30kmhcz

Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Pokročilé vyhledávání  

Novinky:

>>DŮLEŽITÉ UPOZORNĚNÍ: ČTOU TO TADY JAK ÚŘEDNÍCI, TAK POLICIE. Neuvádějte nic, podle čeho by protistrana mohla dovodit, o jaký případ se jedná. Jak na to? Pojďte >>sem<<.

Autor Téma: MHMP - Tři výzvy k jednomu parkování (a odtah k tomu) - Perlová  (Přečteno 199 krát)

macoch

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil

Vážení, během jediného stání v Praze mi bylo odtaženo auto a následně jsem dostal tři výzvy k úhradě urč. částky. Beru to jako velkou kuriozitu, nicméně musím to nějak řešit. Ne placením výzvy. Kdysi jsem patřil mezi přestupokové bijce, ovšem už jsem vyšel ze cviku a tak bych požádal o konzultaci. Všechny výzvy v Praze jsem dosud řešil ignorací a dosud se nic dalšího nedělo. Vzhledem ke specifiku slučování přestupků se však možná zdá lepší následné tři výzvy řešit. Nebo?

Odtah vyřešen zaplacením odtahu... to neřeším, zde je jiná šance k vyřešení mimální (aspoň dle mého uvážení).

Výzva 1)
"zastavení v úseku platnosti DZ č. B28 "Zákaz zastavení" - čas 13:35

Výzva 2)
"při stání neponechání volného jednoho jízdního pruhu širokýho nejméně 3 metry pro každý směr jízdy" 14:49

Výzva 3)
"zastavení v úseku platnosti DZ č. B28 "Zákaz zastavení" - čas 12:11

Je možné, že jsem o metr nebo dva mezi přestupky 1) a 3) popojel, aby se změnila pozice kol a nešlo argumentovat tím, že auto tam stálo déle než tři minuty.

Co teď s tím? Auto patří s.r.o. - ta je ochotna jakkoliv spolupracovat

Postupoval bych asi tak, že bych se nahlásil jako řidič a šel do řešení přestupku, který bych chtěl sloučit a následně také obhajovat. Argumentaci obhajoby bych asi už dal dohromady - určitě nešlo o zaviněné zastavení, auto mělo poruchu a lze to myslím dokázat.

IP zaznamenána

Číkus

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil
Re:MHMP - Tři výzvy k jednomu parkování (a odtah k tomu) - Perlová
« Odpověď #1 kdy: 11 Ledna 2022, 16:31:16 »

MHMP nebo městská část? MHMP nejede turbo, tak je zde možné sprdelní výzvu ignorovat a počkat na výzvu k podání vysvětlení.

Možná by šlo udat tři různé řidiče.
IP zaznamenána

macoch

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #2 kdy: 11 Ledna 2022, 16:41:07 »

MHMP - tedy ta lepší varianta.
IP zaznamenána

macoch

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #3 kdy: 11 Ledna 2022, 16:53:18 »

Upřímně nechápu asi význam třech řidičů... Zatím - vzhledem k tomu, že po ignoraci výzev z Magistrátu se nikdy nic dalšího nedělo (roky), dál bych to možná neřešil. Ale přijde mi, že tento případ má nějaký potenciál pro hlubší boj se systémem, protože sankce je extrémní (odtah, potenciál třech zaplacených výzev či pokut za jeden přestupek) a zároveň... a to jsem asi nenapsal dost důrazně... je to auto se pár dnů poté fatálně porouchalo... zadřený motor... s opravou za bambilion včetně faktury. Zřejmě také nějaká kontrolka říkala ZASTAV... a tak řidič zastavil.
IP zaznamenána