Číkus: jen pro jistotu, že si rozumíme: manželka převzala usnesení o námitce proti podjatosti, které by jinak skončilo ve schránce - nemyslím, že to má na něco vliv, nejedná se o rozhodnutí v případu domnělého přestupku.
Na usnesení jsem dnes podal odvolání, cílem je zkusit dostat spis z MMB na kraj tak, aby pro MMB nebylo možné vydat rozhodnutí (tedy taktika á la opatření proti nečinnosti, které zatím žádný výsledek nemá).
Pro info, co se zatím stalo:
- Včera jsem odeslal (DS i poštou) omluvu z dnešního ÚJ, podpořenou lékařským potvrzením; součástí bylo i obsáhlé další vyjádření k podkladům, aby se to dostalo do spisu i v případě, že bude úřad ignorovat omluvenku a jednání provede bez mé přítomnosti a tedy aby byl nucen se vypořádat s dalšími materiály
- Po další diskusi s Paulie86 se ale ukázalo, že potvrzení není nejspíš dost silné (mělo info o tom, že jsem "akutně nemocen s dobou léčení 7-10 dnů", ale nebylo tam bohužel nic o tom, že bych byl upoután na lůžko nebo tak něco), takže jsem dnes znovu vyrazil za lékařkou a odjel vybaven další omluvenkou, již doplněnou o formuli "z důvodu stavu pacienta je vyžadován klid na lůžku"
- Na úřad jsem zavolal s "cover story", že jsem (už jen DS) poslal další omluvenku a aby si úředník nemyslel, že blbnu a posílám zbytečnosti, když jsem přece lékařské potvrzení poslal už včera, tak že jsem poslal nové kvůli doplněné formulaci - na to úředník řekl, že se na to podívá, ale že to včerejší neuznává a že důvody diskutovat nebude, nazdar (byl značně rozladěn vývojem posledních událostí)
Takže lze předpokládat, že si vytře zadek i s tím novým, ač mi připadá absurdní, aby o mé schopnosti dorazit na jednání rozhodoval úředník a mohl tak "přehlasovat" lékaře, mají to soudruzi pěkně zařízené.
Současně má úřad dost poměrně detailních materiálů, se kterými by se měl vypořádat, pokud rozhodnutí vydá.
Tomu může zabránit už jen přesun spis na Kraj, buď skrze dříve podané opatření proti nečinnosti, nebo odvoláním se proti usnesení, že námitka proti podjatosti se zamítá.
Doufám, že jsem to popsal smysluplně, kdyby ne, doplním. Jak píše Paulie86, je tu ještě otázka předvolání, které jak píše bylo na 1.9. Telefonicky dohodou s jedním úřednkem posunuto, pak znovu posunuto s jinou úřednicí (úředník byl na dovolené) na dnešek, dnes tedy (asi) proběhlo beze mě.