30kmhcz

Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Pokročilé vyhledávání  

Novinky:

>>DŮLEŽITÉ UPOZORNĚNÍ: ČTOU TO TADY JAK ÚŘEDNÍCI, TAK POLICIE. Neuvádějte nic, podle čeho by protistrana mohla dovodit, o jaký případ se jedná. Jak na to? Pojďte >>sem<<.

Autor Téma: [WIN] Příkaz odevzdání ŘP  (Přečteno 1969 krát)

Číkus

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil
Re:Příkaz odevzdání ŘP
« Odpověď #30 kdy: 11 Listopadu 2022, 18:03:45 »

Já bych navrhoval se na další nahlížení zatím vykašlat a nechat to na ústní jednání (případně dokazování mimo ÚJ). Teď je na tahu úřední parazit.

Stručně pár dalších postřehů:
- chybí doklad o proškolení obsluhy PolCamu
- ověřovací list je skoro rok starý, mezí tím beztak přezouvali gumy (viz návod k PolCam)
IP zaznamenána

syky66

• Zobrazit profil
« Odpověď #31 kdy: 14 Listopadu 2022, 13:41:51 »

Dobře, chybí ještě něco dalšího?
IP zaznamenána

syky66

• Zobrazit profil
« Odpověď #32 kdy: 14 Prosince 2022, 17:05:52 »

Zdravím, obdržel jsem DS předvolání k ústnímu jednání. Naštěstí až na 9.1. 2023.
IP zaznamenána

syky66

• Zobrazit profil
« Odpověď #33 kdy: 04 Ledna 2023, 12:12:46 »

Zdravím, ústní jednání se mi již blíží a zatím jsem našel pár bodů na můj boj s parazitem. Pokud by někoho napadlo ještě něco, tak budu moc rád za jakoukoliv radu. :)
V příloze přikládám word dokument, kde jsem své body a námitky vyznačil.

Beroun ústní jednání
-   Chybí doklad o proškolení obsluhy PolCamu
-   Ověřovací list je skoro rok starý, mezí tím beztak přezouvali gumy (viz návod k PolCam)
-   UMÍSTĚNÍ ÚŘEDNÍCH ZNAČEK?
-   Zařízení vypočte projetou dráhu na základě otáček kol vozidla, ve kterém je nainstalováno, přičemž generátor impulsů projeté dráhy, spojený s převodovkou vozidla, předává při každé otáčce kola definovaný počet impulsů.
-   8. Počet impulsů za vteřinu - Informace se zobrazuje v pravém dolním rohu v první řadě. - Počet impulsů za vteřinu se vyjadřuje v jednotce imp/s. - Jednotka zobrazované informace závisí na požadavcích v dané zemí nebo na použitém dodatečném zařízení na měření rychlosti
-   Systém PolCam, namontovaný v motorovém vozidle, se může používat pouze za takového technického stavu vozidla, jaký byl zjištěn v době ověření, provedené na příslušném pracovišti hlavního měřícího úřadu. Změna tlaku vzduchu kol, změna hmotnosti vozidla, výměna kol a pod. mohou být příčinou zmenšení přesnosti měření rychlosti. Proto také technický stav vozidla musí být pravidelně kontrolován, zvláště tlak a stav pneumatik. Váha vozidla nemůže překročit 250 kg v poměru k váze v době ověření. V případě výměny kol (pneumatik) je třeba provést kontrolu ujeté dráhy. Kontrola se provádí na dráze 1000m ( nebo i jiné, ale s přepočtem výsledku na 1000m) tak, že se zastaví s vozidlem na značce začátku úseku a tlačítkem se zahájí odpočet dráhy. Po ujetí dráhy se zastaví na značce konec úseku a tím samým tlačítkem se měření ukončí. V záznamu můžeme odečíst dráhu naměřenou zařízením PolCam. Rozdíl mezi naměřeným údajem a skutečnou drahou 1000m, nesmí být větší než ±2%. V případě větší chyby je nezbytné nové ověření. Systém PolCam je napájen přímo z akumulátoru vozidla, ale může být také napájen z dodatečného akumulátoru. Při výměně akumulátoru je třeba věnovat pozornost připojení systému k novému akumulátoru, připojení musí odpovídat původnímu zapojení.

