30kmhcz

Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Pokročilé vyhledávání  

Novinky:

>>DŮLEŽITÉ UPOZORNĚNÍ: ČTOU TO TADY JAK ÚŘEDNÍCI, TAK POLICIE. Neuvádějte nic, podle čeho by protistrana mohla dovodit, o jaký případ se jedná. Jak na to? Pojďte >>sem<<.

Stran: 1 ... 4 5 [6]

Autor Téma: [LOST] Malé překročení rychlosti  (Přečteno 5023 krát)

stanice35

• Zobrazit profil
Re:Malé překročení rychlosti
« Odpověď #75 kdy: 24 Června 2024, 21:40:59 »

Takže žaloba se dává do 2 měsíců od doručení rozhodnutí. Mám k tomu pár dotazů:
1) Je lepší to svěřit advokátovi, když se soudy nemám žádné zkušenost? Nebo je na to nějaký solidní mustr, jak to má vypadat?
2) Mám se soustředit hlavně na to neprokázání uvedení měření na webovkách? Je na to judikát 7 As 356/2019.
3) Chci ještě před tím požádat kraj o přezkum - je vhodné "odkrývat karty" a dávat argumenty, které by byli ve správní žalobě? Mohli by se tak na to připravit. Nebo je to fuk?
Díky za postřehy.
IP zaznamenána

stanice35

• Zobrazit profil
« Odpověď #76 kdy: 27 Července 2024, 21:48:00 »

Takže žádost o přezkum začátkem měsíce odeslána, teď dělám na té správní žalobě.
IP zaznamenána

stanice35

• Zobrazit profil
« Odpověď #77 kdy: 14 Srpna 2024, 13:11:52 »

Správní žaloba podána.
IP zaznamenána

stanice35

• Zobrazit profil
« Odpověď #78 kdy: 07 Října 2024, 20:03:44 »

Přišlo vyjádření žalovaného k žalobě a ti zas.aní paraziti ještě drze navrhují "aby procesní strategii žalobce a její zneužívající povahu hodnotil jako okolnost zvláštního zřetele hodnou, která odůvodňuje nepřiznání náhrady nákladů řízení". To je teď nějaká móda?
IP zaznamenána

Lafayette

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #79 kdy: 07 Října 2024, 22:46:56 »

Bohužel. Už se mi stalo, že soud mé žalobě vyhověl, ale nepřiznal náklady.  V jiném případě mi zase neuznal všechny úkony advokáta. Ty, které dle soudu nepřinesly nic nového, neuznal. (takže třeba repliku na vyjádření žalované strany neuznal za vhodnou k proplacení, protože dle soudu "nepřinesla nic nového").
IP zaznamenána

stanice35

• Zobrazit profil
« Odpověď #80 kdy: 08 Října 2024, 20:39:30 »

Na toto jsem sesmolil takovou odpověď:
"Je zřejmé, že Žalovaný považuje za obstrukce to, že Žalobce se domáhá svých práv a opakovaně poukazuje na chyby a nesprávný postup Žalovaného. Žalovaný si vůbec neuvědomuje, že jednání Žalobce nemá žádný jiný cíl než to, aby Žalovaný dodržoval předpisy a zákony a v žádném případě nemůže být označeno jednání Žalobce za zneužívající.
Naopak návrh Žalovaného na nepřiznání náhrady nákladů řízení považuje Žalobce za nepřípustný nátlak na Žalobce, zřejmě aby si žalobu rozmyslel a nedomáhal se svých práv, která správní orgán několikrát porušil, a správní orgán tak během řízení zneužíval svého mocenského postavení. Z vyjádření Žalovaného též plyne, že nemá žádnou sebereflexi a svoje chyby neuznává nebo zlehčuje."

Není ten "protiútok" netaktický?
IP zaznamenána

stanice35

• Zobrazit profil
« Odpověď #81 kdy: 09 Října 2025, 15:16:50 »

Přišel rozsudek - žalobu zamítli a dali za pravdu zmetkům  :-(
IP zaznamenána
Stran: 1 ... 4 5 [6]