tento případ překlopit do WIN - nebo ne ?

Můžete mi prosím poradit jaký další postup mám zvolit abych jim vyměřenou pokutu 5.000,- plus náklady na správní řízeni 1.000,- nemusel platit a snižovat jim tím náklady na pořízení toho radaru ?....

Děkuji mnohkrát za pomoc - pokud bude potřeba tak anonymizované dopisy mohu přiložit. EDIT: přiložil jsem zprávy z DS
« Poslední změna: 14 Dubna 2023, 16:33:49 od lee55 »
IP zaznamenána

Lafayette

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
Re:Příkaz provozovateli - Benešov více jak 50kmh - UNICAM
« Odpověď #1 kdy: 13 Dubna 2023, 16:03:08 »

Proti příkazu podat včas odpor. Není třeba nic vymýšlet, stačí:
"Proti příkazu č.j. XXXX podávám odpor"
IP zaznamenána

swenak

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #2 kdy: 13 Dubna 2023, 17:38:03 »

Odpor už podal, nyní jde již řízení. Určitě by chtělo zjistit, co je ve spisu, jestli opravdu neproběhnula výzva a nebylo doručeno fikcí.

Dále, škoda toho odporu do DS rovnou, chce to optimalizovat. Stejně tak škoda okamžitého vyzvednutí infa o pokračování řízení, už teď jste se okradnul o 15dnů.
IP zaznamenána

lee55

• Zobrazit profil
« Odpověď #3 kdy: 13 Dubna 2023, 21:15:23 »

...SWENAK: máte na mysli, že jsem měl ten odpor odeslat klasicky poštou a získat tak 1-2 dny navíc ?...a ohledně toho vyzvednutí infa máte na mysli, že jsme mohl předpokládat, že se ta nová zpráva v DS bude týkat tohoto řízení a otevřít ji až ten 10-tý den ?...nebo je ještě nějaká jiná možnost ?...nevnímejte to prosím nijak zle, snažím se sebevzdělavát a vážím si Vašuch rad..jen se v tom potřebuju zorientovat lépe :-)....jestli jsem Vás dobře pochopil tak bych měl v následujících 10-ti dnech nějak nahlédnout do spisu a zjistit jak se to má ohledně výzvy ?...
IP zaznamenána

frantisek

• Administrator
    • Zobrazit profil
    • OSBID o.s.
« Odpověď #4 kdy: 14 Dubna 2023, 16:32:51 »

Tohle vypadá, že Vám psali na adresu trvalého bydliště a tam jste nevyzvedával.
Jsme v kuchyni, úřad sem nevidí - přiložte ty dva dokumenty (příkaz a výzvu k vyjádření se).
V nejhorším do toho Benešova sjedu nakouknout.
IP zaznamenána
www.osbid.cz - s autem svobodně a bezpečně
frantisek@osbid.cz
t: 602392900 - ale jen když je to fakt nutné ;)

lee55

• Zobrazit profil
« Odpověď #5 kdy: 14 Dubna 2023, 16:38:03 »

Děkuji mockrát, přiloženo...já mám totiž podezření, že to pošťačka dala mýmu zeťákovi, kterej to samozřejmě svýmu tchánovi (mě) nedal.
Zeťák u nás ani nemá trv.pobyt, cjodí do práce na směny takže to klidně od ní mohl dopoledne převzít...rozhodně ale neměl u sebe OP...pokud je to tato varianta nevím..jen mi je divné že by úřad nic neposlal.
IP zaznamenána

swenak

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
Příkaz provozovateli - Benešov více jak 50kmh - UNICAM
« Odpověď #6 kdy: 15 Dubna 2023, 06:29:37 »

Tak dle příkazu byla výzva doručena 27.6.2022. Je tedy potřeba zjistit jak, jestli fikcí, což je problém, nebo zetěm, což by bylo mnohem lepší, zejména, pokud tam bude na doručence jeho podpis/jméno/číslo OP. To zjistíte ze spisu.

