30kmhcz

Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Pokročilé vyhledávání  

Novinky:

>>DŮLEŽITÉ UPOZORNĚNÍ: ČTOU TO TADY JAK ÚŘEDNÍCI, TAK POLICIE. Neuvádějte nic, podle čeho by protistrana mohla dovodit, o jaký případ se jedná. Jak na to? Pojďte >>sem<<.

Stran: 1 ... 7 8 [9] 10

Autor Téma: [WIN] Nezastavení na “žluté” signální světlo (oranžovou)  (Přečteno 4309 krát)

Mckoci

• Zobrazit profil
Re:Nezastavení na “žluté” signální světlo (oranžovou)
« Odpověď #120 kdy: 27 Prosince 2023, 15:50:00 »

Ano, toto mam od pravnicky .. mne uz nechodi nic a spada ji to primo do datovky.
V soucasne chvili dava dohromady odvolani.
Bylo mi receno, ze jakmile sepise, tak preposle na email, ale zatim nic nedorazilo .. svatky atd.
IP zaznamenána

Eric

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #121 kdy: 27 Prosince 2023, 17:34:49 »

Tak on je zatím čas, a asi bych to teď zbytečně neuspěchával, pořád si myslím, že kdyby úředníka nezačala honit, žádné rozhodnutí by nepřišlo.
IP zaznamenána

Eric

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #122 kdy: 30 Prosince 2023, 16:21:56 »

Část jsem přečetl, nicméně jsou to hrozné bláboly a nesmyslné vývody.
Pokud jsem hledal dobře, žádný judikát, který by se zabýval výlučně přejetím čáry na žlutý signál Pozor (tedy par. 70 odst. 2 písm. d) zák. 361/2000 Sb.) dosud není. Všechny se týkají následného přejetí "na červenou". Otázkou, co je či není bezpečné zastavení, se tedy naše soudy nejspíš dosud nezabývaly.
Soustředil bych se na to, co říká zákon, tedy že pokud řidič nemůže do čáry zastavit bezpečně, může jet dál. Bezpečné zastavení je záležitost okamžitého subjektivního posouzení řidiče a správní orgán se tím vůbec nezabýval. To je z jeho strany jedno z pochybení.
Myslím, že by se mohlo do odvolání uvést, že řidič začal brzdit mimo záběr, ale uvědomil si, že veze legální rychlostí náklad a že nemůže vědět, zda nejede za ním někdo, komu brání ve výhledu (je jedno, že nejel - není povinnost to vždy vědět), a vyhodnotil situaci tak, že nelze zastavit bez poškození nákladu či vozidla nebo rizika kolize s případným za ním jedoucím vozidlem, a proto nepovažoval zastavení do čáry za bezpečné.
Klíčový je ale podle mě ten videozáznam.
Vyšel bych z hodnot uvedených ve vyjádření právní zástupkyně a video bych analyzoval mnohem přesněji, než ona a než jak učinil SO, jehož sekundy (přesněji to neumí) nelze vzít vůbec za takovéto situace, kde se pohybujeme klidně i v setinách sekundy, v potaz. Viz též co jsem psal minule do SZ. Pokud je reakční doba řidiče kolem 1 s (jak uvedla právní zástupkyně a jak konstatuje např. i KS Hradec Králové), ujede při povolené rychlosti 50 km/h ještě přibližně 13,8 m, než vůbec vozidlo začně brzdit. Naproti tomu je z videa pořízeného MP patrné, že řidič byl v době rozsvícení žlutého signálu při rychlosti 50 km/h zhruba 32 m od čáry (čára přejeta za 70 frames od rozsvícení žluté, tj. 70/30 * 50/3,6 = 32,4 m, s nižší rychlostí se vzdálenost snižuje) tudíž by musel zastavit vozidlo na vzdálenost 32,4-13,8=18,6 m. Toto prokazuje samotný záznam, pokud se rozloží na jednotlivé frames, jak jsem psal minule. Pokud je reálná brzdná dráha za ideálních podmínek kolem 28 m, je to daleko (o 50%) nad tento limit. Je nutno též zohlednit, že řidič nezastavuje u signálu, ale u čáry, která je mnohem blíže, než světelný signál (ale to tam musíte dojít změřit, aby to bylo nezpochybnitelné, mně to vycházelo asi na těch 6 m) (a když už tam budete, změřte i vzdálenost čáry od přechodu).
Podle https://pjpk.rsd.cz/data/USR_001_2_8_TP/TP_81.pdf str. 29 je doba svícení žlutého signálu Pozor na této křižovatce nastavena na dolní mezní hodnotu 3 s (na str. 138 se k tomu odkazuje i na normu ČSN 36 5601-1).
Řidič, který projede v tomto směru na žlutý signál Pozor křižovatkou rovně, z principu nemůže nikoho ohrozit, protože řízení provozu musí být nastaveno tak, aby nedocházelo ve směru jeho jízdy ke kolizi, a pokud odbočují v jeho směru jízdy vozidla na téže křižovatce vlevo, je skutečně vyloučené, aby došlo ke křízení kolizních proudů (tzn. aby tam vjel někdo zleva a směřoval rovně ve směru jídy řidiče).
Ten judikát 1 As 24/2013, na který se SO odvolává, je zcela nepřiléhavý. Podstatou řešené věci v něm bylo překročení rychlostního limitu na dálnici o 53 km/h, tedy dost extrémní překročení limitů, zatímco v případě přejetí na žlutý signál zákon (par. 70 podst. 2 písm. d) umožňuje - byť za poněkud vágních okolností - exkulpaci.
Zkuste to s pomocí právničky nějak zužitkovat, myslím, že důkazů ve Váš prospěch je ve spisu (a dá se na tom ještě zapracovat a doplnit) dost.

