Dobrý den ve spolek,
po automatickém vytvoření DS pro fyzické osoby mi minulý týden dorazil příkaz od MěÚ Benešov. Skutek překročení v obci o více jak 50kmh se měl údajně stát mým firemním vozidlem (motocykl) vloni 4.6. v obci Křemení - radar UNICAM. Této zprávě do DS nepředcházela žádná jiná komunikace - ani výzva na udání řidiče, ani výpalné. Připomínám, že DS mi byla založena automaticky až letos, tedy výzva by mi měla přijít klasicky poštou.
Ve stanovené lhůtě 8 dnů jsem včera odeslal do jejich DS odpor. Dnes mi do DS doručili další dopis o pokračování správního řízení po podaném odporu s tím, že se mohu vyjádřit k podkladům pro vydání rozhodnutí a o právu požádat nařízení ústního jednání.
Jsem začátečník a rád bych někoho z vás požádal o spolupráci při obraně. Z nastudovaných zdrojů od Vás se domnívám, že k prekluzi by mělo dojít letos 4.6. tzn za necelé 2 měsíce.
K nahlédnutí do spisu mi stanovili lhůtu 10 dnů ode dne vyrozumnění - tzn ode dneška. Tím, že mne nevyzvali k udání řidiče (v zákonně lhůtě 30 resp 60 dnů) by mělo být jednodušší tento případ překlopit do WIN - nebo ne ?
Můžete mi prosím poradit jaký další postup mám zvolit abych jim vyměřenou pokutu 5.000,- plus náklady na správní řízeni 1.000,- nemusel platit a snižovat jim tím náklady na pořízení toho radaru ?....
Děkuji mnohkrát za pomoc - pokud bude potřeba tak anonymizované dopisy mohu přiložit. EDIT: přiložil jsem zprávy z DS