30kmhcz

Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Pokročilé vyhledávání  

Novinky:

>>DŮLEŽITÉ UPOZORNĚNÍ: ČTOU TO TADY JAK ÚŘEDNÍCI, TAK POLICIE. Neuvádějte nic, podle čeho by protistrana mohla dovodit, o jaký případ se jedná. Jak na to? Pojďte >>sem<<.

Stran: 1 ... 3 4 [5] 6 7 ... 10

Autor Téma: [WIN] Nezastavení na “žluté” signální světlo (oranžovou)  (Přečteno 4308 krát)

ladin

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
Re:Nezastavení na “žluté” signální světlo (oranžovou)
« Odpověď #60 kdy: 27 Března 2023, 17:58:10 »

No toto... děkuji za rozšíření obzorů. Já měl dosud za to, že když v principu na žlutou nemohu zastavit ihned po rožhnutí, tak mi nemůže být přikládáno k tíži, že nezastavím, ale vídím, že to má své hranice. Na místě bych se tomu ubránil ctěním zásady, že s policistou se slušný člověk nebaví, ale i tak díky.
IP zaznamenána

Eric

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #61 kdy: 27 Března 2023, 18:11:26 »

Padne při vzdálenosti fízlauta cca 26 m od čáry. Těch 50 je fyzikálně naprostý nesmysl.
IP zaznamenána

Eric

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #62 kdy: 27 Března 2023, 23:07:42 »

Prošel jsem video a přijde mi, že zastavit v souladu s předpisy nešlo. Nevím, jestli mám tady rozepisovat, jak jsem k tomu došel, protože nevím, zda nemáme v Picích nežádoucí čtenáře :-)
Ale chtělo by to ještě tam něco doměřit na místě, přece jen ta čísla mají určitou nepřesnost.
IP zaznamenána

cocomoon

• Zobrazit profil
« Odpověď #63 kdy: 28 Března 2023, 06:02:59 »

Žlutá padla v čase videa 0:10. Auto projelo hranicí semaforu za 3 vteřiny.
To je zhruba ujetá vzdálenost 48m při rychlosti 50 km/h

Ale furt to jsou jen 3 vteřiny. https://cs.wikipedia.org/wiki/Reak%C4%8Dn%C3%AD_doba dle wiki (a je tam i odkaz na nějaký odborný text)
Citace
Celková reakční doba pak závisí na úhlu zaměření pohledu a pohybuje se od zhruba 0,4 do 1,5 s

Což by vám dávalo na zastavení pouze 1.5 vteřiny. Což vzhledem k nákladu skla není bezpečné.

A proč moje reakční doba byla na samé horní hranici? No protože můj pohled byl soustředěn na to, co vyrobí opice. Protože dle způsobu jejich jizdy bylo předpokládatelné, že budou chtít odbočovat, ale nedávali znamení o změně směru jízdy, to dali až po najetí do odbočovacího pruhu (samozřejmě, pouze pokud z jejich jízdy neexistuje žádné video se zvukem). Takže jste byl soustředěn na to, co oni tam vymyslí a jestli za nima budete muset brzdit, nebo uhnou a budete moci pokračovat v jízdě rovně. A když jste si na samé horní reakční době (1.5s) všiml oranžové, tak již nebylo možné za 1.5 vteřiny vozidlo bezpečně zastavit.

Nevím jestli tam psát něco více o chování opic. Ale projeli bez majáků červenou. Jelikož jste jel 50, tak museli jet rychleji jak 50, aby vás začali dohánet. Pak ke konci videa na dalších semaforech opět projeli oranžovou i když mohli bezpečně zastavit. Opět bez majáků (nikde není vidět žádný modrý odraz), který by ostatní účastníky informoval o tom, že budou porušovat předpisy. A to vše učinili jen kvůli vymyšlenému přestupku, který vlastně ani nenastal, protože bylo postupováno dle zákona, který připouští vyjímku projetí oranžovou. A defakto jejich nesprávný způsob jízdy zapříčinil to, že vaše pozornost byla odvedena jinam, a místo sledování semaforu jste musel řešit podívné chování vozidla mp.
« Poslední změna: 28 Března 2023, 06:08:53 od cocomoon »
IP zaznamenána

Eric

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #64 kdy: 28 Března 2023, 08:05:48 »

Je potřeba to mít spočítané přesněji.
IP zaznamenána

Urban.

• stálý člen
    • Zobrazit profil
« Odpověď #65 kdy: 28 Března 2023, 08:49:13 »

Oranžová naskočí v čase 10.715, červená v 13.632. Oranžová tedy svítila pouze 2,9 s.
IP zaznamenána

Eric

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #66 kdy: 28 Března 2023, 09:06:51 »

Svítí 90 frames, tedy přesně 3,0 s.

