30kmhcz

Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Pokročilé vyhledávání  

Novinky:

>>DŮLEŽITÉ UPOZORNĚNÍ: ČTOU TO TADY JAK ÚŘEDNÍCI, TAK POLICIE. Neuvádějte nic, podle čeho by protistrana mohla dovodit, o jaký případ se jedná. Jak na to? Pojďte >>sem<<.

Autor Téma: Může PČR stát na autobusove zastavce a měřit rychlost  (Přečteno 2964 krát)

Číkus

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil
Re:Může PČR stát na autobusove zastavce a měřit rychlost
« Odpověď #15 kdy: 19 Října 2022, 15:28:42 »

a tam, kde taková dopravní značka není, ve vzdálenosti kratší než 30 m před a 5 m za označníkem zastávky;

Máte pravdu, nedočetl jsem to asi do konce. Nicméně to budou jistě hrát na ono vykonávání působnosti (pokud se tedy zastávkou budou vůbec zabývat).
IP zaznamenána

Dýkej

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #16 kdy: 19 Října 2022, 21:52:52 »

V tomto případě nikoliv, byl jste změřen v zastavěné oblasti - na to je judikatura Nejvyššího správního soudu. Obecně by to průchozí bylo, ale NSS uplatňuje jakési materiální posouzení toho, zda se jedná o obec či nikoliv, přičemž toto posouzení není vázané výlučně na to, zda jste projel kolem značky.

No pokud si pamatuju správně, tak v tom rozsudku šlo hlavně o to, že řidič neustále měnil výpovědi a navíc jej usvědčili, že to tam znal.  Pokud tedy máme na mysli ten stejný rozsudek. NSS sice v rozsudku zuřivě popisoval jak je důležité jestli to je zastavěno, aby z toho skoro stejně zuřivě vycouval, protože si uvědomil, že by to vlastně muselo být uplatněno i reverzně a to že samotná značka obce nic neznamená pokud není zastavěná.
IP zaznamenána

firstik

• !:)
    • Zobrazit profil
« Odpověď #17 kdy: 12 Ledna 2023, 17:38:31 »

koukám na to, a chápu dobře, že oni stáli ve směru dolů z pusteven a Vy jste jel nahoru?

Oni měli Laser na trojnožce? nebo měřil z ruky z okna, tj. že ji vystrčil ven, nebo kdo a jak měřil? Protože jestli to měřil spolujezdec přes čelní sklo.... Jak vypadá fotka z toho laseru?
IP zaznamenána

Číkus

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil
« Odpověď #18 kdy: 20 Ledna 2023, 11:19:47 »

Pokud je deadline na podání odporu dnes, stačí jej dnes poslat obyčejným e-mailem bez uznávaného el. podpisu a následně jej do 5 dnů potvrdit (datovkou, doporučeným dopisem, osobně na podatelně nebo e-mailem s uznávaným el. podpisem). To vychází na středu 25.01.2023.
IP zaznamenána

libca

• Zobrazit profil
« Odpověď #19 kdy: 23 Dubna 2023, 17:44:47 »

Dobry den vsem,

dekuji za presun a poprosil bych o radu

Shrnutí:
16.10.2022 změřen, ztotožněn speeding v obci, - pozádaní o spravko
2.1. 2023 - prikaz vinen
25.1. odpor a zadost o ustní jednání
28.3 - ustni jednání na 27.4
11.4 - omluva z ustního jednání
20.4. pristalo psaní v datovce (fikce doručení 2.5 - po ustním jednání, ale zaroven paní z úřadu poslala postou normalni dopis do schranky

a ted z hlediska taktikty,
a) pouzit toto psani, kdy mi upira práva na ucasti z ustniho jednani, nebot jedu se synem k doktorovi (130km od bydliste do brna) kde jsem ji poslal omluvenku a taky vyjadreni, ze ji poslu propustku do 3 dnu od vysetreni a poslat podjatost, nebot mi chce uprit prava

b) 2.5 vyzvednout z datovky psani a do 14dni poslat podjatost (pripadne celeho uradu - jak se to cele dela, nejlepe i presun do jiného nepodjatého uradu) a zadost o  konani nového radneho ustniho jednani, nebot jsem byl patricne omluven?

Co je z hlediska natahování vyhodnejsi taktika a mene obhajitelne uradem?

dekuji predem, ze se mi vyjádríte

« Poslední změna: 02 Května 2023, 10:19:24 od libca »
IP zaznamenána

libca

• Zobrazit profil
« Odpověď #20 kdy: 26 Dubna 2023, 11:35:56 »

Dobrý den,

je to neuvěřitelné, ale baba z ouřadu byla dnes u nás doma, ať ji napíši termíny lékařů, kdy se nemůžu účastnit, aby s cajtama dohodla termín (že byla ve Valmezu, tak se stavila)
že mi poslala dopis a e-mail jsem popřel, nic mi  nedorazilo
IP zaznamenána

Číkus

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil
« Odpověď #21 kdy: 26 Dubna 2023, 17:12:20 »

Obávám se, že pokud si domů pustíte kdejakého úředního parazita, není Vám pomoci.
IP zaznamenána

libca

• Zobrazit profil
« Odpověď #22 kdy: 26 Dubna 2023, 17:54:40 »

tak kdo mohl vedet, ze to je baba z uradu, prijeli nejakym bezejmennym tmavym autem.

