30kmhcz

Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Pokročilé vyhledávání  

Novinky:

>>DŮLEŽITÉ UPOZORNĚNÍ: ČTOU TO TADY JAK ÚŘEDNÍCI, TAK POLICIE. Neuvádějte nic, podle čeho by protistrana mohla dovodit, o jaký případ se jedná. Jak na to? Pojďte >>sem<<.

Autor Téma: [WIN] Příkaz odevzdání ŘP  (Přečteno 1965 krát)

syky66

• Zobrazit profil
[WIN] Příkaz odevzdání ŘP
« kdy: 24 Října 2022, 18:47:15 »

Zdravím, dnes mi přišla výzva od Městského úřadu Beroun  k odevzdání ŘP na 6 měsíců a pokuta 5 000,- Kč.
Stručný popis situace:
Jel jsem ve večerních hodinách z Německa po D5 přes Rozvadov směr na Prahu. Jel jsem trochu rychleji a všiml si, že se na mě lepí auto (byl to bílej policejní superb). Ve tmě jsem nepoznal o jaké auto se jedná a nevěděl jsem co chce a tak jsem na to šlápnul. Jeli za mnou asi 8 minut a když jsem si všimnul, že se mě pořád drží, tak jsem před sjezdem na čerpací stanici začal brzdit. V ten moment se rozblikali za mnou majaky a následně jsem následoval policejní bílý superb. Když jsem vypnul motor, přišel za mnou Policajt a tázal se mě větou "Víte kde hoří?". Vedle něho zde byla i policistka. Následně si vyžádali doklady a podrobili mě dechové zkoušce. Ta byla negativní. Poté mi policajt předložil papír k podpisu, kde stálo, že mě naměřili 193 km/h na 130 km/h. Říkal, že to podepsat mohu, ale i nemusím. Ve zmatku jsem to podepsal. Pak už se každý vydal svou cestou.

Chtěl bych se zeptat zda se dá s rozsudkem ještě něco dělat? :-\
Díky
« Poslední změna: 08 Listopadu 2022, 18:15:41 od Číkus »
IP zaznamenána

Paulie86

• Zobrazit profil
Re:Příkaz odevzdání ŘP
« Odpověď #1 kdy: 24 Října 2022, 20:33:43 »

Není to rozsudek, ale příkaz. A dělat je s tím v první řadě potřeba to, že musíte ve lhůtě podat odpor. A obstarat si kopii spisu.
IP zaznamenána

syky66

• Zobrazit profil
« Odpověď #2 kdy: 24 Října 2022, 21:44:47 »

Příkaz pardon, každopádně když si opis obstarám, je něco čeho bych se mohl chytit a zpochybnit tak daný příkaz?
IP zaznamenána

Paulie86

• Zobrazit profil
« Odpověď #3 kdy: 24 Října 2022, 23:15:39 »

Příkaz sám o sobě nezpochybňujete nijak. Jen tím, že prostě podáte odpor, tím se příkaz ruší a pokračuje klasické správní řízení s dokazováním. To je první, co musíte udělat. Žádná věda to není, prostě: "podávám odpor proti příkazu č.j. XXX" + svoje údaje. Odpor není potřeba odůvodňovat, v drtivé většině případů to nemá ani smysl.

Spis pak potřebujete k tomu, abyste zjistil, jestli je "čeho se chytit". Buď si ho můžete dojít nafotit/okopírovat sám, nebo využít místní nahlížeče v dané lokalitě.
IP zaznamenána

pk202

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil
« Odpověď #4 kdy: 24 Října 2022, 23:30:14 »

Možná ještě dodávám, že odpor vám to zdraží pouze o 1000 CZK a vyšší trest už dostat nemůžete. I když nakonec třeba prohrajete budete si moci různými metodami částečně přispůsobit dobu zákazu. Takže ne nyní do tuhé zimy, ale například to odtlačit až na jaro či léto kdy už bude možné se třeba dopravovat na elektrokole.
IP zaznamenána

Urban.

• 30
    • Zobrazit profil
« Odpověď #5 kdy: 25 Října 2022, 09:57:39 »

Jestli chcete vědět, čeho se chytit, tak si v první řadě pořádně přečtěte přiložený dokument s příkazem. Většina toho, co zde ve vlákně padlo, je v něm uvedené. 

Dokument není správně anonymizovaný, některé údaje je možné z něj vykopírovat (datumy, ověrovací list, SPZ - 12.10.2022, 20.10.2022, 216/201 P, 6X XX22).

