30kmhcz

Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Pokročilé vyhledávání  

Novinky:

>>DŮLEŽITÉ UPOZORNĚNÍ: ČTOU TO TADY JAK ÚŘEDNÍCI, TAK POLICIE. Neuvádějte nic, podle čeho by protistrana mohla dovodit, o jaký případ se jedná. Jak na to? Pojďte >>sem<<.

Stran: 1 2 [3] 4 5 ... 10

Autor Téma: [WIN] Nezastavení na “žluté” signální světlo (oranžovou)  (Přečteno 4268 krát)

Mckoci

• Zobrazit profil
Re:Nezastavení na “žluté” signální světlo (oranžovou)
« Odpověď #30 kdy: 19 Března 2023, 22:05:28 »

Na okraj místní akademické debaty jsem se chtěl zeptat, jestli někdo dojde vyfotit ten spis a s ním získá i všechny důkazní prostředky.
A propó to jako “běžný smrtelník” mohu úředníčka jen tak navštívit / zavolat mu, že bych se rád podíval do spisu, co je o mně vlastně psáno za román ???
IP zaznamenána

Eric

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #31 kdy: 19 Března 2023, 22:13:21 »

... tím spíš byste to měl nechat na někoho jiného ... jakože vybaveného plnou mocí.
IP zaznamenána

Mike

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #32 kdy: 20 Března 2023, 20:56:12 »

ano, můžete
ale určitě bych mu dopředu nevolal...
jste-li opravdu takto nepolíben a patrně i neostražitý, dejte na rady protřelejších a někoho nahlédnutím do spisu řádně pověřte.
IP zaznamenána

Eric

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #33 kdy: 20 Března 2023, 22:27:02 »

... a pomalu běží lhůty ...
IP zaznamenána

Mckoci

• Zobrazit profil
« Odpověď #34 kdy: 23 Března 2023, 10:31:58 »

Zitra se jdu podivat na spis .. elektronicky neposilaji .. mam pravo si od nej nechat udelat kopii popr. si to nafotit ?
IP zaznamenána

Eric

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #35 kdy: 23 Března 2023, 10:41:54 »

A jak byste si ho chtěl prostudovat a vyjádřit se k němu? Nebo Váš právní zástupce?
Foťák a flashdisk s sebou, musíte z nich vyrazit ten údajný záznam (nahrát a odnést), to je klíčová věc; dále vyfotit kompletní spis (v dobré kvalitě, pozor na světlo a zaostření), jeho přehled, kterým musí začínat, odkontrolovat, jestli položky v něm souhlasí s přehledem (včetně údajného záznamu), dožádat si chybějící nebo dát do zápisu, že tam nejsou, všechno ostatní se studuje doma nebo v právní kanceláři. Zásadně nic nepodepisovat kromě prostého zápisu o nahlížení do spisu. Zásadně se k ničemu nevyjadřovat a neodpovídat na dotazy. Píšu to záměrně takhle rázně, protože mám dojem, že se v tom moc neorientujete, a byla by škoda si výchozí pozici zkazit neuváženým krokem. Úřad tam je od toho, aby Vás potopil, ne aby zjišťoval pravdu.
IP zaznamenána

Mckoci

• Zobrazit profil
« Odpověď #36 kdy: 23 Března 2023, 12:37:11 »

V poradku, nevadi.
Ja byl u spravniho naposledy snad pred 15ti lety a pekne si me povodili. Nejsem nejaky recividista, co ma pravidelne vystupy s pcr nebo mp. Snazim se chovat v ramci moznosti na silnici “normalne”, ale tato situace (kdyz na oranzovou projede kazdy sedmy auto) me opravdu rozhorcila a nechci si to nechat libit.
Diky za cenne rady, vezmu flashku, fotak mam v tel.
Jakmile budu neco dalsiho vedet, ozvu se.
IP zaznamenána

mhepp

• Zobrazit profil
« Odpověď #37 kdy: 23 Března 2023, 12:52:49 »

Hlavně se nenechejte vytočit tlakem na urychlení celého procesu. Vypněte uši na nenechejte se rušit a zkontrolujte si opravdu všechno. To, že úředníkovi vyprodají meníčko na oběd není váš problém. Pokud nevydají nahrávku (pokud vůbec bude), ať je to v protokolu o nahlížení do spisu. Klidně to tam nakonec rukou dopište a nenechte se vytočit odporem. Každou nesrovnalost se soupiskou si zdokumentujte a poznačte, ale nechte si ji pro sebe, ať máte munici do odvolání.
IP zaznamenána

ladin

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #38 kdy: 23 Března 2023, 13:49:59 »