POZOR, POKUD JE TO VYZVEDNUTÉ 18/12, JE TŘEBA PODAT ODVOLÁNÍ DO ÚTERÝ. Pokud to nebude hotové, podejte blanket.
IP zaznamenána

Eric

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #123 kdy: 30 Prosince 2023, 16:31:07 »

Ještě bych upřesnil ohledně situace za vozidlem - ono je v písemném podání uvedeno, že řidič sledoval provoz i za sebou, čili to, co jsem k tomu výše napsal, by se muselo upravit.
Záznam nedokazuje, že za vozidlem nic nejelo, pouze to, že do rozjezdu hlídky nic nepřijelo.
IP zaznamenána

Mckoci

• Zobrazit profil
« Odpověď #124 kdy: 03 Ledna 2024, 21:55:41 »

Diky za obsahlou reakci .. advokatka tam odvolani poslala uz 23.12., takze veskere nase snahy prisly vnivec  ;D
Myslim, ze to ma napsane vice nez presvedcive .. casove mi psala, ze si mysli odhadem prijde vyjadreni do dvou mesicu a to uz bude finalni.
Pak uz se lze podat jen zalobu k soudu ..

IP zaznamenána

Mckoci

• Zobrazit profil
« Odpověď #125 kdy: 03 Ledna 2024, 21:56:28 »

..
IP zaznamenána

Mckoci

• Zobrazit profil
« Odpověď #126 kdy: 03 Ledna 2024, 21:57:35 »

..
IP zaznamenána

Eric

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #127 kdy: 03 Ledna 2024, 23:03:50 »

Zdá se mi to dobré, a pokud to dojde k soudu, ten výpočet, který jsem posílal, můžete uplatnit tam.
Takže budeme čekat.
Je to do jisté míry kontrolní chroust, o činnosti SO2 Pardubice nemáme moc informací.
Příště (v případném jiném řízení) jí ale dejte pokyn, ať s podáním a aktivitou čeká na poslední dny lhůty a hlavně ať nevyzývá úředníka, aby konal. To platí i teď v odvolání. Zbytečně se tím ztrácí čas do prekluze a orgán se zbytečně provokuje k aktivitě. Nečinný orgán je ideální stav.
IP zaznamenána

Mckoci

• Zobrazit profil
« Odpověď #128 kdy: 27 Ledna 2024, 12:17:49 »

Ja mam zatim jen prvotni info, ze na kraji skoncila vedouci tohoto oddeleni + ze ctyr pravniku jeden skoncil a s platem 35tis czk se tam nikdo na tuhle muklarinu nehrne, maji tam toho mraky z celeho pardubickeho kraje, nestihaji, takze uvidime .. treba bude promlceno ..
IP zaznamenána

Mckoci

• Zobrazit profil
« Odpověď #129 kdy: 13 Září 2024, 07:18:20 »

Tak po dlouhe odmlce (uz jsem myslel, ze to stihne byt promlceno) se neco deje .. spis u sebe zatim nemam, pouze rychle info od pravnicky .. jakmile budu mit neco vic, tak posilam ..

“Zdravím, přišlo rozhodnutí odvolání. Odvolací orgán rozhodnutí zrušil pro zásadní vady samotného rozhodnutí i dokazování a vrátil to zpátky tomu prvnímu úředníkovi. Ten musí znovu provést dokazování a následně vydat nové rozhodnutí. Zjednodusene to rozhodnutí úředníka bylo dost zprasene a musí to udělat znova. “

Jak je videt, tak urednicek ma znovu sanci udelat vse jeste jednou a lepe a to tak, aby me zase uvaril.
Absolutne nechapu tuhle byrokracii a taky to co chce vlastne znovu “dokazovat” kdyz uz jednou pro to mel dostatecny cas a prilezitost ..
IP zaznamenána

Eric

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #130 kdy: 13 Září 2024, 08:45:16 »

Jednak gratuluju k úspěšnému odvolání, jednak počkejme na rozhodnutí, možná to prokázat ani nepůjde.
IP zaznamenána

Mckoci

• Zobrazit profil
« Odpověď #131 kdy: 26 Září 2024, 14:47:49 »

1.
IP zaznamenána

Mckoci

• Zobrazit profil
« Odpověď #132 kdy: 26 Září 2024, 14:49:13 »

a jedem dal ..
IP zaznamenána

Eric

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #133 kdy: 26 Září 2024, 18:33:18 »

Jasně. Věcný přezkum nenastal, protože rozhodnutí bylo nezákonné a tudíž to stačí ke zrušení bez dalšího.
Což je docela dobrá vychozí situace, protože na přezkum věcných argumentů dojde až při dalším odvolání, pokud nějaké bude.
Zároveň musíme krajskému úřadu poděkovat, protože jeden ze zrušovacích důvodů (chybná kvalifikace) se dá hned zrecyklovat v jiném řízení.
Vyčkejte. Pokud se bude někdy schylovat k ústnímu jednání s uniformovanými šimpanzi v postavení svědků, je třeba si připravit vhodné otázky, na které se jim bude obtížně odpovídat. Ale nedokážu si představit, co by se jejich výslechem dalo zjistit. Skutečnosti, které tvrdíte, nezkoumali a tudíž je nelze nijak vyvrátit.
IP zaznamenána

Mckoci

• Zobrazit profil
« Odpověď #134 kdy: 31 Ledna 2025, 10:44:41 »

Ahoj vsem, dostal jsem info, ze jsme zvitezili  ;D

.. rizeni se zastavuje, jelikoz odpovednost za prestupek zanikla ..

Jak budu mit k dispozici cely spis, tak nasdilim. Jinak samozrejme radost obri :)))
IP zaznamenána
Stran: 1 ... 7 8 [9] 10