30kmhcz

Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Pokročilé vyhledávání  

Novinky:

>>DŮLEŽITÉ UPOZORNĚNÍ: ČTOU TO TADY JAK ÚŘEDNÍCI, TAK POLICIE. Neuvádějte nic, podle čeho by protistrana mohla dovodit, o jaký případ se jedná. Jak na to? Pojďte >>sem<<.

Autor Téma: Údajné vybrždění trolejbusu  (Přečteno 575 krát)

OXeF

• Zobrazit profil
Údajné vybrždění trolejbusu
« kdy: 18 Února 2022, 22:04:18 »

V první řadě se omlouvám pokud to patří do jiné sekce, nenašel jsem zde na fóru žádný obdobný případ (neudivuje mě to) volím sekci zastavení neboť problém byl v zastavení mého vozidla na pozemní komunikaci.

Mám k dispozici jak video tak kompletní spis včetně záznamů z trolejbusu. Spis a video v příloze.

Stalo se že jsem jel po ulici kde jsou po celé její délce kolmá parkovací státní po pravé straně. Snažil jsem se najít místo na zaparkování kolmo k silnici. Snížil jsem rychlost na 35km/h a hledal místo. Úsek kde má ulice parkovací stání měří 750m. Trolejbus jsem předjel když stál v zastávce, poté mě trolejbus dojel cca za 500m a dalších 200m za mnou jel než jsem zastavil. Místo k parkovaní je vidět když hodně dobře tak na 5m plus čas na vyhodnocení zda se tam auto vejde. Z toho důvodu zastavím na cca 12 ti metrech abych na místo zacouval. Trolejbus brzdí příliš prudce a dochází k pádu cestujících. Řidiči trolejbusu je nahlášeno zranění a proto se volá PČR a RZ.

Policie na místě označila za viníka řidiče trolejbusu, následně až úředník přehodnotil "prý na základě videa" že jsem viníkem já. Opravdu nerozumím tomu jak já mohu ovlivnit schopnosti řidiče a technický stav vozidla či snad povahu nákladu, jenž jede za mnou.

Ústní jednání nařízeno na 2.3.2022

Poprosím o přesunutí do neveřejné sekce a o pomoc s přípravou obranu. Moc děkuji. Video mám i v původní kvalitě pokud bude třeba.
IP zaznamenána

Číkus

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil
Re:Údajné vybrždění trolejbusu
« Odpověď #1 kdy: 18 Února 2022, 22:28:37 »

Na základě čeho jste přišel na to, že chce úřední parazit hodit vinu na Vás? Jste předvolán jako svědek, ne?
IP zaznamenána

OXeF

• Zobrazit profil
« Odpověď #2 kdy: 18 Února 2022, 22:54:21 »

Na základě čeho jste přišel na to, že chce úřední parazit hodit vinu na Vás? Jste předvolán jako svědek, ne?

Bohužel nikoliv, předvolán jsem jako obviněný - viz příloha
IP zaznamenána

Číkus

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil
« Odpověď #3 kdy: 18 Února 2022, 23:18:00 »

Aha, to prve přiloženo nebylo.

Po zběžném a nedůkladném prostudování spisu a shlédnutí videa:

- Vzhledem k tomu, že před již zastaveným trolejbusem zbylo ještě dostatek provozu na couvání OA, lze říci, že řidič trolejbusu brzdil zbytečně prudce.
- Dle záznamu z tachografu došlo v polovině brzdícího manévru ke krátkému přerušení brzdění na 2. brzdovém okruhu. V důsledku toho došlo ke snížení a následnému nárůstu přetížení při zpomalení. Odhadoval bych, že k pádu cestujících došlo právě z této příčiny. Otázkou je, zda se jednalo o řidičskou chybu řidiče trolejbusu a nebo o nějakou technickou závadu.

Škoda toho pozdě aktivovaného blinkru. Na druhou stranu (ad absurdum), to by pak mohl řidič trolejbusu znenadání dupnout na brzdu a vinu svést na řidiče vozu, který zastavil v libovolné vzdálenosti před ním, klidně půl kilometru.

edit: Asi to chtějí hrát na nedodržení povinnosti dle § 18(2)(a) ZPPK. Otázkou je, co znamená "náhle". A v oznámení o zahájení řízení to také nezmiňují.

edit 2: Povinnost dle § 25(5) ZPPK se na Váš případ asi nevztahuje, nezajížděl jste k okraji (to by se Vám špatně couvalo).
« Poslední změna: 18 Února 2022, 23:34:52 od Číkus »
IP zaznamenána

OXeF

• Zobrazit profil
« Odpověď #4 kdy: 19 Února 2022, 00:14:55 »

Já jsem přesvědčen, že řidič trolejbusu se plně nevěnoval řízení neboť mu trvalo cca 2s než vůbec začal brzdit. Čemuž napovídá i ono přerušení brždění, kdy si to přestavuji jako úlek a rychlou prudkou brzdu - následné zhodnocení situace a povolení brzdy - následně dobrždění mě na nárazník. Též je zajímavý klaxon až těsně před zastavením (signál 7).

