30kmhcz

Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Pokročilé vyhledávání  

Novinky:

>>DŮLEŽITÉ UPOZORNĚNÍ: ČTOU TO TADY JAK ÚŘEDNÍCI, TAK POLICIE. Neuvádějte nic, podle čeho by protistrana mohla dovodit, o jaký případ se jedná. Jak na to? Pojďte >>sem<<.

Autor Téma: [LOST] valašská rallye  (Přečteno 865 krát)

stanleyzlin

• Zobrazit profil
[LOST] valašská rallye
« kdy: 10 Prosince 2021, 18:38:22 »

změřeno, po cca 1,6 km dojeto a ztotožněno + bonus navíc
IP zaznamenána

Číkus

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil
Re:valašská rallye
« Odpověď #1 kdy: 10 Prosince 2021, 19:19:47 »

Tak nám sem nahrajte podklady v anonymizované podobě (pod obdélníkem pro psaní příspěvku je volba "rozšířené možnosti").
IP zaznamenána

stanleyzlin

• Zobrazit profil
« Odpověď #2 kdy: 11 Prosince 2021, 19:41:39 »

tak jsem to nachystal a zasílám spis (na víckrát nevejdu se do limitu), pokud by bylo cokoli potřeba dejte vědět. V další zprávě napíšu jak to mám namyšlené co dál, věci které zasluhují pozornosti jsou podtrženy s vykřičníkem, celkem vtipná byla páteční přepadovka na úřadě viz úřední záznam. Srna neměla vůbec založený spis ani košilku, vše dělala přede mnou "za běhu" samozřejmě jsem nechal  zapsat :-) pořídil jsem i krátké video a celé jsem nahrál na záznamník, byla upozorněna že se jedná pouze o nahlížení do spisu ve smyslu § 38 Spr.ř.

nesedí mně snímek z radaru, jestli je to správně postaveno a změřeno - nevyznám se, pokud by byl někdo zkušený děkuji předem 

termín na vyjádření mám do pátku 17.12.(poslední den 8 denní lhůty)
IP zaznamenána

stanleyzlin

• Zobrazit profil
« Odpověď #3 kdy: 11 Prosince 2021, 19:45:29 »

oznámení
IP zaznamenána

stanleyzlin

• Zobrazit profil
« Odpověď #4 kdy: 11 Prosince 2021, 19:47:46 »

oznámení tentokrát i s přílohou
IP zaznamenána

stanleyzlin

• Zobrazit profil
« Odpověď #5 kdy: 11 Prosince 2021, 19:51:31 »

příkaz
IP zaznamenána

stanleyzlin

• Zobrazit profil
« Odpověď #6 kdy: 11 Prosince 2021, 19:52:09 »

odpor
IP zaznamenána

stanleyzlin

• Zobrazit profil
« Odpověď #7 kdy: 11 Prosince 2021, 19:54:07 »

možnost vyjádření
IP zaznamenána

stanleyzlin

• Zobrazit profil
« Odpověď #8 kdy: 11 Prosince 2021, 19:56:06 »

úřední záznam z nahlížení do spisu který vlastně neexistoval   :D
IP zaznamenána

stanleyzlin

• Zobrazit profil
« Odpověď #9 kdy: 11 Prosince 2021, 20:43:19 »

