30kmhcz

Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Pokročilé vyhledávání  

Novinky:

>>DŮLEŽITÉ UPOZORNĚNÍ: ČTOU TO TADY JAK ÚŘEDNÍCI, TAK POLICIE. Neuvádějte nic, podle čeho by protistrana mohla dovodit, o jaký případ se jedná. Jak na to? Pojďte >>sem<<.

Autor Téma: [WIN] Ústní jednání přístí týden - jak na to? Bonus: co mi hrozí?  (Přečteno 836 krát)

Paulie86

• Zobrazit profil
Re:Ústní jednání přístí týden - jak na to? Bonus: co mi hrozí?
« Odpověď #45 kdy: 31 Srpna 2023, 21:56:53 »

Sepsal jsem a poslal potemníkovi na mail námitku podjatosti a opatření proti nečinnosti. S tím, že by to imho mělo stačit poslat v pondělí... Nebo ještě eventuálně v pátek večer, to s tím už stejně nikdo nic neudělá.

V příloze, pokud se chce někdo podívat...
« Poslední změna: 31 Srpna 2023, 22:03:06 od Paulie86 »
IP zaznamenána

potemnik

• Zobrazit profil
« Odpověď #46 kdy: 19 Září 2023, 14:49:13 »

Dnes přišlo rozhodnutí o námitce, samozřejmě zamítavé. Ve věci opatření proti nečinnosti zatím nic nového.

ÚJ odsunuto z 13.9. na čtvrtek 21.9., dle paní úřednice není omluvenka potřeba, ač jsem se vymluvil na nemoc, doktorku jsem tedy už neobtěžoval (ale mluvil jsem s ní, takže kdyby ji po mě chtěli, pro omluvenku si můžu zajít).

Paulie86 původně navrhoval v námitce rovnou mít, že navrhuji výslech svědků v podobě obou opičáků, ale to jsme nakonec vyškrtli s tím, že to bude návrh na ÚJ. Máte ještě někdo nějaký nápad, jak s tím dál? Znovu "onemocnět"? Nebo tam jít, vyslechnout si, co mají na srdci (dle všeho seznámení s novým důkazem, tj. videem ze zastavení, které ale relevantní pro průběh nebude) a navrhnout výslech opičáků?

Předpokládám, že když zamítli manželku, zamítnou i opičáky, což kvůli vydání rozhodnutí budou muset (výslech by se do 26.9., kdy máme výročí, nejspíš nestihl). Pak by tedy zamítnuté výslechy byly materiálem do odvolání.

Současně dělat něco se zamítnutou námitkou? Můžu se do 15 dnů odvolat, nevím, zda toto může mít nějaký vliv na průběh nebo už to nechat být.
IP zaznamenána

Paulie86

• Zobrazit profil
« Odpověď #47 kdy: 19 Září 2023, 16:08:59 »

Copy co jsem psal do mailu:

"Horší už to být nemůže a imho se tím nedá nic pokazit. Stejně na tom jednání nic jiného než podání toho vyjádření neuděláte (a to můžete udělat korespondenčně) a pokud by SO ignoroval omluvenku od lékaře, je to bod do odvolání.
Vyjádření by se dostalo - pokud je pošlete zítra (pro jistotu duplicitně poštou i DS), budou je mít a budou na ně muset reagovat.
Ale chtělo by to opravdu to lékařské potvrzení zaslat. Jste ve fázi, kdy je to hop nebo trop (bavíme se o týdnu, pak už je to fuk) a neriskujete tím vůbec nic. Maximálně ignoranci SO a rozhodnutí bez vás, ale stejně se budou muset v odůvodnění vypořádat s námitkami a návrhy na dokazování.
A jak říkáte, oficiálně jste se de facto neomlouval."
IP zaznamenána

potemnik

• Zobrazit profil
« Odpověď #48 kdy: 19 Září 2023, 17:15:50 »

Takže strategie po diskusi s Pauliem86 následující:
- Zítra si jdu k lékařce pro papír, že jsem nemocný, oficiálně tedy poprvé (dřívější dva přesuny proběly dohodou po telefonu)
- Psané vyjádření vč. omluvenky pošlu poštou plus DS na MMB - se zdůrazněním, že nesouhlasím s projednáním v nepřítomnosti
- Ještě tam i zkusmo zavolám - omluvím se ofiko kvůli nemoci, zmíním omluvenku v poště a DS a poprosím o nový termín, uvidíme, jestli úředník (či úřednice) něco vhodného řeknou (zatím se neprořekli v ničem, takže moc šancí tomu nedávám, ale za pokus to stojí) - zmíním, že kontrolu u lékaře mám "další středu" (tedy na výročí 26.9.) a že ideálně něco pak, že to nechám na nich a přizpůsobím se

Při vhodné konstelaci tak nestihnou vydání rozhodnutí. Při špatné konstelaci budou omluvenku ignorovat a rozhodnutí vydají, bude-li "vinen", tak ignorace omluvenky atd. budou body do odvolání, ale to uvidíme.