18(2)(2) ZPPK - to ale jaksi situace na pozemní komunikaci vyžadovala neboť nemůžu místo vidět dříve (přes parkující auta vč. dodávek) též nemůžu zastavit 10m (a více) za tím parkovacím místem, neb v ten okamžik budu tvořit překážku v provozu a couvat neúměrně daleko.

Z tohoto hlediska pokud za vámi někdo jede nesmíte tam zaparkovat.... Od toho je přece institut 18(1) ZPPK kdy z mé jízdy bylo naprosto zřejmé že budu parkovat - tedy zastavím vozidlo nebo náhle snížím rychlost neboť to povaha parkovacího manévru za dané situace vyžaduje. Parkování je tam zcela legální, tudíž je to dle mého názoru stejná situace jako s chodcem na přechodu (kterého já uvidím pozdě) nebo odbočování v křižovatce na poslední chvíli (protože navigace...).

Mě spíš nejde do hlavy proč to parazit Mifka zkouší na sílu naroubovat na 18(2)(a) ZPPK když PČR konstatuje že je to vina trolejbusu neb nedodržel takovou vzdálenost, aby včas (pohodlně) zastavil ?
IP zaznamenána

.qoyi

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #5 kdy: 19 Února 2022, 06:29:27 »

Mě spíš nejde do hlavy proč to parazit Mifka zkouší na sílu naroubovat na 18(2)(a) ZPPK když PČR konstatuje že je to vina trolejbusu neb nedodržel takovou vzdálenost, aby včas (pohodlně) zastavil ?
Protože může. A protože ho platí ze stejné kasičky jako trolejbusáka (společný zájem). Je mu jedno jestli za to budete moct vy nebo bába co vešla na přechod, důležitý je aby za to nemohl dopravní podnik. Nic jinyho v tom nevidim.
IP zaznamenána
Think for yourselves. Don't be sheep.

OXeF

• Zobrazit profil
« Odpověď #6 kdy: 23 Února 2022, 13:07:19 »

Děkuji za rady, převážně tedy pana Číkuse.

Můj návrh na obranu bude:
1) po zastavení trolejbusu zbylo ještě dostatek místa mezi vozidly na dokončení parkovacího manévru. Z čehož vyplívá že řidič trolejbusu brzdil zbytečně prudce což zapříčinilo pád cestujících.
2) z videozáznamu a popisu videozáznamu PČR vyplívá, že mezi počátkem zastavovacího manévru osobního vozidla a aktivací brzd trolejbusu uplynuly 3s což je významně více než odpovídá reakční době odpočatého a soustředěného řidiče. Z toho dovozuji že se řidič trolejbusu plně nevěnoval řízení. Tuto verzi událostí též podporuje záznam z tachografu kde je patrné prudké brždění po dobu 2s následné povolení brzdy na 0,5s a opětovné prudké brždění až téměř do zastavení.
3) Ze záznamu tachografu z trolejbusu je možné brzdící manévr rozdělit na 3 části. V první části řidič prudce brzdí, to působí přetížení na cestující. V druhé fázi povolí brzdu (proč pokud jde o nouzové brždění??) což způsobuje polevení přetížení na cestující a ti též poleví v držení. Třetí fáze je další prudké brždění a zastavení což již cestující po předchozím uvolnění brzd nečekají a následně někteří upadnou.
4) Ze záznamu tachografu vyplývá že zastavovací manévr trval 2,735 s se zrychlením -3,72ms-2, pokud by se však řidič plně věnoval řízení měl by na zastavení další minimálně 2s navíc a výsledný zpomalovací manévr by trval 4,735s s výsledným průměrným zrychlením -2,17 ms-2 což je méně než 2,3ms-2, tedy v toleranci pro cestující. Odpovídá to i dráze potřebné pro takové zastavení a ta jest při rychlosti 37,15kmh-1 24,4m což odpovídá jak videozáznamu tak popisu videozáznamu od PČR.

Prosím o kritiku a hodnocení mých argumentů.
Též chci poprosit o radu jak se vypořádat s případnou výpovědí svědků případě řidiče. Zda a jak to lze využít ve svůj prospěch a na co si dát pozor. Ze svědků mám fakt největší strach neb můžou plácnout jakoukoliv 3,14íčovinu...
IP zaznamenána

gumidos

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil
« Odpověď #7 kdy: 24 Února 2022, 12:37:11 »

Jen detail - str. 8 - poškozená naražená osoba dle fízla souhlas s vydáním lékařských zpráv nedává - datováno 26.10.2021. Měla žádat záchranku, podat vysvětlení, měla být odvezena do nemocnice zmíněnou záchrankou a měla být vyšetřena. Toto vysvětlení měla podat fízlovi Skácelovi v 10:15 - tj. přesně hodinu po nehodě.
str.11 - vylíčení události - opět líčí tentýž Skácel, že poškozená byla transportována do FN, ošetřena  a propuštěna. Souhlas s vydáním lékařských zpráv nedává a nechce se blíže vyjadřovat ke svému zranění a době léčby.
str. 23 - obviněná naražená se dostavila k podání vysvětlení dne 4.1.2022 a uvádí - vystoupila jsem  a jela MHD do IBC centra...kde jsem měla důležitou schůzku s právničkou....po schůzce jsem navštívila úrazovku...udělali RTG a dali náplast.