Na kopii právo máte. Takže jak tu zaznělo, buďte připraven na obstrukce, ale na začátku o kopii požádejte. Samozřejmě si kontrolujte, co je zkopírováno, co je ve spise, co je v soupisce. Většinou u první kopie vyhoví zdarma u papírů, ale cukají se (technická nemožnost, placení za média,...) u elektronických věcí, takže minimálně tu flasku s sebou, nepřekvapilo by mě na úřadě ani trvání na vypálení na CD. A předem si natrénujte práci s mobilem, velmi doporučuji mít po celou dobu zapnutý diktafon, někdy může být problém s focením zároveň.
IP zaznamenána

Eric

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #39 kdy: 23 Března 2023, 13:52:53 »

Přesně tak. Musíte si představovat, že to píšete či do budoucna zaznamenáváte pro jiný orgán, který tam nebyl a logicky to neví. Je v tom jistá matematika. Protokol, který se bude podepisovat tam, si taky vyfoťte, občas se stává, že se ve spise nějak samovolně změní. Úřad nemůže nařídit žádné (zpoplatněné) CD, dle judikatury je zcela na Vás, jakým způsobem si nahlížíte a "pořizujete výpisy a opisy", ale je potřeba s tím počítat, mezi úřady je obrovská variabilita.
IP zaznamenána

Mckoci

• Zobrazit profil
« Odpověď #40 kdy: 24 Března 2023, 22:09:46 »

tak zasilám spis .. video mám na dvd, ale ještě sem ho u sebe nerozchodil, má to nějaký divný formát.
Ale nicméně je to asi bez šance .. dle slov (a shlédnutého videa) jsem měl dostatek času pro zastavení na oranžovou.
Úředník mi sdělil, že práci MP raději nebude komentovat. Lidsky to “chápe”, děje se to, ale bylo to prostě vedle vozu MP “takhle blbě”
IP zaznamenána

Eric

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #41 kdy: 24 Března 2023, 23:06:06 »

A zbytek spisu je kde?
IP zaznamenána

Fogyn

• Zobrazit profil
« Odpověď #42 kdy: 25 Března 2023, 10:23:20 »

Urednik to sice lidsky chape, ale uznat vinnym vas musi, to zase lidsky pochoote vy, ze on chce dostat premie..
IP zaznamenána

Mike

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #43 kdy: 25 Března 2023, 23:07:49 »

malá tonoucí...
přestupce tedy projel křižovatku na signál pozor
hlídka pro zajištění bezpečnosti - dle vlastní výpovědi - pak na signál stůj
o zapnutí "majáků" ani čárka
materiální aspekt je kde ?
IP zaznamenána

Mckoci

• Zobrazit profil
« Odpověď #44 kdy: 25 Března 2023, 23:48:14 »

zasílám další dokumenty co mám.
Ačkoliv jsem obdržel dvd kde jsou uloženy čtyři videa formátu *.mp4, tak přehrát lze pouze jedno a to jak strážník přichází k vozu a diskutuje o přestupku.

Napadá mě .. 1) v zápisu je psáno “asi 50m” od křižovatky .. nemohou přeci doložit, je to pouze odhad.
2) brzdná dráha z 50km/h vč. reakční doby je na mokru 33m. Pokud beru v potaz jízdu dodávkou s velkou pravděpodobností nákladu uvnitř, brzdná dráha se o několik metrů prodlužuje.
3) jak již bylo psáno o majákách .. jsem si 100% jist, že při průjezdu křižovatkou za mnou jeli na červenou a nepoužili zvukovou houkačku, o tom zda byla použita světelná je diskutabilní, nicméně ani pro jedno nemám důkaz.

Na poslední foto je vidět přesný inkriminovaný moment ve kterém se objevila na semaforu červená.
Také stojí za povšimnutí v jaké vzdálenosti je vůz MP od ostatních v jejich směru. Jak jsem psal již v úvodu, (a je to i zaznamenáno na kameře v diskuzi se strážníkem) vůz MP přijížděl do křižovatky cca 20km/h (proto ta velká vzdálenost od ostatních vozů) tudíž by se to mohlo brát jako omezení v plynulosti a bezpečnosti dopravy ????
« Poslední změna: 25 Března 2023, 23:55:54 od Mckoci »
IP zaznamenána
Stran: 1 2 [3] 4 5 ... 10