Nebyl tady před nějakou dobou probírán případ, kdy zákazník služby nezaplatim.cz si stěžoval na to, že dostal vyšší trest i přesto že ho z nezaplatim.cz ujišťovali, že k tomu nemůže dojít? I když v uvedeném případě se jestli mne paměť neklame jednalo o odvolání, ne o odpor.
IP zaznamenána

Číkus

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil
« Odpověď #6 kdy: 25 Října 2022, 10:10:31 »

PolCam? To jsem už dlouho neviděl. Měl jsem za to, že se již nepoužívají.

Dle textu je součástí spisu pouze fotozáznam a nikoli videozáznam. To by mohlo jít použít pro obranu. Z fotografií možná nepůjde prokázat, že se fízlkára k měřenému vozidlu po dobu měření nepřibližovala.

Určitě podejte včas odpor. Následně bude potřeba spis. Je otázkou zda zajít nahlížet a nebo si nechat získání spisu až na ústní jednání (příp. dokazování mimo ÚJ).
IP zaznamenána

syky66

• Zobrazit profil
« Odpověď #7 kdy: 25 Října 2022, 14:56:33 »

Pokud podám odpor, kolik cca. dní mám na sehnání spisu?
IP zaznamenána

Číkus

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil
« Odpověď #8 kdy: 25 Října 2022, 15:13:04 »

Do spisu můžete nahlížet (a nechat pořídit kopii) naprosto kdykoli i po vydání rozhodnutí. Záleží tedy na zvolené taktice, ale pokud chcete získat spis ještě před případným ÚJ, máte na to minimálně dva týdny od podání odporu. Spíše ale výrazně více.
IP zaznamenána

Paulie86

• Zobrazit profil
« Odpověď #9 kdy: 25 Října 2022, 16:24:21 »

Na samotné podání odporu spis nepotřebujete, tam stačí znát spisovou značku/číslo jednací a to máte v hlavičce toho příkazu. Spis je dobré mít k dispozici už před ústním jednáním, nicméně kdy to bude, to Vám nejspíš nikdo nebude schopný říct přesně. Těch Číkusem zmíněných 14 dní bude asi minimum, kdyby byl úřad hodně aktivní. Může to být čtrnáct dní, měsíc, dva... Záleží na "vytíženosti" konkrétního úřadu a taky na tom, jestli u nich třeba nemají "zákazové" přestupky prioritu.

Hlavně ten odpor podejte včas, tzn. do osmi dnů od doručení (den doručení je den "nula"). Tzn. pokud Vám bylo doručeno 24.10., nejpozději 1.11. musíte odpor buď poslat datovkou, nebo doporučeně poštou.

Ale napřed si jen pro jistotu ujasněme: Doručeno bylo jak, do datové schránky nebo poštou? A pokud poštou, tak klasické převzetí oproti podpisu, nebo vhozeno do schránky?
IP zaznamenána

syky66

• Zobrazit profil
« Odpověď #10 kdy: 25 Října 2022, 16:28:02 »

Doručeno to bylo datovkou.
IP zaznamenána

pk202

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil
« Odpověď #11 kdy: 25 Října 2022, 16:52:30 »

Odpor raději podejte o den dříve, než Vám vychází počty, protože se jako začítečnk můžete splsést a pak je to již nevratné, zatímco jeden den pro případnou prekluzi v zásadě nic moc neznamená.
IP zaznamenána

pk202

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil
« Odpověď #12 kdy: 25 Října 2022, 16:54:15 »

Nebyl tady před nějakou dobou probírán případ, kdy zákazník služby nezaplatim.cz si stěžoval na to, že dostal vyšší trest i přesto že ho z nezaplatim.cz ujišťovali, že k tomu nemůže dojít? I když v uvedeném případě se jestli mne paměť neklame jednalo o odvolání, ne o odpor.

Tam to bylo celé divné, ale v zásadě to je možné (myslím) jen když dojde k překvalifikování skutku. Což tady asi nehrozí.

BTW: Má tady někdo takovou zkušenost, že by byl v SŘ po podaném odporu trest jakkoliv navýšen ?
« Poslední změna: 25 Října 2022, 16:55:48 od pk202 »
IP zaznamenána

Číkus

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil
« Odpověď #13 kdy: 25 Října 2022, 16:55:11 »

Příkaz byl vydán 24.10.2022 a stejný den byl i doručen. Odpor je potřeba podat nejpozději 01.11.2022.
IP zaznamenána

Paulie86

• Zobrazit profil
« Odpověď #14 kdy: 25 Října 2022, 16:58:42 »

Tu věc ohledně nezaplatim.cz jsem si v příslušném vlákně přečetl a vzhledem k tomu, co tam ten člověk plká, mi moc důvěryhodný nepřijde, takže bůhví jak to vlastně bylo. Ale dost OT.
IP zaznamenána