Dekuji Frantiskovi za presun do Kuchyne. Behem spravniho rizeni, kdy mi zena propalila usekovku 54kmh na 50kmh v Korkusove Huti u Vimperka na silnici I/4 do Nemecka jsem zacal pitvat podklady pro vydani rozkazu (sprdel v turbo rezimu). Zjistil jsem, ze PCR naridila mestu osadit usekove mereni aspon 100m, nejlepe 150m od znacky pocatku obce (viz priloha). Ve smeru do Vimperka (v merenem smeru) nicmene usekove mereni zacina 65m za znackou. Puvodne jsem vzdalenost meril pomoci mapy.cz, kde mi vyslo 62m. Pozadal jsem pro jistotu o vlozeni projektove dokumentace a geodetickeho zamereni do spisu. Dokumentace vlozena nebyla a geodeticke zamereni zcela ignoruje zamereni znacky pocatku obce. 106kou jsem zazadal Vimperk, aby mi sdelil, zda vi referenti i vedeni o vadne umistenem meridle, zda vi o neplatnosti souhlasu PCR (je zde preklep v nazvu obce, tedy de facto je neplatne) a zda vi o dalsich vadach usekovky. Jako odpoved mi bylo sdeleno, ze obec o nicem nevi a ze jsem prvni, kdo neco takoveho sdelil.
Mereni vzdalenosti viz
https://en.mapy.cz/zakladni?mereni-vzdalenosti&rm=9f4bHxSrhI6-X9&x=13.7686342&y=49.0146345&z=20&base=ophotoTake jsem se behem namitky podjatosti dozvedel, ze Vimperk, ktery usekovku spravuje, ma 77 000 rychlostnich sprdeli rocne, z toho 13% jde do spravniho rizeni. Odmitam verit, ze jsem prvni, kdo mel zcela prirozeny napad overit soulhas PCR oproti skutecnosti. Vydal jsem se dnes znovu do Korkusovy Huti, vybaven 100m pasmem, overit vzdalenost a opravdu jsem nameril 65.5m. Vybehl na me mistni, ktery se identifikoval jako clen zastupitelstva, ze jsem dalsi pirat co nedodrzuje zakony a ze takovych, co tu merilo uz bylo. Dal jsem se s nim nebavil.
V soucasne chvili mam duvodne podezreni, ze obec bud omylem nebo zamerne instalovala usekovku v rozporu se souhlasem PCR (to je dokazano). Take si myslim, ze obec uz davno musi vedet, ze usekovka je spatne a nejpozdeji po mych dukazech musela zastavit mereni (take od toho existuje papirova stopa). To ale velice pravdepodobne nedela a vyuziva sprdel pro vylepseni rozpoctu. Do doby, nez jsem zaslal svou argumentaci spravnimu organu, ten reagoval za 2 - 3 a dorucoval do datovky. Nyni je to pres mesic a asi nechavaji pripad vyhnit.
Je spravne uvazovani, ze se ze strany dopravniho inspektoratu, potazmo mesta Vimperka, pokud naridilo protipravne instalovat usekovku (chybejici projektova dokumentace), dochazi k TO zneuziti pravomoci uredni osoby? Pokud ano, kde a jak podat TO, aby melo nadeji na nejvetsi uspech?
Diky za rady