Takže reálně - baba možná spadla, nicméně odešla a dále s ní žádný fízl až do 4.1.22 nemluvil.
Plyne mi z toho, že fízl Skácel v úředních záznamech lže, až se mu od klávesnice práší....jak překvapivé.
IP zaznamenána

johncreek

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #8 kdy: 24 Února 2022, 14:43:03 »

Žádné odborné doporučení pro Vás nemám, ale přijměte morální podporu. Je fascinující, že Vás jako řidiče stíhají za plynulé a odůvodněné zastavení za účelem parkování. Naopak tam vidím selhání řidiče, který zjevně začal brzdit cca ty 2 sekundy později, než měl..
IP zaznamenána
Všechny moje rady a tvrzení berte s rezervou. Jsem pouze nadšenec, nikoliv právník/advokát.

OXeF

• Zobrazit profil
« Odpověď #9 kdy: 25 Února 2022, 11:09:28 »

Žádné odborné doporučení pro Vás nemám, ale přijměte morální podporu. Je fascinující, že Vás jako řidiče stíhají za plynulé a odůvodněné zastavení za účelem parkování. Naopak tam vidím selhání řidiče, který zjevně začal brzdit cca ty 2 sekundy později, než měl..
Děkuji za vyjádřenou podporu.

Trápí mě teď další zajímavá otázka. Je z toho aktuálně řidič trolejbusu venku ? V nepravděpodobné případě že by moje argumentace nějakým záhadným způsobem dolehla k uším (nebo jinému obdobnému organu) úředního parazita, a ten mě zprostil obvinění, půjde automaticky po řidiči trolejbusu nebo to tím končí?

Nedokážu se smířit s tím že úřední parazit může ze své libovůle obvinit kohokoliv z účastníků téměř za cokoliv a je to cajk. To není v souladu s mým morálním kompasem a nevím zda to dokážu nechat jen tak.
[Edit] Nechci to nechat jen tak
« Poslední změna: 25 Února 2022, 11:12:19 od OXeF »
IP zaznamenána

Dýkej

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #10 kdy: 25 Února 2022, 12:15:20 »

Pokud to není v souladu s Vaším morálním kompasem, tak příjde na řadu odvolačka a samozřejmě bránění svých práv.  Jak vidíte, vesměs úředníkům prvního stupně je zcela jedno, jaký je stav, ale jde jen po pokutě.

V rozhodnutí se bude muset správní orgán vypořádat s Vaším zaviněním a dalšími věcmi, tam to velice pravděpodobně po..re. Musíte se prostě bránit.  Byl řidič vyslechnut SO ve Vašem případě? Nebo máte informace že by se s ním vedlo jiné řízení?
IP zaznamenána

OXeF

• Zobrazit profil
« Odpověď #11 kdy: 25 Února 2022, 12:21:26 »

Byl řidič vyslechnut SO ve Vašem případě? Nebo máte informace že by se s ním vedlo jiné řízení?
Do dne 17.2.2022 nebyl součástí spisu výslech řidiče trolejbusů. Mám se tedy ještě podívat do spisu, znovu?

O jiném řízení nemám informace.
IP zaznamenána

Dýkej

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #12 kdy: 25 Února 2022, 12:58:30 »

To by mě pak zajímalo, jak bude parazit zdůvodňovat v rozhodnutí Vaší vinu, když navíc nevyslechne přímého účastníka nehody, kór když policajti jako viníka označili jeho.
IP zaznamenána

OXeF

• Zobrazit profil
« Odpověď #13 kdy: 25 Února 2022, 13:16:14 »

To by mě pak zajímalo, jak bude parazit zdůvodňovat v rozhodnutí Vaší vinu, když navíc nevyslechne přímého účastníka nehody, kór když policajti jako viníka označili jeho.
Pozval si ho jako svědka na 2.3.2022. Z toho mám opravdu strach. Ten kokos tam může vykládat cokoliv a parazita se toho může chytat naprosto účelově. Pokud tu na fóru dobře čtu, s nějakou tou realitou si tu paraziti moc hlavu nelámou.
IP zaznamenána

Dýkej

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #14 kdy: 25 Února 2022, 13:30:05 »

Tak se tam taky dostavte na výslech svědka. A nahrávejte. Počkejte na kapciozní otázky parazita a pak mu je omlátíte o hlavu. Proto mimochodem budete nahrávat. Navíc máte právo pokládat svědkovi otázky, tam ho musíte uvařit, z videa je zjevně jasné, že se nevěnoval řízení tak jak by měl.
IP zaznamenána