Co se týče optimalizace doručování/odesílání, je toho tady psáno hodně, je potřeba se podívat do dalších sekcí.
« Poslední změna: 15 Dubna 2023, 09:59:46 od swenak »
IP zaznamenána

sennheiser

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #7 kdy: 15 Dubna 2023, 10:26:23 »

Jen doplnění, jak jste se podivoval, že nepřišla žádost o výpalné ( odpustek). U přestupku překročení rychlosti na 40km/h v obci, žádný odpustek nechodí a rovnou se zahajuje správní řízení.. Jelikož jde o závažný přestupek, kde hrozí odebrání ŘO na 6-12 měsíců.
V této fázi Vám opravdu zbývá, jen prověřit jak došlo k doručení. Navíc k promlčení máte daleko, jelikož tím příkazem z minulého týdne se tzv.restartovala lhůta. Asi Vám v případě doručení fikcí nezbyde nic jiného než zaplatit. Pořád lepší než mít 5 bodů a přijít o řidičák.
Na Humlmuty je už pozdě.
« Poslední změna: 15 Dubna 2023, 13:42:20 od sennheiser »
IP zaznamenána

Číkus

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil
« Odpověď #8 kdy: 15 Dubna 2023, 11:03:50 »

sennheiser> To není zcela přesné. U přestupků, za které hrozí zákaz řízení se skutečně nezasílá odpustková výzva, nicméně ani se rovnou nezahajuje správní řízení. Úřední parazit se i tak musí pokusit zjišťovat řidiče, tedy musí zaslat provozovateli alespoň výzvu k podání vysvětlení.

Pokud v tomto případě bylo správní řízení s provozovatelem zahájeno, aniž by mu předtím byla doručena výzva k podání vysvětlení (resp. bez toho, aby se úřední parazit nejprve zeptal na řidiče), je to rozehráno velice dobře.
IP zaznamenána

sennheiser

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #9 kdy: 15 Dubna 2023, 13:41:46 »

to Číkus: máte samozřejmě pravdu.. Správní řízení se u tohoto přestupku zahajuje automaticky jen pokud je řidič zastaven hlídkou za překročení o 40km/h. U automatizovaného prostředku to začíná Výzvou podání vysvětlení.

Výzva mu podle všeho SO doručena byla - jen si tazatel musí nyní zjistit jakým způsobem ( fikce a nebo převzetí zetěm)
U fikce asi moc možností není ( pokud doručovali na trvalé bydliště) U převzetí neoprávněnou osobou už to hratelné je - nebylo doručeno.

edit : na upřesnění od Číkuse , aby příspěvek nebyl zavádějící
« Poslední změna: 15 Dubna 2023, 14:47:58 od sennheiser »
IP zaznamenána

Číkus

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil
« Odpověď #10 kdy: 15 Dubna 2023, 14:03:18 »

Pokud zásilku převzala jiná osoba, pak výzva doručena nebyla.
IP zaznamenána

lee55

• Zobrazit profil
« Odpověď #11 kdy: 15 Dubna 2023, 15:29:42 »

Pánové mockrát Vám děkuji, rozumím tomu. Je tedy nyní vhodné požádat o část kopie spisu do DS dle zdejšího vzoru ?...Mám v úmyslu požádat jako učastník řízení pouze o část spisu a to například tak, aby mi poslali vše evidované k 1.4.2023 - tím se vyhnu tomu aby to vyhodnotili jako nahlížení do spisu a zárověň aby to anonymizovali. Také bych měl komplet všechny dokumenty, protože zbytek dopisů mám v té zapráskané DS. Jdu správným směrem touto žádostí nebo to lze udělat ještě lépe ? Dekuji.
IP zaznamenána

Číkus

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil
« Odpověď #12 kdy: 15 Dubna 2023, 15:47:20 »

Hlavně podejte včas odpor, to je nejdůležitější.

Na nahlížení do spisu bude ještě času dost. Obávám se, že se stejně budete muset dostavit osobně (případně vyslat zmocněnce).
IP zaznamenána

lee55

• Zobrazit profil
« Odpověď #13 kdy: 15 Dubna 2023, 15:54:37 »

Díky, odpor už mám podaný...poslali i vyrozumeni po podaném odporu - viz priložene dokumenty u 1.prispevku...tam mi dávaji lhutu 10 dni k vyjadreni.
Konkrétně K využití práva dle § 36 odst. 3 správního řádu Vám stanovujeme lhůtu 10 dnů ode dne doručení
vyrozumění. Po uplynutí této lhůty bude ve věci vydáno rozhodnutí.
IP zaznamenána

lee55

• Zobrazit profil
« Odpověď #14 kdy: 15 Dubna 2023, 15:57:31 »

to Číkus: Obávám se, že se stejně budete muset dostavit osobně (případně vyslat zmocněnce). - vy se domníváte že mi tu žádost o část spisu do DS nevyřídí kladně nebo čeho se týkají Vaše obavy ?...ještě jsem nikdy do spisu nenahlížel a nikoho nenahrával taj je to pro mne jednodušší :-) ale pokud to nemá smysl tak se zkusím například s františkem domluvit (poprosit ho).
IP zaznamenána
Stran: [1] 2 3 ... 6