-   Měření rychlosti s měřením času a vzdálenosti Nachází-li se obsluha v jedoucím automobilu, aktivuje oranžové tlačítko startu měření času a vzdálenosti v okamžiku, kdy policejní vozidlo a kontrolované vozidlo jedou ve stálé vzdálenosti od sebe. Při použití této měřicí metody není naprosto nutné udržení stálé vzdálenosti mezi policejním vozidlem a sledovaným vozidlem během celého úseku dráhy. Důležitým faktorem je udržení stejné vzdálenosti mezi vozidly na začátku a na konci měření. (MĚŘILI MĚ V ZATÁČCE, POCYBUJI, ŽE SI UDRŽELI PŘESNOU VZDÁLENOST)  Pro ukončení a výpočet průměrné rychlosti je třeba dodržet stejnou vzdálenost od měřeného vozidla jako na začátku měření a stlačit oranžové tlačítko měření vzdálenosti a času . Průměrná rychlost je zobrazována na obrazovce a zapsána v paměti systému. Tyto údaje se dají prohlížet z polohy MENU, jak je popsáno v kapitole 3.5 REGISTR na str. 28. Tato funkce není přístupná z ovladače na řídítkách motocyklu.

-   Připojení snímače impulsů k centrální jednotce: Při montáži systému na vozidle se snímač rychlosti připojuje k centrální jednotce. Pokud nelze zjistit počet pulzů přímo ze snímače, musí být změřena osciloskopem. ??? – BYLA ZMĚŘENA

-   Měření vzdálenosti Vzdálenost = počet impulsů/ počet impulsů za stanovenou vzdálenost během ověření Max. počet impulsů: 99999 impulsů Min. počet impulsů : 1000 impulsů Max. počet impulsů za sekundu: 122880 imp./s. POZOR: na záznamu je patrné, že impulsy byly pouze 160-220 imp./s.

-   Kalibrace měření vzdálenosti 1. Kontrola tlaku vzduchu v pneumatikách se provádí před jízdou jak je uvedeno v doporučení výrobce vozidla. 2. Vozidlo musí stát přesně na začátku měřené vzdálenosti (500m,1000m,2000m). 3. Postupy kalibrace se provedou podle pokynů 4. Vozidlo se musí pohybovat stálou rychlostí a rovně po měřené dráze. 5. Vozidlo se musí zastavit přesně na konci měřené vzdálenosti (500m,1000m). BYLA KALIBRACE SPRÁVNÁ, POCHYBUJI, ŽE ZVLÁDLI PŘESNĚ ZASTVAIT

-   Rychloměr (vlastní rychlost) - Displej rychloměru se nachází v pravém dolním rohu ve druhé řadě. - Je to údaj o rychlosti automobilu, ve kterém je systém nainstalován, aktualizovaný každou vteřinu. - Jednotka, ve které je vyjádřena rychlost závisí na standardu v dané zemi. V Česku je jednotka kilometr za hodinu vyjádřen jako km/hod.
IP zaznamenána

Číkus

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil
« Odpověď #34 kdy: 11 Ledna 2023, 01:34:02 »

Jak probíhalo ÚJ?
IP zaznamenána

syky66

• Zobrazit profil
« Odpověď #35 kdy: 18 Ledna 2023, 11:20:13 »

Zdravím, ústní jednání proběhlo, tak, že jsem mu tam odvykládal své argumenty a po 20 mintách jsem odešel. Přikládám odkazy na zvukový záznam a video spisu. Protokol o proškolení obsluhy úředníkovy chybí.
https://drive.google.com/file/d/1C7jYuvYPpFdHv2I68HSDHDxdMTmcrTkg/view?usp=sharing
https://drive.google.com/file/d/1C88aHxdR6ibnNfa9X8lkpHmiJ2xUHya3/view?usp=share_link
IP zaznamenána