přílohy jsou vloženy, teď k věci samé. Jak jistě uvidíte ze spisu, věc má dvě roviny a to rychlost + jako bonus za aroganci vůči PČR jízda s převozní značkou.
Po změření mě zastavili až po 1,6 km kdy se jedná o tři zatáčky na daném úseku a dojeli mně cca 400 - 500 metrů před zastavením, z jejich úředního záznamu a dalších dokumentů evidentně nevyplývá, že by měli po celou dobu vozidlo na dohled. Ve vozidle jsem měl další tři lidi z rodiny + mohu zajistit dalšího uvnitř zcela mimo rodinu celkem tedy celkem 4 osoby. Mám to namyšleno tak, že budu tvrdit, že jsem vůbec kolem jejich radaru neprojel ale asi 800m za jejich místem měření jsem se otočil s vozidlem zpět a vracel jsem se na chalupu neboť dědečkovi se udělalo špatně a vracel jsem se pro léky. Dále budu tvrdit, že převozní značku jsem měl umístěnu na zadním skle a z boku vypadá moje vozidlo takhle - viz příloha - povšimněte si černého pruhu s nápisem "tourneo" když mně po zastavení PČR fotil chtěl ať dám převozní SPZ za čelní sklo (odmítnul jsem) a udělal pouze snímky zezadu a zepředu z boku NE! Na přesun s převozní SPZ mám legendu takovou, že z místa prodeje jsem přejel vozidlem na chalupu kde bydlím, pak jsem o den později dostal velký TP, týden vozidlo stálo u chalupy a v pátek jsem převážel matku + další do místa mého trvalého bydliště, kde jsem v pondělí ráno vozidlo řádně registroval, tu jízdu zpět na chalupu budu vydávat za krajní nouzi.
Teď k procesu samému:
Již v Příkazu jsem byl označen jako řidič Audi Q7 s nějakou SPZ samozřejmě jak kopírovala nějaký příkaz zapomněla odmazat, odpor jsem podal včas, teď z posledního obdrženého Výzva vyjádření se k podkladům vyplývá, že se mermomocí brání ústnímu jednání. Uvádí tam totiž §80 odst.2 přestupkového zákona kdy se tato žádost dá usnesením zamítnout a může vydat 
rozhodnutí.
Teď přemýšlím, jestli požadovat ústní jednání podle § 49 správního řádu s podporou §51 odst. 2 správního řádu
- požadovat doplnění návodu k obsluze radaru
- požadovat příkaz nadřízeného k měření v daném úseku
- požadovat doklad o proškolení práce s radarem
- jestli mám předvolat policajty a povodit si je tam na shora uvedených dokladech...ale trošku se bojím aby tam pak z toho nějak nevyplynulo, že za mnou jeli celou dobu a začne se mně to sypat.
svědectví osob z vozidla by jsem provedl písemným prohlášením a dal do spisu při ústním jednání
a
nebo to celé nechat na té 80 přestupkového a s vysokou pradděpodobností počítat se zamítnutím ústního jednání usnesením a napálit to pak všechno do odvolání

předem tisíceré dííky za reakce...

IP zaznamenána

pk202

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil
« Odpověď #10 kdy: 12 Prosince 2021, 03:00:47 »

Nechápu co míníte tím, že nenafotili auto z boku ? Co tím chcete dokázat ?
Taky nerozumím těm šachům s převozní značkou, z přiložené fotodokumentace nelze určit kde ta značka vlastně doopravdy byla. SO ovšem bude pravděpodobně disponovat kvalitnějšími fotkami.
Ani mi není jasná motivace PČR k přemisťování značky. Vždyť pokud by byla na snímcích z radaru vidět převozka vzadu a na fotkách po zastavení vpředu, mohl byste tvrdit, že šlo o jiný vůz než který změřili.

Co se týče cesty na chalupu - tam bych tvrdil, že policista zapomněl do protokolu uvést že jste řekl "jedu z vozem na chalupu, protože na registraci jdu až zítra a nenechám auto na ulici k ukradení. Na chalupě je na pozemku za plotem."

Co se týče dědečka a osob uvnitř bych moc neoperoval, protože se to trochu tluče s tím že můžete jezdit jen za účelem a do místa registrace.

Citace
§ 38b
Manipulační provoz a jízda z místa prodeje do místa registrace
(1) Silniční vozidlo, jehož technická způsobilost byla schválena a které není zapsáno v registru silničních vozidel, lze na pozemních komunikacích provozovat pouze
.....
 b) za účelem jízdy z místa prodeje do místa registrace silničního vozidla.
Nikde není napsáno, že jízda musí být nejkratším směrem a že musí být jedna nebo že musí být provedena v jednom dni.

