Takže jsem ze sprostého podezřelého postoupil na obviněného. Úřad zahájil řízení a předvolal obviněného k ústnímu jednání, viz rozostřené fotky (sorry). Jelikož to bude moje premiéra, chci se alespoň trochu připravit. Můžete mi prosím potvrdit, že na místě označeném značkou IP13c může vozidlo legálně zastavit (výšezmíněné ust. § 23 odst. 1 písm. a) zákona č. 13/1997 Sb.), a že nelze určit jak dlouhá doba je potřebná "k neprodlenému nastoupení nebo vystoupení přepravovaných osob nebo k neprodlenému naložení nebo složení nákladu"? Dokáže někdo odhadnout, čím ještě by mohl orgán argumentovat? Abych "ve stresu či dobré víře" neplácnul nějakou blbost. Předpokládám, že v případě parkování rezident (který smí v místě parkovat) je pouze "za parkování platící registrant s úřadu nahlášenou SPZ", nikoliv každý dlouholetý obyvatel městské části.
Stále platí, že vůz byl na místě jednotky minut max., řidič neopustil své místo, po nastoupení spolujezdce místo ihned opustil. Orgán byl v tomto duchu zpraven opakovaně písemnou formou. Někde se tu psalo, že písemné podání vysvětlení nemůže orgán brát jako důkaz, proto vyhrožují důkazní nouzí a SprDelí provozovatele? Z mého laického pohledu je od začátku jednoznačně důkazní nouze pro zahájení řízení...
Jinak to vnímám jako formu úředního trestu (zahájení řízení a nutnost se dostavit, jak někde píše D-fens), neboť nechápu, jak chce orgán prokázat neoprávněné parkování, když fotka prázdného vozu nemůže existovat, ani důkaz, že by vozidlo bylo na místě delší dobu.
Za každou radu od ostřílenějších budu rád!