Pokud by měl někdo ještě jiný návrh, dejte vědět, díky.
IP zaznamenána

Paulie86

• Zobrazit profil
« Odpověď #49 kdy: 21 Září 2023, 15:24:27 »

Technická úvaha - otázka spíš pro Číkuse, který asi bude mít větší reprezentativní vzorek: Jakou mívá obyčejně MMB prodlevu mezi vyhotovením rozhodnutí a jeho vypravením (odesláním poštou v tomto případě)? Třeba námitka podjatosti byla zamítnuta (nic jiného jsem ani nečekal) usnesením datovaným 12.9., ale doručeno bylo až 19.9. (paní Potemníková přebrala hned v první den, kdy pošta doručovala, takže odesílali s nejvyšší pravděpodobností 18.9.). Tzn. šest dní to leželo ladem na MMB někde v meziprostoru. A to bylo usnesení od vedoucího odboru, kde by člověk řekl, že to bude mít vyšší prioritu k odeslání než písemnost od řadového parazita...

Další věc - řádné písemné předvolání bylo jen to na původní termín 1.9., posun na 13. a násl. na 21. byl řešen čistě jen telefonicky. Imho nemůže úřad konat v nepřítomnosti obviněného jednání, na které není písemné předvolání...
IP zaznamenána

Číkus

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil
« Odpověď #50 kdy: 21 Září 2023, 15:50:49 »

Pokud dopis pro pana Potemníka převzala paní Potemníková, tak nebylo doručeno.
IP zaznamenána

potemnik

• Zobrazit profil
« Odpověď #51 kdy: 21 Září 2023, 16:11:56 »

Číkus: jen pro jistotu, že si rozumíme: manželka převzala usnesení o námitce proti podjatosti, které by jinak skončilo ve schránce - nemyslím, že to má na něco vliv, nejedná se o rozhodnutí v případu domnělého přestupku.

Na usnesení jsem dnes podal odvolání, cílem je zkusit dostat spis z MMB na kraj tak, aby pro MMB nebylo možné vydat rozhodnutí (tedy taktika á la opatření proti nečinnosti, které zatím žádný výsledek nemá).

Pro info, co se zatím stalo:
- Včera jsem odeslal (DS i poštou) omluvu z dnešního ÚJ, podpořenou lékařským potvrzením; součástí bylo i obsáhlé další vyjádření k podkladům, aby se to dostalo do spisu i v případě, že bude úřad ignorovat omluvenku a jednání provede bez mé přítomnosti a tedy aby byl nucen se vypořádat s dalšími materiály
- Po další diskusi s Paulie86 se ale ukázalo, že potvrzení není nejspíš dost silné (mělo info o tom, že jsem "akutně nemocen s dobou léčení 7-10 dnů", ale nebylo tam bohužel nic o tom, že bych byl upoután na lůžko nebo tak něco), takže jsem dnes znovu vyrazil za lékařkou a odjel vybaven další omluvenkou, již doplněnou o formuli "z důvodu stavu pacienta je vyžadován klid na lůžku"
- Na úřad jsem zavolal s "cover story", že jsem (už jen DS) poslal další omluvenku a aby si úředník nemyslel, že blbnu a posílám zbytečnosti, když jsem přece lékařské potvrzení poslal už včera, tak že jsem poslal nové kvůli doplněné formulaci - na to úředník řekl, že se na to podívá, ale že to včerejší neuznává a že důvody diskutovat nebude, nazdar (byl značně rozladěn vývojem posledních událostí)

Takže lze předpokládat, že si vytře zadek i s tím novým, ač mi připadá absurdní, aby o mé schopnosti dorazit na jednání rozhodoval úředník a mohl tak "přehlasovat" lékaře, mají to soudruzi pěkně zařízené.

Současně má úřad dost poměrně detailních materiálů, se kterými by se měl vypořádat, pokud rozhodnutí vydá.

Tomu může zabránit už jen přesun spis na Kraj, buď skrze dříve podané opatření proti nečinnosti, nebo odvoláním se proti usnesení, že námitka proti podjatosti se zamítá.

Doufám, že jsem to popsal smysluplně, kdyby ne, doplním. Jak píše Paulie86, je tu ještě otázka předvolání, které jak píše bylo na 1.9. Telefonicky dohodou s jedním úřednkem posunuto, pak znovu posunuto s jinou úřednicí (úředník byl na dovolené) na dnešek, dnes tedy (asi) proběhlo beze mě.
IP zaznamenána

Paulie86

• Zobrazit profil
« Odpověď #52 kdy: 04 Října 2023, 18:38:54 »

Takže, 26.9. bylo promlčeno (poslední den, kdy ještě mohl MMB vydat/odeslat rozhodnutí ve lhůtě) a u Potemníků ve schránce k dnešnímu dni stále pusto prázdno. Sice tedy pošta v Potemníkově údajně není z nejrychlejších, ale osm dní na doporučený dopis s pruhem od ouřadu (kdyby to opravdu stihli odeslat minulé úterý) mi přijde nereálné i na poměry maloměstské pošty. Osobně se domnívám, že na 99% je game over.