K tomu dědečkovi - jízda za účelem registrace asi úplně neznamená vožení dědečka a jiných osob na chatu.

No a poslední výtka - všimněte jak jste si zbytečně zavařil tím, že jste se nechal manipulovat a odpověděl jste na zdánlivě banální otázku "Kam jedete". 
O co lepší pozici byste měl kdybyste se s ním vůbec nebavil a řekl obligátní "v této věci Vám nebudu podávat žádné informace" ....

Takže příšte se nebavit a raději vše již od začátku nahrávat...
« Poslední změna: 12 Prosince 2021, 03:32:23 od pk202 »
IP zaznamenána

stanleyzlin

• Zobrazit profil
« Odpověď #11 kdy: 12 Prosince 2021, 09:48:40 »

děkuji za reakci - dovysvětlím:
až po zastavení vyfotili auto jenom ze předu a ze zadu, částečně z boku je auto zachyceno pouze na radarovém snímku. Ten snímek na kterém mám vyfocené auto z boku a který chci předložit má na rozdíl od snímku radarového podél celého boku auta černý pruh zakončený na konci nápisem TOURNEO. Tento pruh auto na radarovém snímku NEMÁ. A proto chci tvrdit, že změřili a posléze ztotožnili dvě jiná auta.
Převozní značka - ve skutečnosti byla převozka po celou dobu za předním sklem, kdy ovšem při měření a průjezdu vozidla kolem radaru toto PČR nemohli vidět. Ihned po dojetí PČR a zastavení jsem značku vzal a podal okýnkem spolu s doklady. Po cca 10 minutách lustrování po mně PČR chtěli ať dám značku zpět za přední sklo že si to vyfotí. Toto jsem odmítnul, tedy nikde na žádných fotkách ani radaru ani po zastavení PČR značka není.
Já chci tvrdit, že byla umístěna na zadním okně mého vozidla a protože na radarovém snímku nemůže být vidět (okno je zatmavené ) chci tvrdit, že měřili jiný automobil.
IP zaznamenána

stanleyzlin

• Zobrazit profil
« Odpověď #12 kdy: 06 Června 2022, 12:55:43 »

zdravím po delší době, věc se pohnula, však nikoli kýženým směrem k WINu, při ústním jednámí se mně podařilo prokázat a dokonce i zaprotokolovat u obou Pachů že stáli a měřili na soukromém pozemku bez souhlasu majitele - dnes vposlední den lhůty jsem si vyzvednul rozhodnutí -  jak se srna ze Vsetína s touto námitkou popasovala v rozhodnutí přikládám, zrovna tak jsem doložil zvukový záznam ohledně diskuze s policistou  u převozní značky s tím, že jsem nejel na žádnou chalupu - také neakceptováno.

K celému rozhodnutí mám ovšem pěkný bonus - převzato dnes na poště sice mnou osobně ale pošťačka  opsala do počítače číslo občanky mojí  matky (nekontrolovala fotku ani rodné číslo ani jméno) a podpis na doručence jsem tedy provedl jinak než vlastní - předpokládám tedy nedoručeno (prokážu to tím číslem OP u této zásilky?!)

byly by nějaké návrhy jak dál ? díky předem   
IP zaznamenána

stanleyzlin

• Zobrazit profil
« Odpověď #13 kdy: 07 Prosince 2022, 18:34:23 »

přidávám odvolání poté co jsem byl SO1 uznán vinen
IP zaznamenána

stanleyzlin

• Zobrazit profil
« Odpověď #14 kdy: 07 Prosince 2022, 18:40:19 »

SO2 odvolání zamítnuto přidávám výňatek ohledně měření policií na soukromém pozemku, jdu rozhodně do správní žaloby

IP zaznamenána