Stihl jsem se ji ale zeptat, jestli uz bylo zahejeno spravni rizeni s cajty, kdyz stali na zastavce a ze ne.

Chtel bych na tomto duvodu vytvorit podjatost urednice, ze spravni rizeni se mnou zahajila a s policajty ne a ze dnes jsem se o tomto duvodu dovedel
Jak by melo byt definovana podjatost, celeho meststkeho uradu, kdyz je v ruku v ruce s fizly a presun na jiny nezavisly urad,  aby o tom musel rozhodovat kraj, jako v pripade citovanem nize?

Z obsahu správního spisu se podává, že dne 1. 6. 2017 správní orgán prvního stupně
doručil stěžovateli příkaz o uložení pokuty, proti němuž podal stěžovatel odpor a dne 20.
6. 2017 uplatnil též námitku podjatosti „vůči všem zaměstnancům Městského úřadu Kuřim, a
to bez ohledu na jejich funkci a postavení v organizační struktuře uvedeného orgánu, a to včetně
starosty, místostarosty a tajemníka úřadu.“ Námitku odůvodnil skutečností, že s ohledem na
jejich zaměstnanecký či jiný poměr k věci mají zájem na výsledku řízení o údajném
správním deliktu. Doplnil, že v rozpočtu obce je pevně plánovaná kapitola určující příjem
obecního rozpočtu ze sankcí na budoucí rok, tudíž zaměstnanci mohou být pozitivně
motivováni tento rozpočtový ukazatel naplnit, resp. negativně motivováni při jeho
nedosažení či hrozbě jeho nedosažení. Doplnil, že tuto skutečnost zjistil „dnešního dne
4 As 33/2019
z vlastních zdrojů.“ Správní orgán prvního stupně toto stěžovatelovo podání předložil
k rozhodnutí o námitce podjatosti žalovanému. Ten dne 25. 7. 2017 vrátil věc správnímu
orgánu prvního stupně. Poukázal na to, že z uplatněné námitky není zřejmé, vůči kterým
oprávněným úředním osobám směřuje, a dodal, že správní orgán prvního stupně má
účastníka (stěžovatele) vyzvat k jejímu doplnění a poté rozhodnout. Dodal též, že
skutečnost, že pokuta je příjmem rozpočtu obce důvod podjatosti bez dalšího nezakládá.
[22] Správní orgán prvního stupně tedy stěžovatele vyzval k doplnění jeho podání a
poučil jej o následcích jeho nedoplnění (nebude k němu přihlížet). Stěžovatel doplnil, že
„neví, jak to na zdejším úřadu chodí (…). Proto ani nemůže relevantně posoudit, kdo se
bezprostředně podílí na výkonu pravomoci správního orgánu (slovy zákona) při rozhodování
v daném řízení.“ Svoji argumentaci dále v obecných úvahách rozvedl a poukázal na
možnou systémovou podjatost, jež může být založena na systému odměn za počet
vydaných odsuzujících rozhodnutí, na výši vybraných pokut atd. Setrval na tom, že
námitka podjatosti se týká všech řízení vedených proti stěžovateli správním orgánem
prvního stupně. Na to tajemník správního orgánu prvního stupně (jako služebně nadřízený
dvou jmenovitě uvedených úředních osob) usnesením ze dne 9. 8. 2017 rozhodl, že tyto
úřední osoby (jež byly určeny k provádění úkonů v daném správním řízení v jeho samém
počátku - viz „záznam o určení oprávněných osob“ na č. l. 2 správního spisu), nejsou
vyloučeny z projednání a rozhodování dané věci a námitku podjatosti zamítl. Upozornil,
že uvedené úřední osoby nemají poměr k věci, účastníku řízení a nebyl zjištěn ani jejich
zájem na výsledku řízení. Současně doplnil, že důvodem podjatosti bez dalšího nemůže být
ani stěžovatelovo obecné tvrzení o tom, že pokuty jsou příjmem rozpočtu obce.
Proti uvedenému usnesení stěžovatel podal odvolání e-mailem bez zaručeného
elektronického podpisu, následně doplněným podáním se zaručeným elektronickým
podpisem, nemajícím však všechny náležitosti podání. Správní orgán prvního stupně
vyzval stěžovatele bezúspěšně k odstranění vad odvolání a následně rozhodl žalovaný
rozhodnutím ze dne 11. 10. 2017, č. j. JMK 146718/2017 tak, že odvolání zamítl a usnesení
o námitce podjatosti jako zákonné potvrdil. Poté správní orgán prvního stupně pokračoval
v řízení o správním deliktu, v němž vydal dne 31. 10. 2017 rozhodnutí (blíže viz odst. [1]).
IP zaznamenána