Číkus

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil
« Odpověď #36 kdy: 18 Ledna 2023, 11:39:29 »

Ono vůbec neproběhlo dokazování? Poprosím ještě o kopii protokolu z ÚJ a video z PolCamu.

edit: Existuje záznam od začátku? To audio je ustřihnuté a nebo jste začal nahrávat až později?
« Poslední změna: 18 Ledna 2023, 11:47:14 od Číkus »
IP zaznamenána

syky66

• Zobrazit profil
« Odpověď #37 kdy: 18 Ledna 2023, 12:38:29 »

Začal jsem s nahráváním hned, co jsem natočil spis. Takže jediné co tam možná není je poučení o právech. Přikládám odkaz na video a protokol.
https://drive.google.com/file/d/1fLoN2li71sn6TMaDrZM8wZvyte8OK9ry/view?usp=share_link
IP zaznamenána

Číkus

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil
« Odpověď #38 kdy: 18 Ledna 2023, 18:23:40 »

Takže ten zmetek do protokolu napsal, že proběhlo dokazování, ačkoli žádné neproběhlo. Škoda, že není k dispozici audiozáznam celého setkání, tak by teoreticky mohl tvrdit, že dokazování proběhlo na začátku. Ale musíme pracovat s tím, co máme.

Já bych nyní navrhoval zachovat radiový klid a nechat úředního parazita rozhodnout. Nějaké argumenty do odvolání máme.
IP zaznamenána

syky66

• Zobrazit profil
« Odpověď #39 kdy: 18 Ledna 2023, 18:43:13 »

Já jsem to jednání začal až s tím audio záznamem, protože jsem si musel natočit spis a vyndat z batohu všechny podklady.
IP zaznamenána

Číkus

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil
« Odpověď #40 kdy: 18 Ledna 2023, 18:45:45 »

Tak poučení pro příště: Mít u sebe ještě druhé nezávislé zařízení (třeba diktafon) a záznam zapnout ještě před vstupem do budovy a ukončit až po opuštění budovy.
IP zaznamenána

syky66

• Zobrazit profil
« Odpověď #41 kdy: 19 Ledna 2023, 09:46:42 »

Přikládám rozhodnutí parazita. Je vidět, že svoji práci pěkně odflákl.
IP zaznamenána

pk202

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil
« Odpověď #42 kdy: 20 Ledna 2023, 06:11:59 »

Nějak tam tomu kokotovi spadlo ze šablony že přutěžující okolnost je že se jedná o překročení v obci :)
Ale tohle asi není žádná velká vada. Nicméně bod do případného odvolání to je.

Osobně tady velkou šanci na WIN nevidím, ale já bych se určitě odvolal. Tohle bude středočeský kraj , tam mi odvolání vždy trvalo okolo 10 měsíců takže bude možnost před létem vzít odvolání zpět, zaplatit pokutu a ty cca 3,5 - 4 měsíce si odkroutit v létě (přepokládám vrácení v polovině trestu).

Ale samozřejmě kvalitní odvolání by mohlo být účinné ovšem to znamená vydržet do rozhodnutí SO2 , které ovšem nejspíše přijde někdy koncem tohoto roku, zase v zimě. Ale samozřejmě záleží jak by to případné neježdění vyhovovalo syky66

IP zaznamenána

syky66

• Zobrazit profil
« Odpověď #43 kdy: 27 Ledna 2023, 16:53:28 »

Zdravím, chtěl bych se zeptat, co všechno bych měl do odvolání napsat? Zatím vím o té hrubce s obcí, vymýšlením si, že chci řízení prodlužovat a chybějící protokol o proškolení obsluhy ve spisu.
IP zaznamenána

syky66

• Zobrazit profil
« Odpověď #44 kdy: 02 Února 2023, 15:33:01 »

Ahoj, tak jsem sepsal odvolání, které bych ještě dneska rád poslal. Budu rád za každou připomínku.
IP zaznamenána