Pro autora - máte to v SZ.
« Poslední změna: 28 Března 2023, 09:15:06 od Eric »
IP zaznamenána

Urban.

• stálý člen
    • Zobrazit profil
« Odpověď #67 kdy: 28 Března 2023, 13:01:05 »

Sorry, VLC + Time v3.2 plugin neukazuje čas snímků správně. Webový prohlížeč videa z YT po snímcích http://www.watchframebyframe.com/ potvrdil, že oranžová svítila přesně 3s  od 10,61 do 13,61 .
IP zaznamenána

Mckoci

• Zobrazit profil
« Odpověď #68 kdy: 28 Března 2023, 13:09:21 »

Děkuji všem za hodnoté příspěvky, dle kterých to vypadá, že bych mohl správní v pohodě ustát.
Zítra v úřední dny ještě zavolám úředníkovi a zeptám se, zda je to opravdu všechen záznam, co MP předložila a zda není třeba něco se zvukem popř. proč je to bez zvuku.

Samozřejmě mám v plánu křižovatku ještě navštívit a nahrát další materiál.

Jak jsem již psal výše. Jsem si jist, že MP projela křižovatku - ze špatného pruhu, na červenou a bez zvuk. výstr. zařízení (nevím, zda to mají v povinnosti).
Nicméně .. 1) pokud by bylo zapnuto zvuk. výstr. zař., tak bych zastavil “kdekoliv” u kraje a opravdu ne až za dalším semaforem
                 2) vůz MP stojí na druhém semaforu před přechodem, v odlesku jsou vidět částečně zapnuté majáky .. podívejte se prosím pozorně na levou stranu chodníku, jsou tam tři lidé, kteří na vůz MP absolutně nereagují a chovají se jakoby se nic nedělo. Domnívám se však, že pokud by měla MP zapnuté zvuk. výstr. zař., tak nejenom, že bych zastavil dříve, ale zároveň by se lidé na chodníku chovali jinak a měli by jiný výraz ve tváři.
IP zaznamenána

Mike

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #69 kdy: 28 Března 2023, 21:42:39 »

to jestli je to všechen záznam by mělo být právě patrné ze soupisky spisu...
ale mám pořád dojem, že spis dosud neexistuje...
takže hodláte-li ten hovor uskutečnit, doporučuji např. z auta s vestavěným HF a samozřejmě zapnutým záznamem
(aplikace na záznamy hovorů většinou noc dobře nezachytí slova volaného )
přičemž bych dopředu velmi zvážil, jak bude komunikace s úředníkem vedena

jak už tu bylo mnohokrát správně uvedeno, sice jej platíte, ale on tam není proto, aby vám pomohl, ale aby splnil pokyn nadřízeného a vykázal činnost
což není zastavení řízení, ale výběr pokuty
IP zaznamenána

Mckoci

• Zobrazit profil
« Odpověď #70 kdy: 29 Března 2023, 10:49:47 »

Chápu, děkuji za radu.
Nakonec hovor neřeším. Zítra v 8:30h mám deadline, tak se tam rovnou osobně stavím, zeptám se zda ještě neexistuje nějaký jiný další záznam např. z boku auta popř. i vč. zvukové nahrávky a rovnou mu sdělím mé rozhodnutí.
IP zaznamenána

Eric

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #71 kdy: 29 Března 2023, 11:01:41 »

Ještě se zeptám ohledně procesních záležitostí - z čeho vyplývá ta lhůta?
IP zaznamenána

Mckoci

• Zobrazit profil
« Odpověď #72 kdy: 29 Března 2023, 11:07:47 »

Bylo to psáno hned v prvním dopise, který přišel poštou a to : Vyrozumění o možnosti projednání přestupku vydáním příkazového bloku.

Pokud s tímto postupem souhlasíte dostavte se dne 30.3.23 v 8:30 na MagMěPce
IP zaznamenána

Číkus

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil
« Odpověď #73 kdy: 29 Března 2023, 11:11:14 »

No ale vy s projednáním přestupku vydáním příkazového bloku nesouhlasíte.
IP zaznamenána

Mckoci

• Zobrazit profil
« Odpověď #74 kdy: 29 Března 2023, 13:26:32 »

To ano, ale mám důvodné podezření, že mi úředník při mé první úřadě ukazoval video, z boku jejich vozidla (ale mohu se samozřejmě mýlit v tom “spěchu”)
Proto bych se ho rád zeptal, zda ještě existuje jiný materiál, než ten, který mi poskytl. Pokud ne, tak mu s čistým svědomím řeknu že nesouhlasím a postupuji do správního řízení.

Pokud dle vašeho názoru postačí pouze telefonát a výše zmiňované video mám zatím nechat “ležet ladem”, tak to tak provedu ..

IP zaznamenána
Stran: 1 ... 3 4 [5] 6 7 ... 10