Jen pro utvrzení, že se nepletu:
Zahájení řízení 26.9.2022 doručením oznámení fikcí - zásilka 14.9. připravena k vyzvednutí, tzn. +10 je 24.9., ale to byla sobota, takže posun na pondělí 26.9.

Asi hloupý dotaz, ale je reálné, aby úřední psaní nedošlo ani za osm dní? Sice byl v mezičase víkend a svátek, ale i tak.
« Poslední změna: 04 Října 2023, 18:45:32 od Paulie86 »
IP zaznamenána

Číkus

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil
« Odpověď #53 kdy: 04 Října 2023, 19:00:49 »

Je čas na podání žádosti o uplatnění opatření proti nečinnosti.
IP zaznamenána

Paulie86

• Zobrazit profil
« Odpověď #54 kdy: 04 Října 2023, 19:03:18 »

Ta už podaná byla, zatím někde hnije. A krom toho, podprahově jsem pochopil, že Potemníkovi bohatě stačí, když nepřijde o papíry a vyvázne z toho bez ztráty kytičky.
« Poslední změna: 04 Října 2023, 19:06:28 od Paulie86 »
IP zaznamenána

Číkus

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil
« Odpověď #55 kdy: 04 Října 2023, 19:15:08 »

Tak měsíc po žádosti nečinnostní žaloba.
IP zaznamenána

Paulie86

• Zobrazit profil
« Odpověď #56 kdy: 04 Října 2023, 23:42:16 »

Potemník bude úplně spokojen když to skončí promlčením a nebude muset nic víc řešit.
Postup má být takový, že buď on nebo já (podle toho kdo bude mít čas dřív) nahlédneme do spisu a pokud tam nebude rozhodnutí o vině odeslané ve lhůtě, prohlásíme to za win bez dalšího kočkování.
IP zaznamenána

Paulie86

• Zobrazit profil
« Odpověď #57 kdy: 18 Října 2023, 15:54:20 »

Takže...

potemník dnes obdržel rozhodnutí o opatření proti nečinnosti (datované 11.10.2023). Je tam pár nesmyslů typu "Vzhledem k tomu, že došlo k doplnění spisového materiálu, nařídil správní orgán I. stupně další ústní jednání stanovené na den 01.09.2023, jehož termín byl na základě žádosti obviněného změněn na 13.09.2023, a které bylo uskutečněno v nepřítomnosti žadatele." - což je hovadina, neb jednání bylo následně posouváno ještě na 21.9., ale klíčová informace je na konci:

"S ohledem k výše uvedeným lhůtám stran vydání rozhodnutí odbor dopravy Krajského Úřadu Jihomoravského kraje jako nadřízený správní orgán Magistrátu města Brna dle ust. § 80 odst. 4 písm. a) správního řádu přikazuje, aby ve lhůtě patnácti dnů ode dne doručení tohoto opatření vydal rozhodnutí."

Jinými slovy, pokud Fröhlich 11.10. nařizuje MMB, aby vydal rozhodnutí, tak žádné rozhodnutí k tomu dni vydáno být nemohlo a ani nebylo. Za mě je to WIN (v kombinaci s tím, že je tři týdny po lhůtě 26.9. a nic se doteď nedělo).
IP zaznamenána

potemnik

• Zobrazit profil
« Odpověď #58 kdy: 02 Listopadu 2023, 11:24:20 »

Na základě nařízení KÚ coby výsledku "opatření proti nečinnosti" dnes od MMB přišlo oficiální usnesení o zastavení řízení z důvodu zániku odpovědnosti (promlčení).

Tedy velké díky Pauliemu86 za jeho podporu během celé anabáze a také samozřejmě všem ostatním tady, především Číkusovi, kteří poskytli cenné rady k úspěšnému dohrání této frašky do vítězného konce.

Dotaz na závěr: mám to před přesunem mimo kuchyň trochu zcenzurovat, aby se v tom případně dotyčný úředník hned tak nenašel a neviděl, jakou strategii jsme na něj hráli a zbytečně se tak nevzdělal pro další případy? Jakékoliv nahrané dokumenty pochopitelně ze svých příspěvků odstraním.
IP zaznamenána

Číkus

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil
« Odpověď #59 kdy: 02 Listopadu 2023, 11:36:20 »

Gratulace!

Já bych pouze zkontroloval, zda někde nejsou zapomenuty osobní údaje v čitelné podobě. Naopak bych doporučil dokumenty ponechat, ať se z toho mohou poučit ostatní. MMB je banda debilů, těm to stejně k ničemu nepomůže.
IP zaznamenána