Byl jsem dnes na ústním jednání. Paní úřednice očividně sleduje tohle téma. Hned na začátku se mě zeptala, jestli si budu pořizovat záznam a potom mě poučila o tom, že ho nesmím zveřejnit. Zřejmě netuší, že se na ni při výkonu jejího povolání nevztahuje ochrana osobnosti a mohu si zveřejnit kde chci co chci. Potom se mě zeptala, jestli těch otázek bude 40, ale to jsem psal pouze zde včera večer. Také se ji moc nelíbilo, že si dělám ze spisu vlastní fotografie. Vysvětlil jsem jí, že mám na to právo. Chtěla znát, zákon nebo judikaturu, kde je uvedeno. Řekl jsem ji, že tu nejsem od toho abych ji poučoval a že její neznalost je její problém a že pokud mi to chce zakázat, ponese následky. Potom ji to už nevadilo.
Musela to poznat podle příloh, které jsem zveřejnil. Pokud by admin chtěl, mohl by se podívat na IP adres, které si zobrazili přílohu (je jich jen 9) a ta kolem Trutnova je její a provést odstranění účtu a zablokování IP.
Mimochodem mi říkala, že až se budu odvolávat, jak to mám udělat. Říkala, že očekává mé odvolání. Z toho mi jasně vyplývá, že už dopředu má jasno o tom jak rozhodne a cítím v tom podjatost, zřejmě protože se jí nelíbí, že využívám svá různá práva na obranu. Může být tohle vhodný argument pro námitku podjatosti? Mělo by to nějaký smysl zkusit to?
Co se týče zjištění identity řidiče. Podpis řidiče na podání vysvětlení považuje za jednoznačně dodatečně elektronicky vložený a zřejmě ho proto moc neakceptuje. Pan řidič byl kontaktován pouze poštou a ta se prý vrátila z důvodu omezení covid19 (pošta do tohoto státu nedoručovala). Nicméně řidič v podání vysvětlení jasně uvedl, že si přeje být kontaktován výhradně e-mailem a toho SO nevyužil. Navíc si pan řidič přál být kontaktován pouze v tuvalském jazyce, protože jiný jazyk neovládá. Byl však SO kontaktován pouze v češtině a angličtině.
Spatřuji v tom nedostatečnou snahu SO jak zjistit identitu řidiče. Nechci zde dávat celý spis, který má 60 stran, takže přikládám jen protokol o dnešním jednání (7 stran). Popř. mohu dodatečně zveřejnit konkrétní stránku ze spisu, pokud to budete považovat za podstatné.
Nyní mám stanovenou lhůtu 5 dní a poté kdykoliv může SO vydat rozhodnutí. Paní mi říkala, že mi na mé otázky vznesené na ústním jednání nejspíše nebude odpovídat před vydáním rozhodnutí, přestože jsem o to SO požádal zápisem do protokolu.
Samozřejmě mě napadá ještě několik dalších poznámek, které SO zašlu. Pokud máte někdo nějakou radu, jestli mohu udělat něco více a nebo jen čekat na vydání rozhodnutí a potom se případně odvolat, rád si to přečtu. Pokud by to SO neměl číst, můžete mi i poslat SZ. Díky.